SKOTOV PUK

599
СЛИКА: https://www.blic.rs/

Његова  екселенција Skot видљиво губи самоконтролу, те његови коментари, службени и лични, показују завидан ниво безобразлука и отсуства елементарног поштовања земље домаћина у којој видљиво обавља посао окупаторског управника (барем он то тако замишља)!

Бесан што је ратни командант приштинског корпуса генерал Лазаревић који је показао умешност ратне вештине над снагама Нато пешадије, за шта је намерно осуђен за наводну „командну одговорност“ по хаашким мерилима, уопште и учестовао у манифестацији названој „Бесмртни пук“, те се јавно обратио учесницима беседом у којој истиче  „Порука данашњег марша је – мртве хероје и жртве одбране земље не заборавите, живе поштујте“, написао је свој коментар као типични препотентни каубој!

Бесна екселенција притом превиђа, да је то марш поштовања предака који су бранили своју Отаџбину, а не манифестација којом се одаје поштовање војсци која је успешно бомбардовала град Ниш у два наврата прошлог века, 1944.године и 1999.године, оба пута убијајући невине цивиле!

Нишлије би додатно требале да организују марш поштовања мртвим прецима, страдалим од америчких и натоовских бомби, да се екселенција тако увери у ефикасност бомбардовања и обим жртава тзв „колатералне штете“, како то цинично називају злочинци!

Срби имају пословицу која каже да је Дара прешла меру, а екселенција је одавно постала расрђена Дара, срећом па на одласку, иако веровато опет долази нова, јер неко пристојан не би ни прихватио да се црвени за све безобразлуке свог претходника!

Да је уопште посетио Ниш, макар као радознао туриста, а камо ли као амбасадор, свакако би се на Чегру замислио о цени Слободе и поштовању наспрам јуначких предака, што Нишлије тако јавно и исказују, те не би инсистирао о назови Дану Европе и дану европске вредности на ДАН ПОБЕДЕ над нацистичким и фашистичким злочинцима, које Нишлије баш добро памте!

По ко зна који пут, екселенција Skot  само потврђује ону латинску изреку о Јупитеру и волу, у свој својој немоћи, да икако измени свест и сећање Србима на НАТО „усрећитеље“!

Можда му сада Нишлије и поклоне мапу вароши са детаљним описом цивилних циљева, чисто да има у колекцији уз ону злонамерно кусу мапу Србије, да може када се врати кући, да едукује мале каубојчиће у школи, о „јуначким“ делима њихових предака, и видљивом учинку назови ратних задатака.