“Прозивка” или како уклонити НАТО противника

449

Узгредно тек као неважна вест, поменуто је у србијанским медијима да је на недавном списку непожељних за улазак у “мајдански демократизовану” Малорусију (Украјина) стављено и осам (само?) држављана Србије, уз неколико стотина из Русије и других земаља Европе.

Заузети рекламирањем “лепе слике Србије” коју упорно намећу, медији у власништву западних компанија нису критички коментирали ову одлуку Порошенка са намером да се Срби не запитају о узроцима таласа блискоисточних миграната који их је запљуснуо а прети и да их потопи, јер се актуелна власт никако конкретно не оглашава о могућем решењу тог проблема.

Додуше “двојац са кормиларом” појединачно је скокнуо по своје мишљење, један преурањено код папе Франциска пошто и он сам тек иде по своје мишљење на Капитолхил, а фактор стабилности у региону скокнуо је до чика Бајдена, он има богато искуство са тешким ситуација ма и успешно их је све решавао, само није успешно савладао руски гамбит, ипак су они поодавно велемајстори у шаху!

Да би се правилно разумела таква вест, неопходно је присетити се самог њеног зачетка.

У завршници “НАТО-гамбита” који је почео пре четврт века, у тадашњој земљи Југославији испробана је осмишљена софистицирана операција “прозивке” у медијима, као једна од операција уклањања стварних али и потенцијалних противника наступу НАТО-а.

Разбијање Југославије 1990. године, које су проводили припадници паравојних и параполициских формација ХДЗ и СДА у Хрватској и БиХ, као репризе немачких нацистичких јуришника (SА одреди) из тридесетих година XX века, али са клерофашистичком подлогом у редовима челника и свештенства РКЦ (“цркве у Хрвата”) и ИВЗ, почело је са дотада невиђеном медијском кампањом на ТВ и радио станицама, а подржано је и у свим писаним гласилима.

У том оркестрираном наступу одједном се издвојио новопокренути седмични лист “СЛОБОДНИ ТЈЕДНИК”, који је издаван у Сплиту а штампан у штампарији “СЛОБОДНЕ ДАЛМАЦИЈЕ” као новине са наводном слободарском традицијом и антифашистичким предзнаком.

Те 1990.године још није било уочљиво, да је то заправо почетак једне добро осмишљене кампање ревизије антифашистичких вредности и ревалоризације улоге фашиста свих боја у времену оружане борбе совјетске армије и народа у СССР, које је здружени фашизам брутално напао са намером поробљавања и уништења.

Крећући у нови покушај под НАТО кишобраном, неофашисти су најпре насрнули на Југославију, јер је српски народ увек подржавао све оправдане потезе руске државе, кроз историју српско-руских односа!
Само Срби и Грци нису били под оружјем на страни фашиста у оружаној агресији на СССР, напротив, имали су по два антифашистичка покрета отпора у тада поробљеној Европи!

Операција разрађена у центрима НАТО за психолошко-пропагандно деловање, имала је за циљ да се целокупни хрватски народ и муслимани хомогенизују на антисрпској основи, јер Срби свесно бране Југославију, као народ који живи на њеном целокупном простору.

За планирану оружану сецесију коју су осмислили немачки оперативци БНД, као носиоци посла уз помоћ НАТО експерата из разних земаља Европе, најпре је требало сатанизовати припаднике службе безбедности ЈНА, једине легалне оружане силе у Југославији. Они су по закону били одређени да први укажу на реалну опасност за државу, али и појединце, носиоце организованог наступа у реализацији те опасности, уз обилну спољњу помоћ.

Зато “СЛОБОДНИ ТЈЕДНИК” почиње невиђену кампању, објављују се спискови припадника службе безбедности, адресе њихових станова, имена супруга и где раде, имена деце и у коју школу иду, уз обавезно навођење телефонског броја у стану, да се многобројни асоцијални чланови ХДЗ и СДА слободно играју “ријалити” учесника са предзнаком бораца за “младу хрватску демокрацију” и “бошњаштво”, и то све као наводни “домољуби” који се доказују!

Држава, неспремна за такав наступ, није ни покушала да нађе адекватан одговор, а многоброј ни “демократски медији” из ЕУ већ су оркестрирано подржали овај пројекат, као израз “демократизације” и ослобађања заједнице од шаблона “једноумља”, како се злонамерно називају тадашњи државни медији.

Полазници “сорош курсева” и “летњих школа демократије”, добише обилату новчану помоћ да просветле народ огрезао у “тами пропаганде мрске ТВ Бастиље”, као је назва један успешан конзумент демократских долара (није био гадљив на зелену боју новчанице) и тадашњи “Србин са дна каце” (али лажни!).

Ову праксу “прозивке” преузеше новостворене НВО у свим деловима тадашње Југославије, а до међународне изградише је извештачи BBC, DW, RFE, SKAYNEWS, CNN, VOA, плански сатанизујући Србе у припремама за злочиначку операцију “Милосрдни анђео” као завршницу прве фазе НАТО обрачуна са Србима.

Објава спискова на којима су наводни непријатељи кијевског режима, идентична је матрица догађања у Југославији, али сада поред Руса проширена на слободне мислиоце у ЕУ, који већ увиђају сву опасност од потеза у завршници “НАТО-гамбита” који прети да гурне свет у амбис светске катастрофе.

По већ доказаној матрици, најпре је објављена прека потреба за координацијом наступа земаља “демократског друштва” у отпору “агресивној руској пропаганди”  коју врши РТ (“Русија данас”) као већ доказано “Путинова ТВ Бастиља” која је успешно разјаснила све лажи међународне “демократске” медијске кампање, против отпора неофашизму и покушају ревизије историје Другог светског рата али и неофашистичке паневропске кампање у оружаној агресији на део руског народа у Малорусији.

Величина пораза који је претрпела до сада недодирљива CNN, као мезимче НАТО пропаганде, у оправдању свих агресија на суверене земље које у последњих четврт века нису прихватиле диктат и промену свог става у спољњој политици и економском газдовању својим национал ним ресурсима, још није у целости обелодањена.

Евидентно је да је у овом сукобу “сликом на слику”, агресивна и безобзирна НАТО пропаганда која је наметнута целом свету као једина истина, потучена “до ногу” (напомена – израз из историје ратовања који означава тежак пораз!) и доказано показана целом свету као лажна и злонамерна.

Припремајући се за нови покушај здружене операције заустављања “агресивне руске политичке кампање”, заједничко пропагандно тело земаља ЕУ и НАТО покренуло је кампању “доказивања”, да је за блискоисточну трагедију народа и библијски талас миграната који траже спас у Немачкој а нуди им се само Србија, једини кривац Владимир Путин, легално изабрани председник суверене државе Русије, јер неда да разне локалне банде под патронатом НАТО нелегално уклоне председника Сирије, кога је ипак изабрао народ на легалним изборима.

Пропагандни модус наметања опасности која прети “демократском” друштву од означених “непријатеља”, које већ пола века производи и генерише апарат ЦИА као тело америчке спољње политике и НАТО наступа широм света, застарио је, прегазило га је ново информатич ко доба у ком се РТ суверено доказала и показала занатско умеће разобличавања лажне пропагандне матрице, у функцији примене за оправдање агресије на суверену земљу.

Пример злочиначке пропагандне кампање према српском народу, који је томе изложен у континуитету већ четврт века, послужио је младим руским патриотима у редакцији РФ да осмисле и примене доказано успешну тактику супростављања брутално и агресивно инструментализованом медијском наступу, у функцији НАТО кампање против народа и земље која се одабере за непријатеља.

Самоувереност као пратећа појава недодирљивости у наступу изабраних звезда CNN, развејана је у Малорусији до бруталног огољавања истине, да и необавештен гледалац који не познаје механизме манипулације сликом, самостално може да увиди нелогичности и лажи у приказива њу догађаја или појава.

Кампања прављења спискова непожељних или наводних непријатеља, унапред је осуђена на неуспех, јер се у Европи још увек барем појединци присећају да је руски народ вековима давао водеће мислиоце, уметнике, писце и научнике европског и светског значаја, али и војсковође који су оставили дубок траг у теорији и пракси вођења политике другим средствима, бранећи своју земљу од агресије скоро увек здружених нападача.

Евентуални медијски атак приказан као одбрана од “агресивне Путинове пропаганде” има једну изразиту слабост, грубо превиђа да је “потемкинова села” ипак изумео Рус, а не ико други.

Шах је игра мудрих, руски племићи играли су је вековима и традиција је зато изнедрила и руску школу шаха као светски доказану, а чувари крава у североамеричкој прерији свакако нису играли шах, да би се то могло назвати и америчком традицијом.

Србију зато очекује брутална пропагандна кампања “доказивања” да је за блискоисточну миграциону кризу једини кривац Владимир Путин и Русија, а новине у власништву западних компанија и челници разних НВО са “сорош казана” упрегнуће све снаге да то и “докажу”. 

Само, Срби су већ једном преживели пропагандни наступ Jozefa Gebelsa и његових трабаната, и то у окупираној Србији а данас је само полуокупирана, и ипак постоји могућност и да се погледа и послуша РТ, као истинити глас громки у ЕУ и НАТО “пропагандној пустињи”.