Позови саветника за етничко чишћење…

388

Млађани Анте Готовина, бежећи из Југославије није ни слутио да ће му „успешна каријера“ почети управо када „демократизатори једноумља“, одлуче да је растуре.

До тога времена, наредник Анте успешно ће савладати све курсеве у легији странаца, том дому авантуриста, криминалаца и социјално погубљених, који себе траже изнова.

У часу када отворено почиње „демократизација“ Југославије, вишестраначким изборима за договорну предају власти између кроатокомуниста и неофашиста, повећа група легионара добива задатак који ће радосно обавити као обожаваоци лика и дела поглавника Павелића.

Као Хрвати, они треба да помогну обуку драговољаца, да у америчкој униформи понесу немачку пушку под благосовом RKC душобрижника, раздраганих да поново могу да праштају „грехе“ онима што пушком и ножем раде на успостави „младе хрватске демокрације“!

Наиме, ти безобразни, примитивни Срби, отворено одбијају уљудбу коју нуди „демокрација“, јер их потсећа на време НДХ када су „уљуђивани у радном сабиралишту Јасеновац“.

Министар Бољковац, пожелеће легионарима добродошлицу и распоредити их по бројним центрима за обуку, да што пре своје стручно знање пренесу нестрпљивим драговољцима, заједно са већ тајно присутним немачким инструкторима.

Искусни наредник Анте даће све од себе, да напорна обука буде успешна. Међу изабранима одлази на прву црту бојишнице, ту где „србочетничка ЈНА и четнички ТО“ (легитимни делови југословенских оружаних формација!) упорно бране угрожено српско становништво од хрватских терориста, док се окамењено државно руководство у Београду батрга између комунистичке идеологије и „демократске понуде“, али само ако препусти злосрећне Србе њиховој судбини.

У току извршавања задатка, дични хрватски витез Анте рањен је срећом лакше, те ће после опоравка понети „частничка знамења“ и наставити каријеру „бранитеља демокрације“.

Када се оружани сукоб одужио, умешаше се господари трансформације и забринута „међународна заједница“ присили сукобљене да прихвате план VENSA, те тада по први пут „плави шлемови“ дођоше у земљу чланицу да је растуре, а не сачувају (циници кажу, увек постоји први пут!).

Тако међу „чуварима мира“ стиже и француски батаљон UNPROFOR-а, у ком је више од половине састава из редова легије странаца. Француски плавци су распоређени у Далмацији и Лици, некадашњим Илирским провинцијама императора Бонапарте.

Хрватска страна одмах одреди већу групу бивших легионара као „официре за везу“, знају људи језик, имају познанике и пријатеље међу плавцима, а нарочито некадашње претпостављене официре и старије подофицире, пред којима и сада стоје мирно, без обзира на хрватске чинове.

Не заборавља се тако лако обука на Корзици, боравак у ЧАД-у, Џибутију и Заиру, или посао у Парагвају, који организује усташка емиграција, а надзире француски Други биро.

Међу пристиглима у Задар био је и Анте Готовина, који одмах обнавља стара и стиче нова познанства међу легионарима, али се нарочито здружио са истакнутим „хрватским бранитељем“ Агимом Чекуом, који ће напуштајући школски центар артиљерије међу првима скинути мрску ознаку ЈНА, да понесе „повиестну шаховницу“ НДХ.

Када у јануару 1993.године, HV изврши оружану агресију на заштићену зону ОUN која се зове РСК (Република Српска Крајина), проћи ће хрватски агресори кроз линије раздвајања које држи француски UNPROFOR као кроз маслац, јер имау план минских поља.

Забринути Французи остаће да „штите“ РКЦ самостан у месту Карин (који је милиција Крајине успела да сачува две пуне године), док хрватски бојовници убијају Србе и уништавају њихову имовину, у задарском залеђу.

У тој операцији узима учешћа и млада службеница хрватског МИП Колинда Грабар, која „објективно“ тумачи булументи страних новинара „неопходност“ оружане интервенције, да се отерају ти вишевековни окупатори „хрватске повиестне земље“ који ту чак и Немањићке манастире имају, знатно старије од „Љетописа попа дукљанина“, камена темељца хрватске „повиести“ (који није нигде потврђен у литератури свога доба!).

Млада Колинда, упознаће тада теренске звезде Анту и Агима, успешне извођаче операције спржене земље коју ОUN осуди резолуцијом, али не присили агресоре да се повуку.

Славодобитник Анте настави да се усавршава у тој дисциплини, ангажујући се јединицама HV у пружању братске помоћи „угроженој“ хрватској HVО у суседној независној БиХ, али шта су државне границе наспрам братске љубави и радних налога NАТО планера?!

Перспективни Анте учестоваће у припреми плана етничког чишћења РСК, заједно са генералима NАТО и саветницима војне фирме МPRY, док планери америчке фирме BEHTEL већ трасирају будуће путне правце, само још да се ти Срби протерају са земље, или сместе у њу.

Садашњи министар Дамир Крстичевић, био је тада бригадир, командант 4. GB HV која се баш истакла у злочинима над Србима у западним деловима Р Српске током септембра и октобра месеца 1995.године, директно подређен генералу Готовини.

Због неодговорних „игара“ јединица потчињених му у VRA „ОLUЈА“ августа 1995.године, добиће генерал Готовина привремени смештај у Хаагу, али срећoм правда је ипак „тријумфовала“, и цео државни врх Хрватске поздравиће га радосно када ишета из авиона на загребачком аеродрому, слободан и „невин“!

Две деценије после ових некажњених „игара“, срешће се поново три ратна друга, Анте, Агим и Дамир, на новим радним задацима.

Убрзано претварање „косовских заштитних снага“ у армију „независне државе Косово“, одвија се у Немачкој у центрима за обуку NАТО трупа, где хрватски инструктори као припадници NАТО трупа обучавају неуке Шиптаре, да овладају сложеном борбеном техником.

Зато су недавно, Агим Чеку командант „косовских заштитних снага“ и министар одбране РХ Дамир Крстичевић, заједнички обишли полазнике обуке и инструкторе, да се увере којим темпом процес напредује.

Фирма BEHTEL већ убрзано гради путеве у Албанији, време је да пређе на територију „независне државе Косово“, само још да се реше неке преко потребне „теренске ситнице“, док војска Србије вежба са NАТО инструкторима за ангажовање у борбеној групи ЕU, кодно названој HELBROK!

За евентуалне теренске ситнице сада је службено задужен саветник Готовина, има човек богато радно искуство, премијер и председница Хрватске нису ни имали дилему око бољег, а и NАТО пријатељи се слажу са својом препоруком!

___________________________________________________

Упутнице –

Uljudba – новохрватски израз за социјализацију

Prva crta bojišnice – новохрватски израз за термин – Предња линија фронта.

Častnik – новохрватски израз за војног старешину (официра)

слика https://inavukic.com/2014/01/12/croatia-ante-gotovina-a-bright-star-in-fighting-for-justice/