Second Serbia и „српски Цигани“

368

Познато је да је вербална агресија само продужена рука физичке агресије. По природи ствари та продужена рука најчешће, неминовно гура у нову физичку агресију.

Они који својим оптужбама подјарују, уместо да подуче и обуздавају, стварни су зачетници невиђене некрофилне хајке геноцидног и расистичког линча српског народа, јединственог у данашњој Европи (наводно већ уједињеној).

Појам денацификације, толико омиљен код активиста НВО (плаћеника чика Ђерђа и америчких NED и USAID фондова) када је у питању српски народ, изједначен је са појмом дератизације, дезинсекције, дезинфекције и сличних израза, те га је неопходно разјаснити.

Тај појам свакако не означава физичко чишћење и раскуживање загађених предмета или околине, већ људских бића, припадника појединих народа, настао у времену после страшног светског рата и друштвених оболења названих нацизам и фашизам.

У послератној Немачкој, није се прећутно деценијама причало вицеве о Јеврејима, док су у Америци радо причани, увесељавајући тако и саме Јевреје, али ни дан дањи није могуће замислити сцену на немачком стадиону, где се ори „Чивути, чивути“ у знак недобродош лице, док гостује фудбалски тим из Израела!

Одавно је питање, зашто представници тзв НВО и хуманистичке интелигенције код Срба не разјасне историјске, нацистичко-расистичке конотације слогана „Цигани, Цигани“, које се чују у суседној Хрватској?!

Зашто не прикажу објективне разлоге настанка слогана „Цигани, Цигани“, као израз недобродошлице на територији Републике где је пре 75.година извршен геноцидни линч над ромским етносом, тим пре што је на тој територији назив „Цигани“ синоним и за други геноцидирани етнос, дакле за Србе (ма где да су)!

Познато је да у плодове нацизма неизоставно ваља убројити и милионе и милионе људских жртава, које нису последица ни ратних разарања ни оружаних битака, него идеолошког рата за расне циљеве тзв „надљуди“, а међу тим жртвама су видљиво и Јевреји, Роми и Срби!

Као доследан подржавалац немачког нацистичког модела друштвеног уређења у свим његовим видовима, доносила је НДХ и расистичке законе!

На основу „Zakonske odredbe o rasnoj pripadnosti“ (Zagreb, 25.studeni 1941.godine), Točka1, utvrđuje se dа је „ Аrijskog podrijetla osoba koja potječe od predaka, koji su pripadnici europske rasne zajednice…“, док се у „ dvojbenim slučajevima, izjašnjava rasnopolitičko povjerenstvo“!

Тако се уз темељиту анализу „подријетла“ конституисала хрватска расна категорија „чистих аријеваца“, дакле „надљуди“ (Ubermensch).

У тачкама 2, 3 и 4 одредбе, одређују се критерији за статус „не-аријевских скупина“, дакле „подљуди“ (Жидови, Цигани и Срби).

Истог датума донета је и „Zakonska odredba o upućivanju nepoćudnih i pogibeljnih osoba na prisilni boravak u sabirne radne logore“, где ће по мерилима расне, верске и националне нетолеранције бити отпремани Срби, Јевреји и Роми (Цигани).

У одредби јасно стоји следеће – „Proti odluci ustaškog redarstva o upućivanju na prisilni boravak u sabirne i radne logore nema pravnog lijeka …. (видљиво правна држава, нема шта!)

Карактеристично је да је између Срба и Цигана стављан знак једнакости, што илуструје јавни говор хрватског стожерника Виктора Гутића у Бањалуци, у ком дословно каже:
„Ove srpske cigane poslaćemo u Srbiju, jedne željeznicom a druge Savom bez lađa …..
Svu srpsku gamad od 15 godina pa naviše mi ćemo poubijati, a njihovu djecu smjestiti u klostere i od njih će biti dobri katolici!

Тај знак једнакости није новијег датума, и никако га не треба везивати само за идеју усташтва насталу у XX веку.

Још у другој половини XIX века, у својој изразито расистичкој конструкцији, Анте Старчевић називао је Србе „нечистом пасмином“!

Термини „славосерби“ или „склавосерби“ које Старчевић користи, указују на етника-роба, етника-слугу, дакле на етника нижег реда, што је његов политички наследник Јосип Франк надоградио употребом термина „Срби-Цигани“, те стога не чуди да су уграђени и у хрватске расне одредбе, у законима фашистичке НДХ.

У време НДХ, настала је службена теорија о „ готском подријетлу Хрвата“, вероватно због Хитлеровог и Розенберговог лошег мишљења о Словенима, као „нижем“ народу!

У време „маспока“ 1971.године, та теорија је поново угледала светло дана, а данас је изразито заговарају поједини првосвештеници „цркве у Хрвата“!

Својим упорним лажима по налогу чика Ђерђа и ЕU, денацификаторке и деконтаминерке из НВО деловале су као „ексфолијанти“, сагуливши успешно ону заштитну идеолошку фолију на души српској, тако брижљиво ткану у време бравара BROZA и „братства-јединства свих наших народа и народности“, потсетивши потомке жртава на фашистичке злочине хрватско-муслиманско-шиптарских следника нациста, почињене над Србима, Јеврејима и Ромина, на просторима бивше Југославије.

Видљив покушај ревизије историјских истина, као покушај замене теза у њиховом ставу да је преко потребно најпре извршити „денацификацију Срба“ као народа, како би могли у „светлу будућност“, само не кажу да ли ће потом добити и потврду надлежне кроатокомисије за пријем (као ЕU опуномоћеника) јер су доказано потомци „ еуро расне заједнице“, о чему би требало да сведочи валидна потврда бака деконтаминерки!

Оправдано је стога за очекивати, да најзад српска влада преиспита одлуку о финансирању НВО изразито антисрпског деловања, без обзира што се декларативно баве заштитом грађанских слобода у које свакако не спада и заштита идеја расизма и нацизма,тако видљиво примењена на Србе, Јевреје и Роме, на простору бивше Југославије!

___________________________________________

Упутнице:

Маспок или „хрватско прољеће“ је термин за ескалацију хрватског шовинизма, испољену раних седамдесетих година прошлог века, као плански притисак на државни врх Југославије за доношење конфедералног устава из 1974.године.

Ексфолијанти су хемијски отрови који огољавају стабло, тако да се лишће сасуши и отпадне.
Коришћени су масовно у Вијетнамском рату, просипани из америчких авиона над подручјима где су биле базе за снабдевање народноослободилачке вијетнамске армије, притом трујући цивилно становништво, иако су као хемијска средства забрањени Женевском конвенцијом.