Притисак на Србију свакодневно расте

369

Ми живимо у интересантним временима, господо! Ето, рекло би се да Србија не може играти неку велику геостратешку улогу? Тешко је чак и замислити да је она толико важна за Русију и за НАТО. Невелика и небогата земља на Балкану и то је све.

Но, играчи у великој политици никада не заборављају да је триста Спартанаца једном задржало код Термопила персијску армију бројности 250 хиљада људи. Ми смо о томе још гледали и амерички филм. Сећате се, у њему су веома фотогенични Спартанци са холивудским фризурама због нечега почели да убијају Персијанце? Због тога што је поље одбране било веома уско. Свега сто метара. А са страна стрме стене и море.

А због чега је Србија гора од Термопила?

Ево, замислите да се НАТО спрема на поход да би заштитио мордовску мањину која је угњетена у Русији. Или било коју другу мањину. Није важно какву, у сваком случају Русија обавезно некога угњетава.

А како скупљати армију и оштрити копља, када се у залеђини налазе Срби? Они ће просто ударити са бока и нарушити предивно разрађен план.

Сад вам је јасно због чега се та пега на карти мора огрнути НАТО заставом?

Мислим да је јасно. Но просто тако под заставу НАТО може стати само некаква Црна Гора, у којој се руководство толико навикло на крађу, да би радије било где, само не на суд сопствених суграђана.

Срби говоре: шта ће нама тај НАТО? Безумни генерали у тој организацији тако ће довести ствар до рата с Русијом и тада то никоме неће изгледати наивно. Није тек тако стари Бизмарк говорио, да са Русима могу ратовати само самоубице.

И ту почиње главна представа протеклих година – Срби почињу да агитују. И морам вам рећи, та представа на мене оставља већи утисак од било ког комада Виљема Шекспира. Ево последњих примера.

Дакле, у Београд је стигао неки заменик државног секретара САД с презименом Ји и почео учити како да се орјентише на локалу. Главно је, рекао је он, бити будан да би се видело са које стране се привлаче Руси. Чим их приметите, дајте нам сигнал црвеном ракетом, ми ћемо прискочити у помоћ и ликвидирати опасност. Ма колико нас Срба то коштало. А генерално, знајте да су САД биле, јесу и биће на Балкану најодговорније за одбацивање руске претње.

Само што смо одбацили руски покушај преврата у Црној Гори и код вас ћемо је такође одбацити, немојте да сумњате. За сваки случај, ми припремамо демонстранте у Београду.

Наравно, Србија не може постављати свакаква нетактична питања. Попут, господине Ји, а ко је вас поставио да будете одговорни за Балкан? Са које палме сте пали у наше двориште? Да ли ви схватате, болесниче, шта трућате? Ако српска влада једном полуди и истакне паролу „Заједно са Америком против Русије“, неће је бити већ следећег јутра. Идите на Косово, тамо воле да угошћавају такве као Ви најбољом врстом кокса.

Но, Србија се држи тактично.

Узгред, тај Ји је пре Србије боравио у Бугарској и такође је тамо изазвао велики шум. Тако је и рекао „Понашање Русије као агресора у Украјини негативно се одражава и у Бугарској, и у другим земљама региона. Неопходно је натерати Русију да схвати да не може некажњено да то ради. Да ли су Бугарска и НАТО спремни да одговоре на те изазове од стране Русије? Моје мишљење је да је одговор категоричко – „да“. Бугарско руководство је одговорило да су, наравно, спремни рећи своје „Да“. Био би то само сигнал. Нису они тек тако одбацили кварну руску изградњу „Јужног тока“ и завршно превели нацију на грејање дрвећем и ђубривом. А нуклерне електране затворили како би амерички енергетичари могли градити у земљи термоелектране са струјом скупом као злато. Зар то није пример истинске оданости западним вредностима? Бугари ће уверено рећи „Да“ америчким плановима на Балкану.

Није успео азијато-американац Ји ни да напусти српску земљу, кад се зачуо вапај из Савета Европе: „Срби, покајте се због злочина у Сребреници!!! Срби, ви сте починили геноцид! Срби, ви нисте достојни приступити у ЕУ док се не покајете! Срби, чињенице ваших злочина је утврдио МТБЈ!!!“.

Када се поведе реч о МТБЈ, то је већ и сувише. Раније или касније на Балкану ће се успоставити разумни мир и праведан поредак. И тада ће међу првима којима ће бити суђено пред новим трибуналом бити комплетан МТБЈ са свим судијама и истражитељима. и он ће фигурирати под оптужбом за прогон бораца за истину и као слуга америчког импријализма.

Тема није успела да утихне а одмах су се и српски медији почели узнемиравати – а због чега влада купује руско оружје? Јер таквим оружјем они могу ратовати као Спартанци под Термопилом! А резерве арсенала и муниција од Персиј,.. опростите, од НАТО, њима нису потребне.

Овде се могу умирити српски новинари, који су увек трчали испред руде. За сада је то једини начин да српска армија обезбеди савремено оружје. Чак и уколико би на челу земље стајали људи са строго натовском орјентацијом, они не би имали могућност да купе ни немачке „еврофајтере“, ни америчке „фантоме“. Цене уједају. А пошто околности на Балкану не дозвољавају безбрижан одмор, боље је имати то што је Бог послао. Јер ви знате да је на небу Бог, а на земљи Русија.

Генерално, треба истаћи да се притисак на српску свест појачава. И са доласком веома оригиналног председника САД тај притисак може стећи небивалу снагу. Но, нешто ми се чини да он неће имати жељене резултате.