Синдикат полиције прво треба научити шта је полиција у БиХ

336

Саопштење синдиката полиције БиХ је јадна, непримјерена и крајње неукусна пријетња слободном размишљању у БиХ, мени лично и моме животу са измишљеним разлогом: ВРЕЂАЊЕ ПОЛИЦИЈЕ. Нико није поменуо полицију ни полицијске службенике. Читајући то саопштење јасно је да у руководству синдиката не знају шта је полиција а шта синдикат.

Након што су одћутали идиотске лажи и изјаве свога координатора Министра безбједности БиХ Драгана Мектића и покушај моје личне сатанизације као прјетње националној безбједности у БиХ прећутили да у земљи дјелују радикалневехабије у 64. насеља, у 22. параџемата, са близу 6000 лица која представљају највећу прјетњу свакој држави.

Синдикат није писао дописе: Харису Чаушевићу, Мевлиду Јашаревићу а шути о баченој бомби на полицијску станицу у Завидовићима као што занемарује идеологију и људе који убише њихове колеге на радним мјестима по полицијским станицама у Зворнику и Бугојну; који су убили два војника Оружаних снага БиХ те каменовали Премијера сусједне земље а Начелнику штаба ОС БиХ бацили пиротехничко средство под возило. Говорим о упосленику „тајне службе БиХ“ која није АИД али се тако понаша.

У тексту о одређеним безбједносним структурама на броду лудака, се уопште не говори о полицији у БиХ:ни о било којој полицијској агенцији, управи или службенику али је прљави претећи тон саопштења синдиката јасан. Синдикат маше прстом упозорава да ће нешто урадити: да неће запуцати можда или ће дегнечити.

Мале плате, сиротињски топли оброк и мање пензије синдикалние бирократе ће сакрити измишљањем непријатеља и лажима о вређању полиције. Текст о „броду лудака“ говори о лошим безбједносним политикама и структурама, гестаповскиим манирма и незнању ОБА/ОСА-е са Осмицом на челу али ОБА није полицијска агенција – као што то није Министарство безбједности и Драган Мектић који је минстарство претворио у средство медијске пропаганде. Полиција у БиХ није СДА ни Бакир Изетбеговић. Зато ставови синдиката полиције са нивоа БиХ не занимају никога и свима се гаде јер јасно представљају наставак сирових прјетњи, угрожавања и хајки.

Синдикалци би требали научити да читају тај текст коме само цитирају наслов. Иначе, текст је објављен на порталу а не у било ком штампаном медију и нека науче то разликовати.

Ако већ Ал каида и ДАЕШ-ИСИЛ имају своје портале САФФ и Ислам Пресс (са рубриком Вијести умета); Слободну Босну и Патрију зашто је проблем грађанима да пишу на порталима. Нека храбри синдикалци прочитају у тексту имена која су прјетња овој држави а уживају гостопримство безбједносних структура из Сарајева веће него грађани.

Уосталом; говори ли тај синдикат у име „мектићевих структура“ са заједничког нивоа које су од мене и неких угледних теоретичара и стручњака (једног декана) покушали направити у јавности слику лица која представљају пријетњу националној безбједности?!

Шта комунисти у синдикату полиције уопште очекују да о њиховим шефовима каже неко за кога они тврде да је непријатељ државе; да их титра или да их се плаши?! Успут: резиденти не могу бити проглашени прјетњом по безбједност земље без оптужнице и проведеног судског поступка, то би требали знати прије него што се наставе понашати као увређене стрине које уопште не занима оно што се у њихово име ради.

И даље мислим да је Министар безбједности ординарни лажов и лудак без стручних компетенција, што је нашироко познато – његова диплома из Више школе унутрашњих послова Републике Хрватске је неважећа у БиХ, чак и у Хрватској, (осим за оне који раде у Хрватској полицији) а то ваљда није синдикат који се огласио. Никада се синдикат није огласио тим поводом нити је подносио кривичну приаву против Мектића због тога.

Нека их је срам и стид кад могу тако прешутити идиотлуке свога министра безбједности и пријетити лицима који итекако знају шта и ко је полиција, њихову улогу али и своја права.

И нека слободно запуцају ако је то смисао њихове прјетње: ми и даље држимо час!!!

Члан Експертског Тима Југоисточне Европе за борбу против тероризма и организованог криминала. Дипломирани политиколог и Специјалиста из сљедећих области: "Примјена специјалних мјера и техника противтероризма" и "Политичко насиље и држава". Аутор је више дјела из области Безбједности, Друштвених односа и Политикологије религије, и то: Студије - "Од радикалне Исламске свијести до кризе идентитета", "Мошевац - што је било - било је", "Анатомија једне политике", "Ера тероризма у БиХ", "Босна - Земља Страха и Мржње", "Тероризам у Аустрији", "Хрватска криминална хоботница" и "Слуге транзиције и комунизма". Објављивао је анлизе, коментаре, и студије на Руском, Арапском, Њемачком и Енглеском језику. Био главни актер познате политичке ,"Афере Мошевац" од 1984.-1989. године. Од 1989. до 1992. године као новинар-уредник у београдским дневним новинама "Политика Експрес", објављивао фељтоне из сфере политичких односа, са нагласком на кризу идеологије и политичког система социјалистичког самоуправљања Написао је стотине есеја, коментара и анализа о унутрашњој и вањској безбједности. Члан је Редакције Научног магазина "ПОЛИТЕИА". Факултета политичких наука у Бањалуци, Уредник издања из области друштвених односа и безбједности за издавачку кућу Филип Вишњић из Београда. Био Секретар и Предсједник Скупштине општине Маглај и обављао посланичке дужности у Скупштини Зе-До кантона у Парламенту Федерације БиХ. Уу септембру 1987. године, организовао први и једини митинг у Босни и Херцеговини, подршке угроженим Србима са Косова. Од децембра 2000. до јануара 2001. као Предсједник Скупштине општине Маглај, из (насилно заузетог у септембру 1995.) великог српског села на Озрену, Бочиња иселио 1500 муџахедина и у току те 2001. године вратио више од 1000 становника српске националности у властите куће у Бочињи.