NATO-Plavušica & „ Crni Jastreb “

435

Упркос упорних наговарања разних експерата типа „Лагоје натоовац“ за „најјефтинију“ варијанту, наводне заједничке ескадриле хрватско-албанско-српских ловаца, уз заједничку службу контроле лета над делом балканског неба, чим се у Москви обнародова да је најзад повољно решен проблем српског неба јави се НАТО плавушица саопштењем, како ће хрватско небо појачати ескадрила моћних хеликоптера званих „Црни Јастреб“!

После серије изјава разних гласноговорника, који су презриво руске МИГ-29 назвали „канте“, извршавајући наредбу својих NАТО господара, бесних у немоћи што није успео покушај околног увлачења српског ваздухопловства у натоовско јато, о чему су плаћени новинари, стручњаци за авионску маглу распредали данима, а Лагоје и књиге писао, спаде заједничко слово на „јастребове“, добро знане из наручених холивудских филмских бајки.

Хрвати додуше имају баш богату традицију летења на туђим летелицама, за туђе интересе.

Почели су то још у Великом рату, као извиђачка ескадрила 42. домобранске дивизије на источном бојишту, у Галицији, да би потом наставили на талијанском фронту.

Тадашње загребачке новине „Аgramer blatt“, доносиле су срцепарајуће репортаже о нашим дичним зракопловцима, који бране царско небо од тих агресивних Талијана и Француза!

У заједничкој држави, краљевини Југославији, прославиће се издајом пуковника Рупчића и капетана Крена, који су напустили своје небо, бежећи за Беч под немачке скуте!

Чим се створи НДХ, наређено је свим Хрватима, бившим активним официрима и подофицирима ваздухопловства да се јаве у Загреб, одакле их упућују у Немачку на додатну обуку, за навигаторе и стрелце на бомбардерима.

Немци и Талијани, пробрали су квалитетне летелице југословенске војске, а „зракопловству НДХ“ оставили су старе и нешто извиђачких двокрилаца.

После нацистичког напада на Совјетски савез, врховништво НДХ улизички је затражило да пошаље своје зракопловце, да помогну у успостави „уљудбе на совјетским просторима“!

Тако се у Немачкој формира „хрватско зракопловно јато“ пуковника Фраље Џала, чији ће немачки авиони понети на репу „повиестну хрватску шаховницу“, а домаће становништво у руским насељима запамтиће их по дивљачком убијању цивила!

Током своје свете мисије, „хрватско зракопловно јато“ распршили су совјетски браниоци неба тако, да су тек појединци претекли, доспевајући у заробљеништво на преваспитавање у Сибир! Ту ће се добровољно пријавили за прву бригаду НОВЈ, која ће у већ ослобођени Београд стићи све са шајкачом, као делом југословенске униформе!

Претекавши „хрватски зракопловни тићи“, одмах су примљени за будуће ваздухопловце НОВЈ и упућени у Бари, на преобуку за бризанске и америчке борбене авионе.

Истовремено је бравар BROZ наредио, да се српски пилоти и авиомеханичари који су се из редова ЈВуО јавили на позив за формирање ратног ваздухопловства, лагерују у селу Јабука код Панчева и стрељају без суда!

Словенци и Хрвати, чиниће кичму браваровoг РВ, као елитног рода војске у заједничкој држави, јер су били гарант отпора стално „претећој совјерској агресији“!

Да се историја понавља онима који не науче лекцију, доказ је и грађански рат деведесетих година прошлог века, када је тадањи командант РВ и ПВО, генерал Антон Тус, уместо да доспе у затвор за издају Отаџбине, мирно доспео у Загреб преко Мађарске, и одмах постао начелник „Главног стожера“ хрватских терористичких формација званих ZNG (Збор народне гарде)!

Поневши у мираз сазнања о стању на ратиштима, генерал ТУС је испланирао и провео прво етничко чишћење Срба на простору Западне Славоније, када је систематски уништено 153 српска насеља а старачко становништво које није извршило писмену наредбу о напуштању својих села (!), убијено је и спаљено у кућама!

Много слављени „хрватски херој“ пилот Рудолф Перешин (бивши официр југословенског РВ), прославио се ракетирањем избегличке колоне у „ОЛУЈИ“, а потом и гранатирањем дечјег вртића у Козарској Дубици, док га српски оператер ВРС, руском СТРЕЛОМ-2М није скинуо са српског неба!

После многохваљених „КАЈОВА“, које су се показале сувише осетљиве на руско ШИЛО током мисија „демократског помагања спонтаних обојених револуција“ широм Африке, сада Хрвати као натоовска претходница на брдовитом Балкану, добивају и ескадрилу америчких „Црних јастребова“, који нису издржали домаћи тест поручника Аидада и његових босоногих бораца.

Још само да Хрвати набаве и страшни немачки тенк „Леопард“, који у саставу турске војске у Сирији није издржао „тестирање“ курдских устаника, па да буду комплетно опремљени за свету мисију чувања „угрожене“ Естоније, разуме се под немачком командом (као и увек)!

Тако ће славна хрватска војска поново да стоји заједно са „демократским уљуђивачима ЕU“ на бранику против тих страшних Руса, који видљиво не угрожавају никог, само нису дали свој Сибир тети Медлин, мами Хилари, чика Ђерђу и осталим бандитима из банкарско – лихварског удружења, да га они по свом нахођењу користе, а Руси да им само радна снага буду!

Још само да пропагандисти HRT отпутују на далеки пут, да о томе направе сликописне записе, као некад њихови претци, што су писали из Стаљинграда! 

Сршски МИГови на српском небу, браниће и Републику Српску од разних „стручњака за преустрој“, почевши од њихових uzoritosti (службена титула) бискупа RKC Фрање Комарице и Винка Пуљића, преко gauleitera (управник) Инцка, до исламских терориста и свих недобронамерника у БиХ и шире!

После четврт века српског суноврата, лепши поклон од братског народа руског, Срби нису могли пожелети, а дочекали су!