О користи од опрезности приликом разговора са Европом

292

Пословица о непромењивој мудрости савременог Европљанина гласи: “Не окрећи леђа геју и не играј карте са коцкарима варалицама”. Свако ко занемари та правила ризикује да изгуби или новчаник или невиност.

Очигледно је да је Крстимир Пантић прилично млад политичар и није довољно добро изучио обичаје зверињака који називају Секретаријатом ОЕБСА. Ова институција већ одавно не служи толико интересима безбедности, колико коцкарским преварантима, гејевима и лезбијкама, који су замислили да преузму власт у том најцивилизованијем делу света.

У децембру прошле године Крстимир Пантић је одлучио да се кандидује за градоначелника Северне Митровице и победио је на изборима.

Након завршеног изборног круга, нови градоначелник је схватио да је сео да игра карте са коцкарима варалицама.

Он је наивно веровао да ће ОЕБС у складу са постојећим стањем организовати статусно неутралне изборе. Међутим, одмах се суочио са преваром, јер је одмах по предаји материјала у мисију, на изборни материјал налепљен грб Косова и натпис “Република Косово”. Тиме је био нарушен један од основних принципа у делатности мисије ОЕБС.

“Овим чином Косово се изричито признаје као независна држава, иако Косово није и не може бити члан мисије” – рекао је Пантић.

Он је поднео оставку на место заменика директора Канцеларије за КиМ и навео да су ови избори били “велика обмана од стране међународне заједнице”, а представници ЕУ “предлажу ствари које вређају здрав разум и достојанство”.

“Не желећи да својим деловањем наносим штету влади Србије и грађанима Србије, подносим неопозиву оставку на место заменика директора Канцеларије за КиМ” – изјавио је Пантић у писменом обраћању медијима.

Поред тога, Пантић је истакао да од представника ЕУ долазе “непристојни предлози” и по питању формирања законодавних органа општина на северу Косова и Метохије: “Градоначелници би у присуству новинара изговорили усмену свечану заклетву, а потом би на затвореном делу заседања, без присуства новинара, потписали документе на којима је запечаћен грб Косова”.

“Уколико међународна заједница настави да врши притисак на легално изабране представнике… биће створен нови вакуум по питању безбедности и питање је да ли ће више икада бити прилике да се спроведу избори не само у Косовској Митровици, него и у остале три општине на северу Космета” – сматра Крстимир Пантић.

Па добро, још један српски политичар је увидео да је ОЕБС у рукаву сакрио означене карте. Дакле, он више не седа да игра са тим коцкарима варалицама. Било би добро кад би и његове колеге научиле да међу представницима Брисела разликују политичке гејеве. Јер, не дао Бог, могу им неопрезно окренути леђа…

 

фото http://www.pravda.rs/2012/03/02/krstimir-pantic-beograd-odustao-od-obrane-kosova/