Скандал са окупљањем на Велики петак: власт не сме да забрани такав перформанс

197

Од када је Христ разапет, тај дан се сви верујући хришћани труде да ничим не ремете сећање на његову жртву. Уздржавање, и од јела и од недоличног дела, краси тај дан већ вековима, дубоко укорењено у народима света, док се припремају за најрадоснији дан у години, Васкрс!

Ове се године догоди, да се Србима на тај дан поклапају тужни датуми из њихове историје,јер је 6.април `41. заувек урезан у свест народа, као дан злочина који је починила солдатеска нацистичке Немачке, иако већ извесно време плаћеници страних фондова покушавају да наметну наводну тезу о „српској неразумности“, јер су тобож одбили да прихвате „реалност“ како они крсте доказану намеру нацистичког вођства да прегази Југославију, на свом планираном путу за Исток (ах,та неутажена глад за енергентима и пшеницом, уз остала добра!),тобож у „морању да обезбеде животни простор за свој скучени народ“.

То што су притом разарали Београд и то злонамерно, уништавајући и зграду Народне библиотеке где је било сакупљено писано, уникатно благо народа српског, као доказ његове припадности Европи и Православљу, што се код Срба није потирало или сукобљавало, јер су један од најстаријух народа, и то фосфорним,самозапаљивим бомбама,јасно казује о намери злочинаца!

То што је 6.април 1945.године био дан када су јединице НОВ најзад ушле у Сарајево, а наводно је покрет отпора био изузетно јак и организован, само се ето чекало пуне четири ратне године да ослободиоци стигну, а притом их нису сачекали некадашњи становници сефардски Жидови, досељени после егзодуса из Шпаније, али ни Срби староседеоци, јер су их хрватски фашисти одмах послали у „хрватско опоравилиште“ Јасеновац, да удишу мирис Саве, док чекају свој страшни крај!

Тај су дан 1992.године у Сарајеву почеле уличне борбе између потомака усташке муслиманске војнице, организованих као парамилитарне терористичке формације „Патриотске лиге“ коју је створила странке СДА („странка демократске акције“), назване зелене беретке, по боји својих капа. Они су претходно намерно,тачније злонамерно убили старог свата Гардашевића, због развијеног српског барјака пред православном црквом, где ће се обавити церемонија венчања, без икакве намере наводног узнемиравања становника друге вере, који су само чекали повод да крену у своју злочиначку акцију!

Спонтани одговор подизања заштитних барикада и окупљања српске ТО, уз свесрдну ангажованост милиције која је већ легално формирала српски МУП, уз максималну заштиту имовине и лица оних који нису били Срби, назвали су белосветски злотвори „опсадом Сарајева“, ангажујући новинаре, плаћене лобисте муслиманских организација у свету, да измишљају сличности са нацистичким и фашистичким работама из времена Другог светског рата, како би покренули кампању сатанизације Срба, до тада невиђену у свету.

У ову су кампању укључени и активисти бројних београдских НВО, који се плаћају из америчких фондова за „демократизацију једноумних режима“, али не заостају ни остали европски, нарочито скандинавски (где су активисти муслиманских усељеника већ стигли у посланичке клупе, да уче европљане толеранцији и суживоту).

Посебна је прича драги чика Ђерђ Сорош, који троши милионе за „хуманизацију“, притом случајно зарађујући милијарде, ето уме човек да процени где треба инвестирати!

Једна од његових драгих и успешних београдских НВО су црнокошуљашице, које упорно носе црнину, додуше плаћену доларима, док лажу о „геноцидности крволочних Срба“ који су само упорно бранили голи живот и своју земљу, од острвљене страначке војске СДА, којој су у помоћ стигли и плаћеници из белог света, али и фанатизовани верски злочинци,тренирајући све форме ратних злочина које ће као Ал Каида и ИД  да чине широм света.

Тете црнокошуљашице, додуше нису виделе те злочине и злочинце, биле су добрано забављене тражећи пажљиво места „српских геноцида“ (што је било адекватно вредновано у доларској протувредности), да могу покретати упорно изнова кампању о наводној српској !кривици, агресији и фашизму“!

Тако се овог Великог петка и догоди чудо невиђено, да група црнокошуљашица у центру града малтретира пролазнике својим перформансом о годишњици почетка „опсаде Сарајева, као најдужој и најкрвавијој од Другог светског рата“!

Иако су муслимански војни статистичари објавили колико је парамилитарних формација Патриотске лиге било још у време релативног мира оформљено и наоружано у граду, а после стварања АБиХ укључено у њене редове, и то опет у самом граду, тете упорно причају о прогону цивила и злочинима над цивилима, као да су те муслиманске војне формације тркнуле на излет до Саудијске Арабије која их је свестрано помагала,те се уредно вратили тек после потписивања Дејтонског споразума!

Тете су уз Мајке Сребренице, најангажованија НВО у доказивању „ српског геноцида“ у Сребреници и широм БиХ (по потреби хаашког трибунала и осталих чланова антисрпског УЗП), већ етаблиране боркиње против фашизма, само још нису добиле јавне беџеве да су заштићене од сваке одговорности за своје поступке.

Скандал са окупљањем на Велики петак, понајбоље одсликава стварност у Београду, јер се фарса са путем у изабрано друштво ЕУ, претворила у отворено злостављање Срба који одбијају те лажи као недоказане и злонамерне, али власт не сме да забрани такав перформанс, чак и на Велики петак, јер ће булумента из тзв „цивилног сектора“ да одмах потрчи код Скота и разних скотића, да тужи власт да је антиевропска, анидемократска и анти, анти, ма шта то да значи!

Гнев и бес, који се све више испољавају у њиховом перформансу, само је појавни облик да су и саме свесне узалудности и бесмисла, али долари су стварни и преко потребни за лагодни живот, далеко од свакодневних брига већине радних људи у земљи Србији!

Ако је Христ за своје мучитеље и могао да каже „опрости им Господе јер не знају шта раде!“ –, тете црнокошуљашице то не могу да кажу, јер исувише добро знају шта раде, и нарочито ком је то потребно у антисрпским работама, које трају већ више од четврт века!