OCENJIVAČ

632
Beograd, 4. februara 2019 - Ministar spoljnih poslova Ivica Dacic u Udruzenju "Jasenovac" povodom Medjunarodnog dana Holokausta. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb *** Local Caption ***

На првој заједничкој српско-јеврејској академији поводом Међународног дана Холокауста на којој је одата почаст жртвама Другог светског рата, пригодном беседом обратио се окупљенима и потпредседник владе и министар иностраних послова Ивица Дачић.

Он је у својој беседи истакао „да се не сме дозволити да се борба за очување истине о логору смрти Јасеновац води са аспекта доказивања да су Хрвати већи злочинци од Срба, већ морамо осудити све, било да су  Хрвати или Срби, зато што су нељуди“. 

Оваквим својим ставом, министар само наставља ону дугогодишњу праксу насилне симетрије о почињеним злочинима у Другом светском рату још из времена „братства-јединства“ бравара BROZA, када се намерно извртала истина о геноциду почињеном над Србима у NDH!

Срби, као већински припадници два антифашистичка покрета у окупираној Југославији, нису стварали концентрационе логоре за припаднике других народа или конфесија, где би их потом плански и систематски ликвидирали!

Чак ни Срби који су били колаборанти са немачком окупационом управом, нису стварали концентрационе логоре по наређењу немачких окупатора!

Чињеницу, да је нацистичка окупациона управа на територији NDH формирала Judenlager Semlin (Старо сајмиште), у ком су плански ликвидиране жене и деца београдских Јевреја, чији су мужеви и синови већ стрељани од стране припадника немачке војске и полиције у Јајинцима као таоци током лета и јесени 1941.године, после доношења одлуке окупаторског управника Србије да за једног убијеног Немца стреља 100 талаца, данас злонамерно тумаче!

Данас, ревизионисти из такозваних NVO за „истину“ упорно намећу тај логор као некакав доказ да је и у Србији почињен Холокауст, да се тако и та лаж накалеми Србима, који су били жртве и нацистичких и хрватских планских злочина у NDH.

Након обављања овог злочиначког посла, немачка управа уступила је тај логор властима NDH!       

Објективно истраживање почињених злочина над Србима не сме робовати матрицама из прошлости, када се истина о хрватским починитељима управо маскирала оном кроатокомунистичком причом о два-три аутобуса усташа, који са Павелићем стигоше из емиграције и ето починише тај геноцид!

Планови за тај геноцид, сковани су још пре Другог светског рата, детаљно истраживање крашких јама по Велебиту спровели су студенти геологије и излетници из Загреба након поглавникове наредбе, те је потом урађена и стручна анализа да се ту може „сместити“ милион Срба!

Још пре рата, сачињени су и спискови за ликвидацију истакнутих Срба и припадника југоунитариста из редова Хрвата у Бановини Хрватској, а управо су припадници грађанске и сељачке заштите HSS (Hrvatska seljačka stranka) као помоћне полицијске снаге хапсили по тим списковима још док није ни формиран парламент NDH, који ће одмах потом донети расне законе против Срба, и озаконити примену већ донетих антијеврејских закона у Трећем Рајху!

Те су одлуке злочиначка државна подлога за планирано истребљење и Срба и Јевреја, који су систематски затирани у више од 22 логора смрти на територији NDH, од којих је Јасеновац најстрашније стратиште,те је као такав постао колективни симбол смрти!

Србија и српски истраживачи, само треба да се угледају на систематско и детаљно истраживање злочина какво проводе стручњаци из Израела, без покушаја неког  умањења или ублажавања чињеница.

Хрватски народ, мораће сам за себе, да се напокон суочи са пуном истином о почињеном злочину геноцида над Србима, Холокауста над Јеврејима и злочина Порајмоса над Ромима, у NDH!

Мешање жаба и баба, није решење за супростављање видном планском покушају ревизије “несташлука необавештених Хрвата“, над којима је потом почињен „масакр“ на Блајбуршком пољу, где ове године напоком неће бити пратеће усташке иконографије на миси-задушници.

О злочинима почињеним у Србији током  Другог светског рата, као и о починитељима, група српских историчара је почела истраживање које већ даје резултате, те није ни предмет надгорњавања са наводним ревизионистима из региона, који систематски измишљају „српске злочине“ непостојећег геноцида, све у сарадњи са „борцима за истину“ из ЕU, који тек морају да се суочи са таквим „ревизионизмом“ у скоро свим државама које су учествовале у походу „здружене Европе“ на Совјетски Савез, али без учешћа Срба!