USTAŠOVANJE

440
слика: https://www.morh.hr/

И овог је  августа у Книну одржано пригодно усташовање, као видљива манифестација радости стварном завршетку Другог светског рата на Балкану, али нажалост победом потомака хрватских клерофашиста!

Додуше, без помоћи Ватикана, САД, NАТО и Немачке, хрватски бојовници неби успели да протерају крајинске Србе са њихових вековних огњишта, и то из зоне под заштитом ОUN, која је тако постала саучесник  америчке „дубоке државе“ у кршењу одредби међународног права, јер не треба заборавити да је сама злочиначка акција „ОLUЈА“ почела NАТО  бомбардовањем центара везе српске војске Крајине!

Од таквог завршетка VRA „ОLUЈА“, сваке године книнска светковина све више поприма облик величања усташтва као нескривеног темеља  данашње демократске Хрватске, чланице и ЕU и NАТО, као тобож` некаквих јединих чувара и заштитника људских права и грађанских слобода! Али, не и за православне Србе и Русе проглашене за „реметилачки чинилац“ у хармоничној „породици срећних народа“ (из које су практични Енглези већ видљиво клиснули, додуше намерни да им се то бекство и плати!).

Хрватски клерикализам је већ други век у експанзији, у прошлом су веку  у два наврата починили отворени геноцид над Србима, користећи притом франковце и усташе само као своје теренске извршиоце намере да се освоје српске територије!

Успут су Хрвати у светским ратовима два пута били и послушни извршиоци великогерманске жеље за продором на Исток (Drang nach Osten), заправо намере да насилно допру до природних богатстава како би себи омогућили живот изабраних господара, вођени идејом „надчовека“!

Крајем прошлог века, били су Хрвати почетни разбијачи остатака заједничке државе Југославије, коју је бравар Броз расточио својим уставом из 1974.године када су Срби перфидно изгубили статус народа на целокупној југословенској територији, и преведени у статус републичких, као хрватски, босански, косовски, војвођански, „сужасни“ (названи србијански) и Југословени (као комунистичка варијанта унијата у претходним вековима!).  

Оправдани српски отпор том насилном неофашистичком покушају, резултирао је грађанским ратом у Хрватској и БиХ, али и злонамерном  NАТО окупацијом Космета!

Овогодишња манифестација книнске феште имаће и нову компоненту тобожње „оправданости“ етничког чишћења, јер је командант NАТО снага у Европи управо у Србији дрско изрекао став да СПЦ није верска  заједница, већ политичка организација за спровођење „агресивне идеје Велике Србије“ која угрожава цео регион!

Случајно се америчком генералу ова мисао родила баш након јасног става СПЦ да нема никакве предаје нити поделе темеља српске духовности и државности, а то је Косово и Метохија!

Не чуди стога, да и ове године у свечаности учествује делегација монтенегринских „ђетића са свијетлијем лавом“, јер су управо код њих започели кампању припреме за отимање српске цркве од Срба, као нови облик „демократизације под патронатом ЕU и NАТО“, уз тиху асистенцију ватиканских добронамерника, док немачки донатори радосно обнављају српску порушену богомољу у најстаријем рударском граду на Косову, али као некакву наводну протестантску богомољу, што показују и два шиптарска бискупа скрнавећи је својом мисом!

Баш су се тако комотно разусташовали широм српских земаља, као да не знају ону српски изреку —  много је мачку говеђа глава –, иако су управо Немци два пута у прошлом веку добили и по глави и по туру од Срба, на брдовитом Балкану!

Нажалост, због виших идеала о стварању заједничке државе Југославије, нису Хрвати (заслужено) благовремено добили ни по глави ни по туру, те сада мисле да су недодирљиви, не схватајући да се примиче време укидања монопола самозваних господара света, што је још давне 1945. године Јосиф Висарјоновић лепо објаснио у својој беседи, да му је драги товаришч Рузвелт разјаснио да демократија није владавина народа, већ је то владавина Американаца над народима!

Али, време те владавине неумитно истиче, те ће и пратеће усташовање последично престати и нестати, када напокон почне поштовање одредби међународног права на брдовитом Балкану!

Срби имају изреку – ничија (свећа) до зоре није горела!– , а хрватска усташка фешта баш дуго траје!

 

Fešta —  талијански израз за свечаност, одомаћен у Далмацији и код Хрвата и код Срба.