“Сви би добро кушали, кад би Запад слушали”

197

Данас се на страницама либерално-демократске штампе ретко може наићи на име Владимира Лењина. Тај бољшевички тиранин је веома озбиљно намеравао да створи “Царство радничке класе” и започео је тако моћну конструкцију, да је Запад уз помоћ Горбачова једва успео да је сруши.

Како се та грађевина одржала толико дуго, упркос огромним напорима “слободног света”?

Вероватно зато што је тиранин Уљанов-Лењин изјавио да сви чују: “Не може се оборити на колена народ који се бори за своју независност”. И погодио је у центар. Нису само Руси чули ту мисао него и други народи, па се не могу од ње избавити до дан данас. Једноставно се у машти појављује некакав моћни огромни камени облутак на коме су те речи уклесане. Та стена се види са свих страна света и сви народи читају уклесане речи. Додуше, види се и то како се у његовом подножју копрцају патуљци, покушавајући да преврну камен.

–       Људи – жаморе ови патуљци – ви видите неправилну стену. Она вам неће донети срећу. Истинске речи среће написане су испод ње. Ми чак знамо и које су то речи. Ево, чујте: “Сви би добро кушали, кад би Запад слушали”. Схватате?

Ето, на пример ви, косовски Срби. Због чега ви не слушате тета Кетрин Ештон? Јер она вам не жели ништа лоше. Узмите у десну руку оловку и бирачке листиће и идите на изборе. Ставите крстић поред имена оних које вам је указала тета Ештон и убаците папириће у гласачке кутије. Нема везе што сте први пут били тврдоглави. Знамо ми да сте ви тврдоглави. Али ви се можете поправити, зар не? Изађите на изборе још једном и све ћете правилно учинити. Шта вас то кошта?

Патуљци нису прочитали Владимира Лењина па се не досећају да је немогуће оборити на колена Србе, као ни било који други народ. Они 3. новембра организовано нису изашли на изборе и тета Ештон је у тамном ћошку горко плакала у себи, скривајући сузе од света, јер је читав огромни припремни рад Запада почео да клизи у канализацију. Ништа битно не мења што су се у албанским рејонима одржали избори. Срби нису желели “да слушају Запад”. Највероватније због тога што се и даље осећају народом који рађа српску децу, пева им српске песме, и говори им српске бајке. И на чудан начин, на гранитном облутку урезане Лењинове речи се одражавају у тим причама и песмама, у поступцима њихових хероја.

Патуљци су сада заузети веома једноставним стварима – они се спремају за други круг избора и при том желе да обману све. Па тако и саме себе.

Њима је по сваку цену потребно да прикажу како је на северу Космета “све у реду”. Али зар ће то нешто променити? Чак и ако неким изумима Србима буде одузета самоуправа, да ли ће они престати бити Срби? Да ли ће престати да рађају српску децу, певају им српске песме и причају им српске бајке? Да ли ће у тим бајкама бити украдене речи о независности и слободи?

Кога желе да обману организатори ове представе?

Одговор на ово питање нећете наћи у пројектима “глобализације” које промовише Европа на Балкану. Очеви ових пројеката имају друге осниваче и друге мудраце, који сматрају да огромна већина човечанства служи само за производњу природног ђубрива. Зато их је нужно држати у тору како не би загадили територију са срећним стаништима одабране “златне милијарде”.

А они појци западног раја на Балкану који у сновима виде шаргарепу у приступању Европској Унији, требало би да се коначно разбуде и схвате да ће мрква веома дуго да маше испред њиховог носа и може бити веома горког укуса за њихове народе.

Али је о томе говорити бескорисно. Они нису читали Владимира Лењина. А требали су. Људе који су прекројили свет треба читати.