МОЛБА ЗОНДЕРКОМАНДЕ „ШУХЕ-Р“ ПРЕДСЕДНИКУ ПОРОШЕНКУ

409

Украјини слава!

Дубокопоштовани пане председниче! Обраћају Вам се борци зондеркоманде „Шухевич Роман“ која улази у састав батаљона „Азов“.

Пре свега, дозволите да изразимо наше усхићење према Вама, као достојном наследнику дела Романа Шухевича и Степана Бандере. У Вашем говору на инаугурацији јасно сте показали да ће велика и унитарна Украјина живети и расти без обзира на сплетке московске агентуре. Изјавили сте да московска мова (унакажени – према пољском – руски језик – прим.прев.) неће добити статус државног језика али, као хуманиста, Ви ћете дозволити онима, који то пожеле да између себе говоре „москаљски“ – у свакодневном животу. Ваш мудри прилаз питањима државног језика обнавља традицију коју је време проверило – принципе политике коришћења језика, које је на окупираним територијама установио Трећи рајх.

Ми, борци зондеркоманде (ШухеР), сакупили смо храброст да вам предложимо основне правце даљег развоја програма изградње националне државе, који сте Ви скицирали.

Неопходно је да се у Основном Закону подвуче могућност обележавања државних празника – инаугурације Председника, Дана мајке и детета, Дана независности и осталих – артиљеријским плотунима и бомбардовањем области које тероришу сепаратистичке банде.

До позитивних резултата неће довести никакви напори на смиривању донецких и луганских бандита све док је у животу ма и један од њих, све док подивљали терористи буду могли да се домогну таквог државног уређења у коме ће се они осећати као прави људи. А обзиром да у Украјини већ постоје прави људи, они до тога не могу да дођу. А то значи да бомбардовање наведених области треба да се чврсто угради у Устав као нешто што ће постојати заувек.

У потпуности подржавамо вашу мудру тактику позива на прекид ватре уз истовремено јачање ратних дејстава. То ће обезбедити успех, односно – довешће до појаве великих површина спаљене земље која ће својим изгледом да демонстрира шта чека било кога ко покуша да посегне за миром националне државе. Ставарно је добро што нас у тој политици подржава демократски Запад.

У вези са Вашим стратешким задатком да Крим вратите у састав Украјине предлажемо да се издејствује да се у УН поново гласа о питању самоопредељења Крима. Да се допринесе да обмануто становништво Крима у граничним украјинским областима поново изјави своју вољу. Са оним Кримљанима који дођу да гласају треба да се обаве васпитни разговори. Како би се васпитни ефекат појачао треба да се организује колективна посета Дому синдиката у Одеси. Без обзира на број оних који су гласали пребројавање резултата избора треба да се изврши по методологији која је коришћена при изборима председника Украјине и да се затим објави да је Крим враћен у окриље Украјине.

Уколико се Москва успротиви оваквој одлуци – поставити питање поморске блокаде Крима уз помоћ коалиције демократских држава и Русију сврстати међу земље – отпаднике.

Због могућег погоршања економске ситуације у земљи после потписивања споразума о придруживању Европској унији и потребе да се после извесног времена уведу бонови за основне прехрамбене производе предлажемо да се поново окренемо искуству наших великих претходника из Трећег рајха, у коме су бонови додељивани само правим аријевцима. Одмах пошто се потпише споразум са Европском унијом неопходно је да се за све становништво земље организују испити из познавања украјинског језика. Оне становнике који не положе испит сврстати у не-укро-аријевце и њима се бонови не могу издавати. То ће омогућити да се за више пута смањи број бонова који ће земљи бити потребни, а такође ће допринети да за праве укроаријевце остане довољно хране.

Истовремено, руководећи се хуманошћу која одликује нашу власт, ми би препоручили да се не-укро-аријевци шаљу у западне области на рад по сеоским имањима који би се плаћао исхраном. Тако би нестао хуманитарни проблем. Осим тога, Ваш предлог Москви да се организују коридори за извођење московских диверзаната из привремено окупираних делова земље предлажемо да се искористи за решавање социјално-економских проблема. Уколико се не нађу диверзанти, предлажемо да се тим коридорима крећу наши незапослени, чији ће број због преласка економије на европске путеве временом да расте.

Сматрамо да је неопходно да се у правном систему уклони разграничавање на бандите и небандите. Треба да се уклони постојећа збрка због које локално становништво људе који су дали живот за ствар украјинске националне државе називају бандитима и терористима. У новом закону мора да се констатује да борци „Десног сектора“ и Националне гарде изражавају вољу нације, да су овлашћени да се наоружавају онако како сами сматрају да треба и да се баве националним правосуђем зато што разумеју текући тренутак. Борци да бесплатно добијају прехрамбене намирнице из продавница, сексуалне услуге од стране не-укро-аријевки, а егзекуцију непријатеља Украјинске државе на месту хапшења треба оставити млађем командном саставу наше славне армије.

Разуларени западни политичари су већ схватили да је боље да нас подржавају фиктивним доларима него да им се дешавају стварне непријатности. Ми одобравамо Вашу политику зближавања са Западним светом на добробит Украјине. Политика Ваше владе која је Москву бацила на колена по питању гаса такође код нас наилази на потпуно одобравање.

Ради што скоријег слављења идеала националне револуције предлажемо да се више пажње поклони украјинској монументалној уметности. Молимо да се део средстава која се добијају од ММФ-а издвоји за формирање меморијала борцима „Десног сектора“ који су свој живот дали за будућност Украјинске државе. На постаменту, мало испод групе херојски погинулих бораца, да се сместе скулптурне фигуре Ирине Фарион, Јулије Тимошенко у туникама, као и групе „Пуси рајот“ са заровима-фантомкама. Сви они ће алегорично да приказују музу Слободе. А код подножја меморијала да се узвисује фигура Кијевског патријарха са његовом породицом…

Молимо да се реши питање установљења ордена Степана Бандере и Романа Шухевича. Да прве ордене добију председник САД Барак Обама, државни секретар САД Џон Кери и потпредседник САД Џозеф Бајден.

Дубокопоштовани пане председниче! Ако одбијете оно за шта смо вам се обратили, што молимо и предлажемо, Ваша судбина ће бити остављена на милост млађег командног састава наше армије.

Слава херојима!