SENTENCA PAPE

530
слика: https://srbin.info/

Један од најважнијих постулата на којима почива ватикански поредак субординације јесте — Sentenca pape, Sentenca Dei (мишљење папе, мишљење Бога) –, али га хрватски усташофили отворено оповргавају својом бурном реакцијом после изјаве светог оца!

Наиме, свети отац Франциско након посете Бугарској и Северној Македонији одржао је конференцију за новинаре, и то изнад земље како би његова изјава имала већу тежину, говорећи о блаженом Алојзију Степинцу, доказаном ратном злочинцу, који је у NDH благосовио хрватски геноцид над Србима, Жидовима и Ромима.

Папа Франциско, претходно је организовао расправу мешовите комисије RKC и СПЦ, како би разјаснио детаље о улози Степинца, притом наравно штитећи Ватикан, јер је специјални изасланик опат Марконе по налогу тадашњег католичког првосвештеника који је претходно већ показао отворену подршку нацистичком немачком канцелару Адолфу Хитлеру и његовим злочиначким намерама, био присутан у Загребу када се остваривао тај геноцид!

Иако су Хрвати уз Пољаке најтврдокорнији католици, њихова бурна реакција открива сву дубину хрватске клерофашистичке индоктринације која је службено настала на Првом католичком концилу у Загребу још 1900.године, када је 5000 делегата акламацијом усвојило злочиначку декларацију чији је плод потом био ратни злочин над српским цивилима у Великом рату, те геноцид над Србима, Жидовима и Ромима у Другом светском рату, али и ратни злочин етничког прогона Срба из Републике Српске Крајине у августу 1995.године и прогона Срба из дванајст општина западног дела Републике Српске током октобра месеца 1995.године!

Свестан промена у глобалним односима, желећи да поштеди RKC од даљег срљања у безобзирном подржавању злочина и злочинаца, свети отац је покренуо низ мера и поступака да заврне уши непослушним хрватским бискупима, чија мржња наспрам Срба нема мерила ни граница, упорним захтевом да се ратни злочинац Степинац прогласи за светога!

Отворени бес и непоштовање испољено наспрам свог првосвештеника, које изражава велики део Хрвата данас у двадесетпрвом веку, јасно показује колико је дубоко семе зла у души хрватских усташофила, те се намеће једини закључак, мораће сачекати неког новог светог оца, довољно безобзирног да наследи Пија XII  и Ивана Павла II, чија је мржња наспрам православних хришћана била безгранична!

Или ће можда свети отац Франциско ипак бити дуговек, па дочекати да већи део данашњих хрватских бискупа крене да се директно правда оном Бесмртном, да му растумачи ко им је и када усадио толику мржњу и нетрпељивост наспрам Срба!

Свети отац Франциско и даље прижељкује посету Србији, која искључиво води преко поклоњења невиним српским жртвама у Јасеновцу, али се то највеће српско гробље налази у Хрватској, и свети је отац  тако у великом искушењу, дал` и даље ударати ћушке хрватским бискупима и највећем делу верника, те ипак покушати добити сагласност српског патријарха за службену посету!

Ту се и крије одговор на тако похвалну беседу о патријарху Иринеју, иако се папа  за неупућене тобож` не бави световном, приземном политиком, али је он за упућене и први човек државе Ватикан, па тако између неба и земље има простора за размишљање на ову тему, засада без видљивог одговора ……….