NED NVO црнотравке

437

После Великог рата, Србија је била потпуно разорена радним учинком Дебелих и Мршавих Берти „претече ЕU“, али вредне руке српских неимара кренуше да је обнове од темеља.

Што нова држава, што приватници, тек никоше бројна градилишта на којима се посебно истакоше грађевинари из краја по имену ЦРНА ТРАВА, сиромашног али честитог света.

Ти радници прозвани „црнотравци“, постадоше препознатљив симбол опште обнове.

Вредни, вешти и поуздани, исхрањујући своје породице честитим радом изграђивали су земљу. Њихова дела неимарска по нацртима признатих српских и руских архитеката и данас красе многе градове у Србији, а многа је авијација немачког Трећег рајха и здружене NATO ваздухо пловне армаде порушила, у злочиначком покушају преумљивања јогунастих Срба у XX веку.

Тек, израз „црнотравац“ и данас обележава вредног, радног и честитог делатника разних струка, који својим радом прехрањује породицу (на жалост, све чешће у белом свету!). Искуствено дело „црнотраваца“ учи да свака изградња почиње од темеља, јер темељ грађевину држи, али се зато први и разара!

Почетком деведесетих година прошлог века, када је повампирено усташтво најзад пуштено са ланца по диктату демократских усрећитеља, како би почео крвави распад заједничке државе, у Београду никоше бројне NVO, као печурке после кише!

Најпре су биле маскиране у разна грађанска удружења, док није донет законски оквир да могу да почну са својим правим ратнопрофитерским занатом.

Називи у којима се обилује људским, грађанским и ко зна каквим правима, давали су привид стварне бриге за човека као јединку, за коју су дотадашњи комунисти упорно казивали да је наше највеће благо (још кад је упакован у зелене шушкаве новчанице!), упорно га истичући као знак распознавања, као цвет на реверу (ал не и у коси) Burberry капута у ком су већ били.

Додуше, на старту њиховог настанка упада у очи да су та удружења резервисана само за изабране, децу некадашњих партизанских првобораца и најуспешнијих сервилних скутоноша милога бравара, који су у заједничкој држави до тада одабране послове обављала, као најповерљивија, светла будућност заједнице свих наших народа и народности!

Најчешће су били додипломци и постдипломци западних универзитета, где су им очеви о државном трошку место обезбедили, а они се занату разарања српске државе како су већ називали заједничку Отаџбину, баш посветили.

После ће само за њих, добри чика Сорош у Сегедину и Пешти да му буде јефтиније, специјалистичке курсеве организовати, да се не злопате у превозу док је матична држава под међународним санкцијама, на срамоту OUN које су том одлуком стављене под отворени протекторат NATO злотвора. Овом се одлуком евидентно урушило норме међународног права, али сорош-питомкиње и питомци ту ситницу нису примећивали, обузети хајком на православно-четничке примитивце који упорно покушавају да се одбране од повампиреног фашизма, који тежи успостављању етнички чистих држава, само за одабране а они то никако нису, јер су прљави Срби и то на српском етничком простору!

Планирани распад заједничке државе која је имала окамењени систем идеолошке вредности, који су разлупали демократски усрећитељи, ослобађајући притом све фрустрације српског народа над којим је експериментална екипа браварова федерирала пола века, претварао се у вешто планирани хаос, који су национално свесни ипак покушали заједнички обуздавати, како се државна заједница не би потпуно урушила.

Такав покушај обуздавања, разне NVO прогласише одмах узурпацијом права изражавања виђења различности, по моделу “царево ново одело“, али притом бранећи иком да стварну истину може да изрече!

Вешто подржани од тобожњих независних и афирмисаних извештача и новинара, редакција утканих током хладног рата у моћну екипу разних тајних служби, постадоше ручно одабрани саговорници, луча светлосна у мрачној балканској крчми, где се експериментише са новим моделом медијских манипулација али и обучава прву генерацију будућих ID кољача, вежбајући одсецање главе и остале радне ситнице на српским заробљеницима, док оркестар NVO девојчица (уместо Бечких дечака) пева по такту Медлин Олбрајт, о „геноциду“ србочетничком над демократски опредељеним муслиманима и Хрватима, који жељно стреме у ЕU и NAТО!

Стручњаци, али не грађевински, после помног изучавања српског народа и нарочито његове духовне баштине, појачали су напоре да ускладе деловање разних NVO обилато донираних из фондова NED, као већ доказаног оруђа за преумљивање у земљама тзв „народне демократије“, током хладног рата.

Пуних четврт века требало је тим стручњацима да уоче један детаљ, веома битан, а они га на почетку свога ангажовања тако лако превидели.

Земље тзв „народне демократије“ у Источној Европи биле су већински РКЦ и тамо се нови пелцер демократије само примио на ону католичку мржњу према православним Русима, као што је повампирено усташтво одмах кренуло од темеља, испољавајући мржњу и намере према Србима, отвореним прогоном СПЦ!

Зато су стручњаци за преумљивање најзад схватили, сорош питомкиње и питомци не могу да нагризу српску јабуку као црви, док не изеду ону срчику у темељу, СПЦ као баштиника и чувара српске духовности, Светосавља!

Стога не чуди да се министар просвете изненада опсети баш некако око Савиндана, да је веронаука (разуме се православна) сувишан предмет који оптерећује децу, а и разни саветници из ЕU и њених надзорних служби то прихватише, те се и поједине NVO спонтано укључише као објективни (не)познаваоци суштине, јер нити су им чланови већински верници, нити им евентуална деца похађају веронауку!

Ипак, да се усагласе са ставом драге донаторске NED фондације, али и да потврде да су и даље послушни корисници и извршитељи радних налога, под диригентском палицом првоперјанице NVO организоваће се саветовање о узроцима досадашњег неуспеха на преумљивању Срба, јер је резултат некако мршав, ко злорано прасе (пословични израз српског сељака!) а ваља оправдати обилата улагања NED и доброг ујке Сороша, да се процес настави а шушкави зелембаћи (тако мили) не промене путовање!

Можда је ту и одговор на тезу недавно пласирану у једном дневном листу, о истакнутој личности из NVO миљеа београдског, за коју фактор стабилности у региону наводно изјављује да би је радо видео у свом тиму снова (а она се ето некако све нећка, док нови каубој управо приспео, не пуцне прстима!).

Срби су кажу необавештено злуради, народ неодговоран и са њима треба као у време кнеза Милоша, оштро, законом кажњавајући и најпре наређујући, а народ српски наредбе слуша!

Само кнез Милош темељ српске куће није разарао, већ га јачао и надограђивао те поштовање тако код већине народа стицао, али и будно пратио реакције на непопуларне мере и одлуке, иако је самодржац био.

Време је најзад, да у Србији пукне колан NED кобили и да се NVO кола низбрдо савезу, што је давно песнички изразио песник и владар али најпре прaвославни првосвештеник, за тада највећу силу на свету, што је Србе вековима угњетавала.

Новинарско истраживање у листу „Политика“ о страним донацијама NVO, показује да предњачи амерички фонд NED, а није случајност да већина прималаца тих донација води изразито антисрпску кампању у свом ангажовању.

Реакција набројаних корисника NED донација личи на узнемирени мравињак (питање расе мрава још није детаљно анализирано, то је ипак посао стручњака из државних институција) и варира од тешких речи, преко још нерасветљеног бацања камења и рушења сајта, а за очекивати је и физичке претње, само да се појача прилив шушкавих зелембаћа.

NVO црнотравке и црнотравци даће све од себе, али и кооперативна власт мора своје учинити, како би се посао и обавити барем почео, па деценија за деценијом, ваља и унучад збринути а не само децу, уосталом они прави српски „црнотравци“ ионако сами нађу посао у белом свету, да поштеним радом породице хлебом хране, а Светосављем се од NVO црнотравци бране!