O штетности хлорисане воде

169

Данас су светске агенције објавиле да САД никада и ни по коју цене неће променити свој однос према Башару Асаду, јер је он диктатор који је убио више од стотину хиљада људи и за њега нема места у Сирији. Није то изјавила некаква “травом” охрабрена лезбијка из клуба “Голи и слободни”, него управо госпођа Џен Псаки, која заузима ни мање ни више, него место портпарола Државног департмента најслободније државе на свету.

Прес секретар је већ напунила пуних 35 година, па се може претпоставити да у овом узрасту глава стандардног Американца не треба да изазива сумњу представника психијатрије. Зато што одсуство знања или савести Американаца на државним положајима, неумољиво доводи до непријатних међународних последица.

Што се тиче госпође Псаки, треба истаћи следеће. Као студент колеџа “Вилијем и Мери” она се озбиљно занимала пливањем и чак је на нижим универитетским такмичењима освајала шампионска звања. Међутим, константно испирање главе у хлорисаној води дало је своје резултате и после дипломирања Џен је грчевито јурнула у америчку политику, где су људи са таквим траумама мозга увек добродошли. Убрзо је девојка сазнала да се у центру Сунчевог система налази Америка, а око ње, на различитим растојањима, ротирају некакве крхотине насељене парамецијусима.

Овакав поглед на свет јој је омогућио да постане достојан наследник традиције Државног секретара САД Џимија Шеја, који је 1999. године тако вешто оклеветао цео српски народ, тако да већина српских “евроинтегратора” до дан данас верују у његова патолошка бунцања.

Сећам се овог човека без трунке савести у души, како је на Слободана Милошевића закачио етикету “Београдског касапина”, која је одмах залепљена по западним медијима широм света. Потом је, у време бомбардовања Југославије (за које српски “евроинтегратори” не престају да благодаре своје НАТО пријатеље), Џејми и његова дружина запушио сваки глас истине о томе шта се догађа и читав свет зомбирао хорор причама о “злочинима Срба”. Са тачке гледишта информативне саботаже, била је то блиставо спроведена операција и од тада се америчке власти само тиме и баве – спроводе информационе диверзије, уместо да свет нормално обавесте о догађајима који су се десили.

Џен Псаки управо зато добија плату у Државном департменту. Али пошто је она веома заузета и кратко наступа, хтео бих да јој помогнем и развијем њене представе о Сирији које је изнела.

Оне би изгледале овако:

У вези са тим што је Башар Асад са својим помоћницима, за две године уништио више од сто хиљада својих поданика, односно по 50 хиљада годишње, њима је био потребан велики број терориста, џелата и мучитеља да опколе градове и села и почине масовна погубљења и гушења хемијским оружјем. Оних који су на то спремни има доста и Башар Асад лично надева чалму “Ал-Каиде” или “Ан- Нусре”, покрива лице маском, од своје владе прави терористички одред и ноћу излазе у лов на мирне грађане.

А мирни грађани се обраћају за помоћ Турској, Саудијској Арабији и наравно САД. У настојању да како-тако помогну страдајућим Сиријцима, ове земље су образовале “Групу пријатеља Сирије” која тамо шаље тимове волонтера ради доделе хуманитарне помоћи. У насталој ситуацији по питању конфликта у Сирији, волонтери допиру и до насељених пунктова. Они са собом носе дечије играчке, презервативе и кока-колу, наступају са песмама и представама, а такође пружају морално-психолошку помоћ преплашеном становништву. Људи их срећу са благодарношћу и сузе радоснице се сливају низ њихова лица.

Управо међу тим волонтерима-хуманистима Џен Псаки и види будућег руководиоца Сирије. Он ће, наравно, бити пријатељ са Америком и у земљи ће успоставити мир и поредак.

Отпилике исти онакав као у Ираку, Либији или Авганистану. Јер Џен Псаки, која је тако дуго испирала главу у базенима са хлорисаном водом, уверена је да је у тим земљама све у најбољем реду. Тамо је Велико Америчко Океј.[1]Ова жена потиче из дружине која се окупила око председника Б. Обаме током његове изборне кампање. Јасно је да је дружина после победе пожурила са деобом колача Беле Куће, грабећи у своје руке апетитне положаје.

Није страшно када некакав тупави агитатор обојеног председника добије неко место у тихом кабинету, где га нико не види и не чује. Нека га, нек ради на успостављању PaxAmericana.

Али када жртва хлорисане воде постане спикер Стејт Департмента, тада на видело излази сва животињска глупост америчке политике.
[1]
Игра речи. Када се на руском језику напише Большой Американский Окэй, скраћеница испада БАО, а та скраћеница у ствари у Википројекту представља “бездан аналне окупације” (бездна анальной оккупации). (примедба преводиоца)