Радован Караџић. Позив на убиство

386

Шта ви мислите, да ли постоје неке тајне силе које врше лични суд над својим непријатељима заобилазећи званично правосуђе? Не, не мислим на криминалце који имају свој кодекс злочина и казне. Са њима је све јасно. Нарушили су криминалци “појмове” и добили по заслузи. Имам у виду политичаре који заузимају високе државне положаје и приликом сваке згодне ситуације подвлаче своју приврженост Фемиди. Они понекад показују некакву абнормалну љубав према тој древној грчкој богињи. Као, ми без ње не чинимо ни један корак. Као класичан пример постојања таквих задивљујућих људи, ја неуморно приводим случај са ударом “боинга” у зграду Пентагона (11. септембра 2001. године). Тог страшног дана многи догађаји су имали тајанствен карактер. Може се о таквим стварима причати бесконачно, но, случај са “боингом” је најкарактеристичнији. Гигантска машина је ударила у зграду војног министарства, оставила у њему рупу пречника 1,5 метар и нестала. Код организатора тог шоу програма очигледно није све штимовало како треба. Највероватније је крстарећа ракета ударила у Пентагон, није експолдирала и оставила је иза себе само невелики отвор. Но, то су све појединости. Главно се огледа у томе да су на многобројне молбе, захтеве и парламентарна питања грађана и оргнизација да истраже и пројасне ову ситуацију, власти САД одговориле сакраменталним “Пљујемо на све вас”. Блажени и наивни људи не знају шта би о том рекли. А за оне који теже да бар нешто схвате у овом свету, то говори да се ради о закулисним силама које управљају судбинама људи зарад својих интереса.

Ја сам се сетио тога кад сам сам сазнао да Радовану Караџићу у Хашком трибуналу прети опасност. О томе је говорио његов брат Лука. У ћелији Радована Караџића пронађене су материје које изазивају обољење организма. Некаква стаклена прашина, слична оној која се налази у стакленој вуни. Као бивши учесник студенстских грађевинских радова који је радио са стакленом вуном, могу да се закунем да рад са њом без респиратора током месец дана шаље човека на онај свет. Микроскопске грануле стакла доспевају у плућа.

Колико дуго времена Караџић удише те микрогрануле? Откуд су се оне појавиле у ваздуху ћелије? Старешинство затвора, наравно, може по угледу на своје америчке газде, дати на та питања типичан одговор: “Пљујемо на све вас”. Биће ми јако жао ако се сви ми успокојимо после добијања оваквог одговора.  Значи, убице настављају да раде свој црни посао и смртоносни конвејнер за Србе се тамо неће зауставити.

Владимир Набоков је својевремено написао изузетан роман “Позив на убиство”. Наслов овог романа могао би у потпуности да се присвоји за делатност Међународног трибунала за бившу Југославију. Тај суд не позива Србе ради правосуђа. Фемида у Хашком трибуналу није ни преноћила. Он позива на убиства. На потпуно дивљачке начине. Додуше, ти начини су карактеристични за тајна друштва.