Република Српска неће у НАТО!

262

На недавно одржаном НАТО самиту у Варшави, БиХ је представљао председавајући Председништва Бакир Изетбеговић који је најпре пажњу посветио анализи онога што је Босна и Херцеговина урадила за алијансу, стављајући акценат на Авганистан за који ће како је рекао, држава и у будућности издвајати новац који ће бити усмерен снагама сигурности те земље, а неће изостати ни конкретне донације у виду војне опреме.

Бакир чини све да се покаже као истински партнер НАТО пакту зато што учестало сања о пуноправном чланству у истоименом војном савезу који је деведесетих година прошлог века бомбардовао Србе са обе стране Дрине. Муслимани подржавају и воле све оне који су против Срба, надајући се да ће учлањењем у ту организацију издејствовати коначну окупацију, укидање Републике Српске и трајно онемогућити њен излазак из БиХ о којем се последњих година све више говори.

Уместо што паре одваја за Авганистан, било би му паметније да се осврне око себе и понуди помоћ сопственом народу који живи на ивици егзистенције. На појединим интернет сајтовима Бошњаци су се побунили против овакве политике њиховог члана Председништва. И док у Федерацији расте број незадовољних и гладних грађана, намучена и финансијски скрхана БиХ поново нуди помоћ за тамо неке државне снаге безбедности у далеком Авганистану. Да ли је то истинска жеља Босне и Херцеговине или задатак који се мора испунити јер је коловођа наредио да се игра како алијанса свира, сасвим је јасно. Редови испред народних кухиња у Федерацији БиХ најбоље осликавају стање у том ентитету, док се паре и донације шаљу Авганистану којим Америка одавно управља. И након што је завршио први део говора, пажњу је посветио путу Босне и Херцеговине ка чланству у НАТО савезу. Изетбеговић је нагласио да је БиХ спремна да настави са испуњавањем услова, али није изнео кључну ствар у свом излагању, а то је да се Република Српска изричито противи уласку у истоимену алијансу и да ће о том питању грађани Српске одлучивати на референдуму. Бакир се понаша као да је он цела БиХ и говори у име свих њених становника.

„Босна и Херцеговина је одлучна у намери да настави процес књижења перспективних војних локација. Председништво Босне и Херцеговине се обавезује да ће комплетирати књижење свих преосталих перспективних војних локација у оквиру АНП, по активацији МАП-а за БиХ. У погледу Прегледа одбране, постигли смо значајан напредак. На основу великог посла који су обавили Министарство одбране БиХ и Оружане снаге БиХ, Председништво Босне и Херцеговине недавно је разрешило дилеме и отворена питања унутар документа, а сада очекујемо његово успешно комплетирање до краја новембра ове године. Штаб НАТО-а у Сарајеву имао је активну улогу у креирању овог документа. Босна и Херцеговина такође игра активну улогу у борби против свих видова радикалног екстремизма, а у оквиру својих могућности БиХ подржава глобалну коалицију која се супротставља такозваном ИСИЛ-у. Прошле године смо донирали 600 тона муниције влади Ирака. Прошли месец, Предсједништво БиХ одобрило је још једну донацију исте количине муниције за ирачку војску. Захвални смо Влади САД за помоћ у припремању ових донација. Од тренутка трансформације из корисника у пружаоца сигурности, одлучни смо да направимо даље кораке на јачању регионалне и глобалне сигурности, и кораке усмерене ка јачању нашег партнерства с НАТО-ом, што у коначници води нашем пуноправном чланству у Савезу. Босна и Херцеговина честита Црној Гори придруживање НАТО-у, чије чланство видимо као још један фактор стабилности и сарадње у регији“ истакао је бошњачки члан Председништва. [1]

По ко зна који пут Бакир Изетбеговић на разним скуповима говори у име целе Босне и Херцеговине за коју се јасно зна да нема усаглашен став у вези са придруживањем ове земље НАТО савезу. Како је могуће да у име целе државе поздравља улазак Црне Горе у НАТО када српски народ и Република Српска имају потпуно другачији став од његовог? Одакле му право да у име свих грађана даје изјаве које страни фактор прихвата као да осликавају ставове сва три конститутивна народа у БиХ? У чије он то име навија за пуноправно чланство у организацију која полако али сигурно опкољава Русију као нашег јединог истинског пријатеља и чувара у глобалном хаосу у којем се плански ради на уништавању православних непокорних народа? Чега се Бакир препао па на сва звона бруји о томе како БиХ нема другог пута осим у ЕУ и НАТО? Изетбеговић мора да зна да ће му бити узалуд и сва лобирања која Турска обавља како би се убрзао процес пријема БиХ у НАТО савез. Бакир мора да зна да Босна и Херцеговина није његово власништво. Бакир мора да зна да 49% територије наметнуте БиХ не жели да иде на страну против Руске Федерације. Изетбеговић мора да зна да српска војна чизма никада неће ићи у рат против Русије за који се спремају мрачни умови са Запада. Бакир мора да зна је Република Српска међународно верификована у Дејтону и да као таква има право да изнесе свој став и пружи отпор према сатанизацији југоисточне Европе и словенских народа. Бакир зна али се прави да не зна да је државна заједница БиХ створена потписивањем Дејтонског споразума и да је Република Српска у БиХ унела своју државност, територију, народ и институције и да се жртвовала зарад неодрживе заједниче будућности унутар вештачке Босне и Херцеговине. 

Изетбеговић је недавно рекао да га плаше неки нови ветрови који дувају са истока, алудирајући на помирење Русије и Турске што му никако не иде у прилог имајући у виду све јачу подршку коју Српска и њен председник Милорад Додик добијају од Руске Федерације. 

Бошњачка „елита“ и остали који живе у БиХ, а који заговарају улазак у НАТО, морају да знају да српски народ никада, али баш никада, неће дозволити да ова земља уђе у војни савез због којег на онколошким одељењима данас нема довољно места за све оне који су оболели због демонске политике коју су спроводили над недужним српским народом. Време брзо пролази, али сећања никада неће избледети нити ћемо допустити да у заборав падне све оно што су нам урадили у последњем рату. Република Српска одлучно каже НЕ уласку у НАТО, а остали ако желе могу да иду али ће најпре морати да сачекају распад БиХ како би тек тада могли водити независну спољну политику и ако желе ступити у пакт и са црним ђаволом. До тада се у Босни и Херцеговини сви морају питати и поштовати, у супротном развод је неизбежан.

1. http://www.predsjednistvobih.ba/gov/default.aspx?id=71995&langTag=sr-SP-Cyrl

Велимир Ремић, главни и одговорни уредник руско-српске информативне агенције „Газета“

слика http://www.crveneberetke.com/republiko-srpska-zasto-ne-nato/