Празни стубови са расветом у Грчкој

222

Коначно се у Европи успоставља поредак близак моме срцу!

Ова послератна демократија донела је много непотребних ствари, пре свега је дозволила некаквим народима да се размазе и почну да воде паразитски начин живота, на рачун других трудољубивих нација.

На пример, ти исти Грци, читавих педесет година нису ништа радили, излежавали су се по својим плажама, пили узо, свирали сиртаки и чак се и неконтролисано умножили без одобрења Берлина.

Када је стигло време да се плати беспосличарење, они су изашли на улице и почели да праве неред. Њима се, видите молим вас, не свиђа што влада отпушта све редом, што је данас незапосленост достигла стопу од 27%, што је животни стандард пао испод нуле и што људи почињу да чепркају по контејнерима.

Најгоре од свега је то што Грци траже од своје владе да измоли опроштење дугова ЕУ и да измоли нове кредите. Као, забога, код нас је наступио талас самоубистава и глади. Никако да схвате да се свет дели на оне који добро раде и живе добро и оне који лоше раде и живе лоше.

Ето на пример, уколико су банкари из банке Џона Моргана или банке Дрездена радили добро, они су се на кризи обогатили, а грчки банкари су пили узо и излежавали се по плажама и због тога су профућкали и последњу пару. Нека свако плаћа за своја задовољства и нико неће да на својој грбачи вуче нераднике.

Но, ту једноставну истину Грци никако да разумеју, па је морао лично Волфанг Шојбе, немачки министар финансија да посети територију под контролом, како би их призвао памети.

Срце је поигравало од радости пратећи његову посету! Ето га – то је поредак – надмоћ наших Нибелунга над осталим недонибелунзима!

Када је авион слетео у Атини, замро је живот у грчкој престоници. Једино су полицијске униформе и црне јакне у цивилу, украшавале улице Атине.

Шојблеова поворка је са аеродрома изашла на исти начин на који су некада излазиле поворке гаулајтера – по пустим улицама, у пратњи обезбеђења.

Иако је, наравно, та идиотска демократија створила много непотребних ствари. Министар није имао шапку са орлом, нити повез са свастиком на рукаву и на мотоциклима нису седели снајперисти. А већ је прилично разочаравајуће то што током читаве маршруте поворке није било ни једног уличног стуба са расветом на коме виси обешени грчки хулиган. Истина, улице су биле ограђене полицијом, тргови пусти, метро није радио, демонстрације су биле забрањене. Осам хиљада полицајаца постројено је у чврст ланац ради заштите маршруте високог немачког госта. Шојблеову поворку пратили су по празним улицама, очишћеним од свих демонстраната. Грци су се присетили прошлости и посакривали се по тамним угловима. Само су плакати левичарске партије “Сиризе” штектали испод подвратника “Хајл Шојбле! Поздрављају те они који иду у смрт!”

Да, и неколико пензионера који су се чудом пробили до зграде Министарства финансија, викали су: “Нацисти!”, “Нацисти!”, “Раус!”

Но, то су ситнице на које не треба обраћати пажњу.

После проласка пустим улицама Атине, мрачни гост се сусрео са ким је потребно.

Прво се спустио да посети владу и са директношћу својственом старим Римљанима и савременим потомцима Нибелунга, изјавио је: “Грци морају да прекину лобирање за даљи отпис својих дугова”.

Њега није интересовало шта за Грке значи неотписивање дугова. Немачка државничка мисао одавно је пронашла жељезну формулу за друге народе «Wernichtarbeitetdernichtfresst» – ко не ради, не треба да једе. И притом Немци сами одређују ко ради, а ко не ради.

Судећи по свему, они су дебелим словима уписали Грке у црни списак народа нерадника који узалудно газе по овој земљи и не намеравају да одступе од успостављања немачког «Ordnungа» на њиховој земљи.

Затим су Шојблеу привели групу грчких бизнисмена, које је претходно претресла полиција.

Шојбле је не мењајући манире, изјавио заплашеним представницима локалног бизниса: “Молим вас да прекинете дискусију о следећем поткресивању. То није у вашем интересу”.

После тога је авион гаулајтера нестао на небеском своду древне Грчке.

Била је то заправо инспекција протектората Шојблеа, само неколико сати након што је Парламент Грчке усвојио шему отпуштања десетина хиљада радника у јавном сектору, он је похвалио Атину.

Али није заборавио да напомене да је прошлогодишње отписивање дугова Грчкој са собом повукло масовни пад грчких деоница код страних власника. Истина, испустио је из вида да напомене да су већина власника грчких деоница били потомци Нибелунга, који су хтели вредно да раде и које не треба вређати.

Скупа са свим тим, представник  Рајха није могао да не продемонстрира немачку великодушност и самилост према посрнулима. Он је изјавио да је донео “много добре воље” у вредности од 100 милиона еура, ради финансирања напора да се земља извуче из рецесије.

Уверен да се у земљи незапослених појавила шанса да се поправи ствар. Наравно, уколико они не дозволе да свих 100 милиона спискају за куповину мрежица за одбојку на плажи или хармоника за “Сиртаки”.

Грчке власти поносне су посетом Шојблеа. Они с правом кажу да је то подршка коју њима указује један од највећих кредитора.

Иако у овом злом народу има пуно скептика који не верују својој власти. Тако је у целој земљи познати адвокат Папагиотис Лафазанис из опозиционе партије “Сириза” упитао у свом партијском листу: “Ко је овај Шојбле да нас спречава да протествујемо против смрти од глади? Ви управљате земљом као протекторатом, као банана републиком.”

Тај Лафазанис  – то је очигледно нерадник који би желео да уђе у рај на грбачи Нибелунга. Нећемо дозволити њему и сличнима да крше успостављени поредак.

Једина штета је што та проклета демократија смета да се размахнемо пуном снагом. Са меланхолијом гледам на празне грчке стубове за расвету.