NATO-vska „šumska braća“

256

Намерно, тачније злонамерно, емитован је натоовски прилог о тзв „шумској браћи“, како се називају злочинци из некадашњих нацистичких формација Waffen SS, у којима су као добровољци били Естонци, Летонци, Литванци, Немци из Источне Пруске, Пољаци и Украјинци, уз многобројне западноевропске борце за „нову Европу“!

Они су пре наредбе о повлачењу на територију Трећег Рајха, 1944. године писали Хитлеру да желе да добровољно остану у совјетској позадини, и наносе губитке мрском непријатељу.

Нацистичко је руководство зато и оставило бројна складишта хране, муниције, лекова, експлозива, у шумама и мочварама тога дела окупиране совјетске територије, где су се по Хитлеровом личном одобрењу склонили и ти терористи, припадници 20-е дивизије Waffen SS, пропуштајући совјетску армију на њеном ослободилачком походу, али радосно чекајући њено позадинско обезбеђење и органе новоустановљене власти, после ослобађања од окупације!

Скоро деценију после нацистичке капитулације, ти су злочинци вршили бројне диверзије, уз подршку RKC која је активно помагала „борбу против комунистичке страховладе“, дајући им логистичку помоћ и склоништа у црквама и самостанима, притом ширећи причу о „шумској браћи“ као антикомунистичким борцима, што је одмах преузела и тада створена пропагандна станица CIA, назвава тенденциозно „Radio Slobodna Evropa“ (RFE), где ће емисије стварати и већ искусни пропагандисти чика Гебелса, као стручњаци за „антикомунизам“!

Тако тада заправо почиње планска ревизија „истине о антикомунистичкој борби“, где се у исти кош вешто трпају, антифашистички покрети отпора у окупираним земљама источне Европе током Другог светског рата и остатци нацистичке добровољачке армије припадника из Источне Европе, који су наставили терористичке акције након стварања држава народне демократије, како се тада службено називају земље које је ослободила Црвена армија, у свом ослободилачком походу до Берлина.

Некадашња британска ратна секција SОЕ (управа за специјалне операције) која је током рата помагала те антифашистичке покрете, али британског интереса ради а не њих ради, сада покушава да их организује у антисовјетску герилу, притом се ослањајући на припаднике нацистичке армије, који су доказани ратни злочинци, али циљ оправдава средство, а рушење кремаљског брке макар и са црним ђаволом, тада нема цену коју неће платити. Данас, не случајно, у оквиру здружених НАТО снага, мрачну традицију те „шумске браће“ поносно настављају да гаје припадници специјалних јединица Балтичких република!

Током те широке пропагандне акције, али не само пропагандне кампање подршке разним шумским злотворима, помогли су организовање избеглих усташких злочинаца у Италији и Аустрији, који ће се у већим групама убацивати у Југославију, скоро годину дана.

Користећи старе везе, стазе и богазе, усташких терориста из времена Јанка Пусте, на тромеђи Аустрије, Италије и Југославије почињао је шумски пут „крижара“, како је ове терористе одмах радосно назвала „црква у Хрвата“!

Али, најпре је један од најближих Павелићевих сарадника из Италије тајно стигао у Загреб, и „случајно“ отишао код блаженог Степинца, да добије благослов за почетак борбе за ослобађање од „србокомунистичке окупације домовине“ када почне општи обрачун са црвенима! Затим су групе терориста, претходно трениране од драгих дојучерашњих савезника, опремљене оружјем и експлозивом из нацистичких магацина, које су после победе заузели британски и амерички војници, али и радио уређајима, шифрама и лозинкама, почеле стизати у „окупирану домовину“ како су извештавали драгог поглавника, тачније координативни центар!

Али, то се баш некако случајно догађало пред оно тешко време када је друг бравар изненада „прогледао“, и одлучио да каже „историјско НЕ“ совјетским инструкторима, стручњацима разних области, који су помагали да се тешко разорена земља икако постави на ноге, док су драги западни савезници на све начине отежавали допремање додељених средстава из репарација, које је Југославија добила на име ратне оштете, од нацистичке Немачке.

Ето, бринуло се о гладном немачком народу, тешко пострадалом од америчких и британских бомби, које су сејане по градовима где није било војних фабрика или касарни, али јесте било конкурентне индустрије, што је ометала јачање „хуманих добротвора“ њујоршке и лондонске банкарске елите, те би то одвожење машина из Немачке, сада било „нехумано“!

Тада почиње интензивна сарадња Прве ватиканске банке (доказаног чувара нацистичких опљачканих пара и драгоцености) и тих хуманитараца, те настаје повезивање „демократских светских центара“ и Ватикана, у борби против комунистичке опасности, која сада прети слободном свету, са ове стране „гвоздене завесе“!

Одједном, сви антисовјетски борци посташе „браниоци демократије“, о којима се пишу срцепаратељне радио и ТV репортаже, снимају се тенденциозни филмови, и додељују награде за литерарна остварења, појавно антикомунистичка, тачније антируска у својој суштини.

Почиње пропагандни успон Холивуда и филмско наметање америчког погледа, истовремено са удељавањем „труманових јаја“ и млека у праху, преко тек основаног међународног фонда UNRA и UNICEF, европским земљама разореним ратом, које добра Америка диже из пепела!

Чим је крајем прошлог века почело насилно разарање Југославије, почела је и поплава разних публикација, књига, симпозијума и саветовања разних „стручњака“ за партијско једноумље, како се назива дотадашње друштвено уређење, са намером оправдања тобожње анти комунистичке борбе, која је најзад уродила победом!

Индикативно је да у Хрватској најпре почиње рехабилитација „крижара“, доказаних фашистичко-клерикалних терориста, који су у неколико таласа вршили терористичка злодела у земљи, али увек „случајно“ када се одвијао процес партијске диференцијације око питања – јачати федерацију као заједничку државу, или је почети разграђивати-!

Чим би се донела мудра одлука о „федерирању“ федерације, којој су притом и вађени битни „федери“, ти би се антикомунистички борци напрасно примирили.

Није стога за чуђење чињеница, да баш некако пред годишњицу „ОLUЈЕ“, амерички државни секретар напрасно хвали ту злочиначку операцију, коју су и осмислили и усмеравали чланови приватне америчке корпорације МPRY, нескривено тесно повезани са NАТО командом!

Није случајно, да се запело из петних жила, да се растури руско-српски хуманитарни центар у Нишу, позивањем чак и на лик и дело неумрлога маршала, али и да се најзад почне „завршни дијалог“ са самопроглашеном парадржавом Косово, док околне земље чланице NАТО упорно вежбају за наставак „демократизације“, на брдовитом Балкану!

Генерал Матис хвали Хрвате, али тек пошто је први контингент хрватских бојовника стигао на „црту обране демократског свијета“ у Естонију, где случајно управо траје отворена кампања рехабилитације „антикомунистичких бораца“ прозваних „шумска браћа“, који су храбро бранили демократске тековине за које се NАТО и залаже толико данас, када поново прети отворена опасност од тих страшних Руса који никако неће да пристану на„неопходну ревизију“, да се најзад изједначи тај страшни комунизам и несташни нацизам, али ту још увек одмажу и ти неодговорни Жидови и Срби, који се упорно копрцају својим тврдњама о холокаусту и геноциду, а за доказано тамањење Руса, то би се некако и оправдало, уз отворену пољску и украјинску свесрдну подршку, и објективне ватиканске архиве!

Упркос чињеници да је СПЦ показала искрену намеру да се заједнички реши наводни „случај Степинац“, чак ни добри отац Франциско није имао снаге и храбрости, да дозволи увид у мрачне тајне ватиканских списа, плашећи се милонских српских скелета за које је сам Ватикан дао благослов, а хрватско-муслимански кољачи били радосни извршиоци у другом делимично успешном покушају, у двадесетом веку! Не чуди стога да је упркос те ноторне чињенице, Ватикан натурио заједнички став о Степинцу као „мученику“!

Међутим, чуди пасиван став и однос и СПЦ и београдских властодржаца, на отворену рехабилитацију нацистичко-фашистичке идеологије, под видом „демократског преиспитивања“ тоталитарних режима у Двадесетом веку!