Тако то раде неокони II – Антируске активности

270

Неокони већ припремају терен за Трампа. Наиме, да би спречио заустављање процеса глобализације, Обама настоји да одржи стереотипе. У тој функцији је стварање центра за борбу против стране пропаганде и дезинформација. Та идеја ће дугорочно уништити друштвено одговорне новинаре и уопште слободу медија и њихову главну функцију – корективног фактора, односно гласа савести у друштву. Утицај оних других, мејнстрим медија који су у функцији хибридног рата, показао је одређене недостатке те нису успели остварити орвеолске намере неокона. Између осталог, разлог је што су пуни унутрашњих блоковских подела и сукоба. Резултат избора у САД, развој ситуације у Сирији, политичко балансирање Турске, ситуација у ЕУ, очајнички ставови и потези НАТО – утицали су на Обаму да оснује центар за борбу против стране пропаганде. Центар је основан по узору на Гебелсове принципе јер се мејнстрим медији нису показали свемоћним. Нису успели у борби против РТ и Спутника.

До сада су мејнстрим медији промовисали циничне ставове и срамне одлуке САД и њених савезника као што су земље Залива. Медијске преваре су разоткривене, сва прљава подметања и лажни снимци из ратних подручја су разобличени. Наравно да медији под капом САД нису описивали нити емитовали снимке ужаса које су починили бомбардери САД и њених савезника у Либији, Ираку, Сирији. Чувена Сиријска опсерваторија за људска права из куће у предграђу Лондона представљена је као боље обавештена од руске и Асадове тајне службе које су на терену. Опсерваторија би редовно емитовала вести да су у источном Алепу бомбардоване школе и болнице, а мејнстрим медији су то цинично поткрепили лажним снимцима, режираним или већ експлоатисаним. Нико од њих није објавио да је Дамаск дозволио да интернет остане у Алепу, и у источном делу, наравно. Да су Дамаск и Москва имали шта да сакрију, све комуникације у Алепу биле би прекинуте. Западној пропаганди интернет није помогао, као ни стотине милиона долара уложених у лажирање снимака и порука расплакане деце да Руси током даноноћног бомбардовања убијају цивиле. Доказано је да је у то време руска авијација била приземљена и да је једино што су Руси уништавали биле терористичке јединице. Портпароли Бијеле куће муцали су након постављених питања новинара РТ о снимцима из Алепа који су се показали као лажни. Зато сенка од чевека и председника, Барак Обама, доноси одлуку о формирању про-гебеловског центра. То је урадио на наговор неокона, као што и низ закона и одлука доноси по њиховом налогу како би што више отежао ситуацију долазећем Трампу. Неокони већ сада анализирају будуће потезе Трампа и његових људи и настоје их дискредитовати као Путинове људи пре него и званично ступе на дужност.

С друге стране, бомбардовање Либије и Ирака и све што су радили у Сирији, приказује се као помоћ умјереној опозицији и демократизацију друштва, а није разлог нафта, будућа експлоатација запоседнутих нафтних поља, и извоз нафте земаља Залива. Мејнстрим медији преносе закључке челнике земаља ЕУ да су руски медији опаснији од Исламске државе. Свакодневно убијање цивила у Јемену је равно геноциду, али Саудијци се не оптужују за то. УН, односно поткупљени Бан Ки-Мун осуђује руско бомбардовање у Сирији, и он би да покрене истрагу против Русије због наводних ратних злочина. Не спомиње да су на самом почетку руске кампање пронађене масовне гробнице Јазида, који су истребљени, да су ових дана откривене масовне гробнице у источном Алепу. Пустиња још крије хиљаде жена и деце, већином шиита и Јазида као и непокорних сунита који су подржали своју легитимну владу. Шта је са чувеном америчком кампањом на Мосул? У Мосулу је очита хуманитарна катастрофа. На хиљаде цивила је на њивама ван Мосула. Нико не захтева хуманитарне конвоје, а госпођа Саманта Пауер је пословично тиха у вези било каквих питања у вези Мосула.

Осуда нема. Постоји само цинизам. Рецимо, након недавног бомбардовања у Јемену што су починили саудијски бомбардери, Краљевска кућа је након умешаности у финансирање Фондације Клинтон, финансирања Исламске државе, наоружавања и слања инструктора у Сирију, поучена цинизмом од својих америчких ментора, уплатила 5 милиона долара помоћи Дамаску, што су пренели сви западни мејнстрим медији. Тек толико да се одвуче пажња од злочина Ријада у Алепу и Јемену. А ту је и жеља да се пређе на страну победника, јер без одобрења Русије, Турске и Дамаска, Заливске земље неће моћи извести ни кап нафте. Кључ је Алепо. Због важности Алепа у пројекцији будућег нафтовода, Ријад је пристао да подржи Путинов захтев за контролом дневне производње нафте и показао жељу за увозом руског наоружања, изненада откривши његов квалитет. Ријад отопљава односе са Москвом јер је Краљевска кућа постала свесна последица својих поступака. Губе игру на глобалном нивоу, имају бреме ратних злочина у Јемену, на удару су Хута. По угледу на Ердогана који је након неуспелог пуча схватио да му је Русија помогла, и да га једино Русија неће издати, и да му само она може помоћи око цена нафте, терориста и Курда.

Једна од омиљених тема неокона у мејнстрим медијима је питање уређења постконфликтне Сирије, којој унајмљени тхинк-танкови не предвиђају сјајну будућност као што не виде ни скорашњи крај рата у регији. Кад је реч о ЕУ, многи аналитичари су сагласни да ЕУ иде ка распаду. Што се тиче ЦИА, односно глобалиста и неокона који утичу на ту службу, увиђа се да неокони желе прво да фрагментирају ЕУ према опробаном рецепту (хаос, штрајкови, сукоби, тероризам, мигранти) да би затим ЕУ саставили по новим правилима – наметањем једне владе, да би тако јединствена ушла у пуну трансатланску везу, тј. савез са САД. Али, у том контексту ствари су се до сада одвијале прилично трапаво. ЕУ је најпре било онемогућено да самостално делује чак и у врло критичним ситуацијама. У тој ситуацији Ротшилди су тражили да се одржи Брегзит. Желели су да се Британија изузме од будућег сценарија који је припремљен за ЕУ (фрагментација па дефрагментација) што је требало да уследи након хаоса и решења питања миграната (и уопште ислама) а све због даљег удаљавања Русије од ЕУ. Циљ глобалиста у Сенату и ЦИА је ипак стварање Атланске уније (САД – ЕУ) и на крају реализација доктрине неокона – глобална влада. То је требало одиграти на основу глобалног трговинског и инвестиционог споразума (ТТИП). Та опција биће присутна и даље и нудиће се разједињеној, и због мигрантског фактора ослабљеној ЕУ, али под другим називом. Остало је нејасно зашто је Обама подржао Брегзит јер су он и челни људи у ЦИА као и добар део сенатора и конгресмена, присталице наднационалне, једне светске владе. Ако Трамп то препозна, а што ће се манифестовати у виду глобалних иницијатива, које у основи креирају корпорације, и покуша да делује у смислу да то спречи, он може бити изложен разним непријатностима, попут намештених афера. Неокони републиканаца и демократа би се и поред различитости могли ујединити јер је корпорацијама хаос у свету и даље приоритет. При томе ће објашњавати да највеће опасности америчкој нацији допиру од Русије и Кине.