Орден за жабу

379

Последњих неколико дана крећем се у добром расположењу. Повод за то била је висока награда Пентагона која је додељена Медлин Олбрајт као највеће признање за службу. Посебно надахњујуће је било то што је министар одбране САД Ештон Картер исхвалио грађанске подвиге те изузетне жене, рекавши: “Бомбардовање Србије представљало је апсолутно исправну ствар”.

А пошто је бомбардовање припремала сама Медлин која је у то време била Државни секретар САД, онда можемо рећи да је правда задовољена. Награда је припала хероини после 17 година од свршеног подвига.  Да, има жена у америчким степама које могу зауставити мустанга у трку и неколико хиљада домородаца у прекоокеанској Србији послати на други свет не трепнувши оком. Јер су се они борили против жеље слободољубивог народа на Косову да се истргне испод српског гњета.

Питаћете ме зашто се радујем награди коју је добила та жаба?

Зато драги читаоци, што Американци, сами то и не знајући, разбијају снове неких српских романтичара да ће им интеграције са Западом донети вечно блаженство.

Посебно ако у наступу Ештона Картера додамо то што је он прећутао на поменутој свечаној додели награда. Због тога треба објавити неке његове скривене мисли:

“Поштована Медлин! Бомбардовање Срба је било апсолутно исправна ствар. Оно је донело том народу схватање слободе, демократије и потребног пута развоја. После тог бомбардовања Срби су заволели косоваре скоро исто тако нежно као што вас воли Хашим Тачи.

Но, морам Вам рећи да сте мало бомбардовали! Да, да, мало. Ваши уранијумски хици заразили су радијацијом половину становништва те неразвијене земље, ваше ракете и бомбе су разрушиле инфраструктуру и индустрију, но, Ви сте се рано зауставили. Ви нисте докрајчили Србе до потпуне сагласности са принципима западног света и сада они не желе да ступе у НАТО пакт. Чак и у ЕУ иду без ентузијазма. Уверен сам, да сте применили невелику атомску бомбу и преорали таквом бомбом гнездо касапина Милошевића заједно са његовим сатрапима, то би они преживели Срби данас већ шетали стројевим кораком по теренима наше војне организације.

Но, немојте се узбуђивати драга Медлин. Ми ћемо дати све од себе да би на место председника САД дошла славна представница клана Клинтонових, са којим сте Ви и бомбардовали Србију. Та одважна жена баштини традиције свог супруга који је настрадао од махинација курве-приправнице. Она ће се осветити свету због курве приправнице, а Србима због њиховог глупог одбијања да признају НАТО за извор мира и прогреса на земаљској кугли. Не одлажите оружје драга Медлин! Надамо се да ће ускоро Ваше искуство бити потребно и ми, стара гарда америчких вампира, још ћемо рећи коју реч на Балкану”.

Сада схватате зашто сам тако веселог расположењ? Зато што свако ко сазна за ту новост, помислиће то исто.