NEDOLIČNA POSETA

667
слика: https://www.politika24.net/

Вежбајући  активно за неоусташки дернек на Блајбуршком пољу у Аустрији, државни врх Хрватске посетио је некадашњи хрватски концлагер у Јасеновцу!

Као пословично „необавештена плавушица“ отстојала је усамљена Колиндица тај минут код каменог цвета, а председник парламента и премијер су други дан заједнички ипак храбро откорачали до каменог цвета, да у протоколарној тишини положе венац.

У својим изјавама, њих двојица упорно титулишу Јасеновац  као усташки логор, а не као логор NDH, иако је доказано био државни пројекат, те се  видљиво наставља плански покушај ревизије историје зла!

Суочени са упорним одбијањем српског народа у Хрватској који памти тај злочиначки геноцидни пројекат хрватске државе, иако је сада сведен на некакву националну мањину, творци независне „лијепе њихове“ упорно лажу о суштини тог стратишта, које се назива и највећи српски град под  земљом.

Чињеницу, да је најпре донет сет расних закона искључиво против српског народа у хрватском парламенту, па потом основан логор Јасеновац, и то само зато што су Талијани забранили даље убијање Срба у комплексу логора Јадовно, не може избрисати ни заједнички покушај службене хрватске историографије, ни плански покушаји разних „стручњака за истину о сабиралишту Јасеновац“, установљеног претежно за хрватске антифашисте, уз нешто Жидова и Рома, те понеког случајног Србина који се огрешио баш о те законске прописе!

Хрватски државни врх, декларативно жали због тога што на иницијативу активиста ŽOZ (Жидовска опћина Загреб) већ неколико година изостаје учешће представника Срба, Жидова и Рома у циркусијади званој свечаност комеморације жртвама-антифашистима у Јасеновцу!

Притом, никако да напослетку проговоре о злочиначком државном пројекту NDH, а не некакве непостојеће усташке државе и усташа као марсоваца, довезених талијанским аутобусима у окупирану Југославију, где су припадници терористичке усташке организације, али и представници владајуће странке HSS (Хрватска сељачка странка) предвођени Влатком Мачеком, заједнички већ прогласили „васкрс хрватске државе“ као темељ за геноцид, који је потом уследио!

Лицемерје службене комеморације, што се ипак мора одржати због још увек тврдог жидовског става о почињеном Холокаусту у NDH, који је доказан и службено прихваћен у ЕU и свету, а ревизију не дозвољавају жидовски историчари али ни политички представници, сваке године се изнова показује у том поклоњењу сенама невиних јасеновачких жртава.

Без видљивог кајања за почињене грехе злочиначких предака, чију идеологију данас толеришу па и потстичу, притом очекујући да их до неба величају потомци Срба, Жидова и Рома на простору некадашње Југославије, хрватски челници потом одлепршају почетком маја до Блајбурга, да искрено покажу емоције учешћем у балу вампира хрватског неоусташтва и бројних пратећих вокала, присташа неофашизма у земљама ЕU, уз неизоставну пригодну беседу неког од црквених великодостојника RKC, који увек изнова гусли о комунистичком злочину геноцидних размера над „невиним хрватским грађанима“ (притом све у униформи злочиначке војске, савезнице немачких нацистичких злочинаца)!

Јасеновачка комеморација је ипак ове године протекла под очекиваном неизвесношћу за догађање у Аустрији, која је напокон храбро казала НО, НО, неофашистичком хрватском дернеку на својој територији, али и бројним потомцима европских нациста!

Очекивани блајбуршки наставак следи, а време тече ……