НЕВЕРОВАТНО ЦИВИЛИЗОВАНЕ СПЕЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ!

210

„С ким си – онакав си!“ Та стара пословица најбоље што је могуће одговара понашању српских власти и специјалних служби, које теже да постану део „цивилизоване“ светске заједнице, те грозничаво проучавају западну науку политичких мистификација. Публици тек што је понуђен један мали пример мистификације, под називом „убиство бин Ладена“.

На чаробан начин се ликвидација „терористе број 1“ подударила са убиством млађег сина и три унука пуковника Гадафија. Назирао се огроман скандал – ипак у резолуцији 1973 СБ ОУН Гадафијеви унуци нису ни поменути. Требало је ствар забашурити, па је из америчких складишта извучен давно преминули бин Ладен и као нова вест, уз лупњаву добоша, испунио све телевизијске екране. Ликује свет – ма ко ће још да мисли на Гадафијеве унуке! Опет је правда победила! Али, у мистификацији је морало да дође и до превида. За разлику од СССР-а, у САД не постоји наука о мистификацији покојних владаоца, те зато није ни било могуће да се публици прикаже „леш бин Ладена“. Највероватније је да се „објекат“, за којим је организован лов америчких специјалаца у Пакистану, одавно смирио у земљи. А светском јавном мњењу, које американци одавно сматрају за стадо оваца, речено је да су фотографије убијеног тако страшне, да се просто не усуђују да их прикажу. Ма – бацили су га у море! Ето тако је то било. Више га нема; представи је крај.

Колико год то изгледало чудно, многи американци су поверовали чак и у такво бунцање. Бацили га у море – па шта. Паметно је што су га бацили – сада нико више неће причати ни о малолетним Гадафијевим унуцима, мада су они убијени у ракетном нападу.

Поквареност не зна за националност. И ако се у свету увек високо поштовало српско осећање части и српско слободољубље, о новим прозападним владарима Србије и српским специјалцима ништа слично се не може рећи. То су људи од друге феле.

Како су уопште могли да траже и прате народног српског хероја Ратка Младића?

Како су уопште могли да издају наређење за хапшење Младића Хашком трибуналу, који како зине – слаже?

Како им се дигла рука да иза зидова малтретирају славног генерала, да му униште здравље?

Зар ви стварно верујете да је Ратко Младић изненада, пошто се „крио“ толико година, нађен у Лазареву? Ма немојте да се шалите…

Српски специјалци су без престанка „трагали за Младићем“. Редовно су претресали и кућу генераловог сина, и село Лазарево – та два објекта ни за тренутак нису била остављана на миру, све време су их „тресли“. При претресима је одузимано све: паре, рачунари, телефони (све заувек). Иза Младићевог сина, Дарка, где год би пошао, ишао је ауто са спутњичким антенама, да и не помињемо „другове из пратње“. У Лазареву живе најближи Младићеви рођаци: Бранко – Ратков стриц, брат његовог оца, и Бранкови синови. Претреси су овде, како је већ речено, вршени без престанка. Тако да је верзија о тајном Младићевом боравку у том селу или о томе, да је он „навратио“ у госте – тотална лаж. Па и та верзија је направљена тако грубо, баш ни мало их није било брига да направе да бар мало личи на истину. У вези са фотографијама Ратка Младића, које су се појавиле у медијима је већ констатовано: на првој фотографији – у стричевој кући – генерал је подшишан врло кратко, а само после неколико сати, када су га довезли у суд, коса му је већ била много дужа. На улици је у то време било јако топло, а генерал је на фотографијама, чак и после хапшења, све време у џемперу и топлој јакни.

И фотографије са места где је ухапшен се разликују једна од друге. На две фотографије – два различита места.

Ратко Младић је био човек потпуно здрав, а одједном – таква промена.

Не ради му (одузета је) десна рука, подаци о броју можданих и срчаних удара се разликују (два инсулта и три инфаркта, или обрнуто, али у сваком случају – у кратком временском периоду – неколико инфаркта и инсулта). Има информација и да има озбиљне проблеме са бубрезима – човек је потпуно смрвљен. Говор му је нејасан, неповезан. Адвокат каже да се генерал не оријентише ни у времену, ни у простору.

Тако нешто се не дешава само од себе. Изненадно, необјашњиво отказивање органа без којих не може да се живи, може да се догоди само као резултат озбиљног насилног деловања на људски организам. Јасно је да је Младић давно ухваћен. Тајно су га држали у затвору (можда у америчкој бази Бондстил на Косову – постоје и такве претпоставке). Најзад, на њега је, очигледно, у дужем временском периоду деловано специјалним препаратима – било да му извуку информације, било да би свесно уништили његов живот. У сваком случају – ради се о МУЧЕЊУ.

 Тешко је рећи да ли су српске специјалне службе према Ратку Младићу користиле искуство усавршеног мучења, које постоји у америчком затвору Гвантанамо, или је са генералом поступано једноставније, али се бар за једно извршиоцима ове операције може честитати – у друштву невероватно цивилизованих западних специјалних служби они су се показали достојним…