Невиђена хуманост МТБЈ или о чему се у ствари ради

338

Радовати се томе да је у МТБЈ тријумфовао здрав разум, услед чега је Војиславу Шешељу донета ослобађајућа пресуда, у крајњем случају представља глупост.

За осуђујућу пресуду у том предворју пакла нису потребне никакве чињенице и докази. Исто као што за његово оправдање није потребна недоказаност оптужби. Целокупна судска машинерија МТБЈ створена је ради уништења политичких противника колективне западне идеје путем њиховог потпуног искључења из друштвеног живота. Ако се жртва притом дуго супротставља, њу могу довести и до легалног нестанка путем непружања медицинске помоћи и других ништа мање хуманих метода.

Пресуда у МТБЈ увек носи политички наручени каркатер и доноси се у Вашингтону и Лондону. А главни људи у тим престоницама уопште се не руководе правним нормама, него политичким прагматизмом. Они су добро схватили да је недавно изречена пресуда Р. Караџићу ишла против њихових планова. Антинатовско расположење у Србији је у успону, коментари у светској штампи и политичким круговима такође су за њих били непријатни. Што би се рекло, мало су га претерали. Пуцали су у Караџића као српског националног хероја, а погодили су себи у ногу. Са Војиславом Шешељем могло је испасти још горе. Међу његовим присталицама има радикално настројених људи и њихово провоцирање у предворје априлских избора у Србији, није баш у плану великих људи у Лондону и Вашингтону. У скупштину треба да уђу партије са заставом ЕУ на својим знамењима. И у таквом тренутку, ослобађање Војислава Шешеља представља за Запад најмање опасну варијанту.

Можда ће неки држављани Србије чак рећи: “Ето, видите. Ви сте говорили како су ЕУ и НАТО пакт лоши.  Како су они лоши ако су ослободили кривице Војислава Шешеља? Они су добри”. Премда је тешко разумети зашто се таква доброта преокренула за невино облаганог човека који је дванаест година чамио у затвору.

Но, најважније у рачуницама закулисних судија представља пресуда лекара познатом српском политичару. Према њиховом мишљењу, Војиславу Шешељу није остало много времена. Па зашто онда провоцирати нови скандал када ће се све само од себе устројити?

Било би ми веома драго да постанемо сведоци, са једне стране лекарске грешке по питању Шешељевог здравља, а са друге стране да постанемо сведоци тога, на шта је уистину способан несаломиви српски народ…