SPOKOJNO USTAŠKO POČIVALIŠTE

217
слика: https://www.maxportal.hr/premium-sadrzaj/splitske-antife-zgrozene-hdz-na-mirogoju-zeli-urediti-memorijalno-ustasko-groblje/

Баш некако када немачки зелени („еколози“) постадоше битан чинилац у новом „семафору“, покренуше хрватски домољуби у Сабору иницијативу за уређење усташког дела Мирогоја (име најпознатијег загребачког гробља), да се не стиде пред туристима!

Мирогој је вечна кућа бројних покојника којима се загрепчани поносе, јер су за живота својим делима то заслужили, а познато је да туристи који плански посећују престонице обавезно посете и централно градско гробље. Ту најчешће упознавају историју престонице и знамените липности, па тек потом одлуче да посете понеки музеј, да употпуне стечену слику!

Тај Мирогој је дуго скривао усташко гробље у себи, оно што су пунили рањеници који су стизали из Крајине и Босне током постојања НДХ, где су дични хрватски синови ширили „хрватску уљудбу“ ножом и крижом у српским крајевима, па допремљени у Загреб да лече ране непреболне!

Хумани хрватски комунисти, после српске победе над клерофашистима, нису дозволили да се то гробље измести негде у недођију, да му се за траг ни незна, већ су га оставили за време „васкрса хрватске домовине“, када стигне демократија из ЕУ и НАТО, додуше запуштеног и неуређеног јер су имали преча посла, уређивали су Југославију од „великосрпског талога“! Притом су кроатокомунисти оставили неуређено и дечије гробље, у ком почивају Српчад са Козаре помрла у заразној болници где их је сместила Дијана Швабица, пошто их је некако отела из усташких дечијих логора, тог јединственог обележја хрватског клерофашизма!                    

Ето, напокон ће гробље хрватских домољубних предшасника (претече) бити сређено, да се потомци не стиде кад туристи дођу да га обиђу, можда и понеко међу њима да положи цвеће својим претцима, пошто су многи побегли у мају 1945. пред дивљим партизанима, који су незадрживо напредовали све до Блајбурга, где данас гордо стоји споменик хрватској антикомунистичкој војсци, како то упорно лажу новокомпоновани европски повијестни ревизори!

У Сабору су скоро па једногласно одлучили да за помрле усташе има да се нађе пара,   додуше за невину српску помрлу дечицу нема пара, па ће њихово гробље на Мирогоју и надаље бити ругло, али срећом тамо туристи из „еуропске породице срећних народа“ и не долазе, па то су само српска дечица, иако на скромном обиљежју из педесетих година прошлог века не пише да су српска, таман посла да се каља бајка о „братству–јединству“, или не дај Боже да се каже да драги надбискуп Степинац није дозволио да се тим малим болесницима шаље млеко са фарме надбискупске, оно је ишло за драге хрватске рањенике, да се они окрепе, а не ти мали шизматици!                                                                                                    

У данашњој „срећној породици еуропских народа“, потпуно је у реду да се уређују гробља „бораца против комунистичке пошасти“, како се модерно називају фашистички злочинци, док се уклањају споменици совјетским ослободиоцима, који су јелте собом донели и тај страшни комунизам у нашу драгу католичку средину, која их није желела, али је они нису ни питали за дозволу да згазе нацисте и фашисте, који су чинили злочине по њиховој Отаџбини, па били оправдано кажњени!

Ето, у нашој драгој хрватској домовини, први су у Еуропи почели са тим модерним еколошким радњама, па су већ деведесетих година прошлог века порушили више од 3500 антифашистичких споменика, највише у Српској Крајини где су и живели ти антифашисти, који су јелте сасвим „самовољно“ отишли из наше миле домовине, уз малу помоћ драгог НАТО и хрватске војнице под црним батјацима, уз драги домољубни поздрав – ЗДС (За дом спремни!), који хрватска младеж тако радо кличе на својим фештама, а нарочито на стадионима!

Стога и не чуди да нема пара за уређење гробља помрле српске дечице са Козаре, па рецесија је, та проклета корона је озбиљно угрозила државне приходе ………………….