О полицијским панталонама, дечијим радио-везама и МИ-6

286

Апсолутно сам сигуран да су само лудаци могли планирати остваривање преврата у Црној Гори, 16. октобра текуће године.

Зашто? Зато што је свима позната тесна повезаност Мила Ђукановића са седиштем НАТО пакта и његовим несебичним радом за интересе тог блока. У случају покушаја преврата, у седишту НАТО пакта би се “забринули за стање демократског процеса” у Црној Гори и извршили би десант трупа на периферији Подгорице који би брзо повратио статус-кво. Уопште немам сумњу да би у том случају десантници били британски војници из јединица војних специјалаца. Они исти који су ловили Гадафија.

Нормални људи не желе да ступају у борбена дејства са тим моћним блоком, а ненормалне, ако се они сакупе у групи, изолују у профилисаним медицинским институцијама.

Да ли се бивши шеф жандармерије Србије Братислав Дикић може, онако с нога, окарактерисати као ненормалан? Јер управо њега сматрају главарем завереника. Лично не познајем Дикића, но, искуство ми намеће такво мишљење да у жандармерију ретко доспевају људи са неадекватном памећу. Пре ће бити да је обрнуто.

А Дикић је, како преносе српски, црногорски и европски медији, неадекватне памети. Како се он спремао да изврши преврат? У његовој групи чак није нађено ни оружје. Околности хапшења су нам непознате, но, у сличним случајевима победничка страна увек почиње са демонстрирањем складишта оружја које су пучисти намеравали да искористе за своје демонске циљеве.

Но, оружја нема и то алармира. Зар су завереници намеравали да почине своје црно дело уз помоћ источњачких борилачких вештина?

Још горе, код њих чак није нађена ни руком написана изјава која се безусловно чита на телевизији. Као, Ђукановић је лопов и ми више не желимо да његова мафија и даље разара земљу… Није ваљда да су појели изјаву за време хапшења?

И најчудније се огледа у томе што нису приказане злочиначке везе групе са локалним политичарима. Јер не може опозиција седети у дворцу и чекати боље временске прилике. Неки политичари морају по споразуму да подигну масе, да их доведу до дворца, и тако даље. А уколико их локални политичари не подрже, чему они вреде. Доћи ће ватрогасци и залити их водом из црева.

Уопште, каква се то неубедљива група добија. Ништа код ње нису нашли осим полицијских униформи и мобилних телефона.

Природно, сва напредна штампа се одмах устремила на Русију, зато што су тако тупав преврат могли смислити само у Москви.

Но, Марија Захарова, која представља руски МИП, одмах је затражила максимално јавно расветљавање тог случаја. Некако се то не уклапа у планове Москве. Нико неће тражити истрагу о сопственој завери.

Јер шта је то максимално јавно расветљивање случаја? То је када органи истраге не беже од штампе, него редовно извештавају о новим чињеницама припреме злочина. Постојано цртају страшну слику и не дају непријатељима Црне Горе да утекну од оптужби.

Засад нема никавог јавног расветљавања. Шта нам је познато? Познато је да су српски органи прво пријавили некакву групу која је пратила Ђукановића. У тој групи је било полицијских панталона и средстава везе. Можда је то био дечији радио за игру скаута. Они су пријавили ту групу црногорским органима безбедности. Црногорски органи безбедности су групу ухапсили и депортовали у Србију. Да ли сте ви нешто овде схватили?

Ја лично – ништа нисам схватио. Можда нисам довољно гледао америчке филмове. Тамо завереници не долазе на екран без пет митраљеских цевки. Које дрво срежу до корена. А овде – полицијске панталоне. Каква је то глупост.

Но, зато медији непрекидно спекулишу о томе да је неко из те групе био депортован из Србије. И веома тајанствена позиција премијера Александра Вучића доприноси томе. Као, знам али нећу да кажем.

Господо, али кад ће доћи до макљаже? Овако није интересантно. Предвиђа се грандиозан сценарио: Русија зауставља кретање Црне Горе ка НАТО пакту. А у резултату нула. Па још и та Захарова, која хоће да зна пуну истину. Мислим да је неће сазнати. Наивна жена.

Неко ће јој рећи, у каквом тамном месту се смишљала та грандиозна комбинација, тајни агент некакве специјалне службе је купио полицијске панталоне за извршиоце и шта су тим извршиоцима обећали за учешће у тучи на тргу, за дан избора.

Захарова неће сазнати, а за мене и Вас, у својству могуће варијанте остаје као сифилис стара комбинација, са коришћењем групе лица “у тамном”.

Групи људи који не симпатишу Ђукановића, предлаже се да узму учешће у преврату. Они се усхићено слажу са тим. Но, њихова улога је проста. Контролисати ситуацију на тргу. Ви ћете добити полицијске панталоне, радио и добар новац. Извршиоци преврата ће бити други учесници. Ви их не знате.

Потом се испоставља да других извршилаца није било и не сме да буде, а ти простаци су ухапшени и фигурирају у својству главних завереника. Скупљање “убедљивих” доказа представља ствар технике.

Погађајте три пута ко је познати стручњак у спровођењу таквих комбинација?

Ако не можете да погодите, питајте водећег политтехнолога Владимира Бебу Поповића, који има надимак “МИ-6”. Он вероватно нешто зна.