ВАСКРС

331

Васкрс је највећи хришћански празник којим се исказује неизмерна љубав и радост због победе сина Божијег невиним страдањем над  понижењем, прогонством и на крају смрћу. Радост због победе добра над злом. А када о томе размишљам, не могу а да не пoмислим на мој страдални народ, који вековима стојећи на бранику правде страда, зато што је православан, aли и да ми Исусово васкрсење не улије наду  да после чистилишта кроз које је пролазио и пролази у виду ратова, друштвених уређења противних православном духу, геноцидa, изгнанства, сатанизацијe, понижења, ипак  долази спасење.

Исусов повратак у живот – васкрсење, догодио се трећег дана после његове смрти. Али он је син Божји, и он је пострадао нас ради. Нама као обићним смртницима  који тражимо пут Христов треба много више, због лутања у својим греховима. Васкрс нам говори да, ако схватимо где су грешке на нашем путу, врата спасења стоје широм отворена. Православни народ који је то први схватио и кренуо својим хришћанским путем сада већ сигурно корача. Он се полако пење лествицом спасења. Зато је Русија та светлост која показује да је отпочео незаустављив процес васкрсења правде.  Ово сада већ виде и на Западу,  па тако бивши републикански кандидат за председника САД, Пат Бјукенен пише:         

 „Капитулација Запада пред сексуалном револуцијом и лаким разводима, необузданим промискуитетом, порнографијом, хомосексуалношћу, феминизмом, абортусом, истополним браковима, еутаназијом, асистираним самоубиством … Москва Божји град данашњице и центар контрареформација против новог паганизма".  И закључује: „Бог је на страни Владимира Путина јер је Путин заставу Русије чврсто зарио на страни традиционалног хришћанства.

Ако ово види човек који своје мишљење формира у свету где је потпуни информативни мрак за истину и правду, где је свака вест формирана у интересу капитала а не реалне ситуације, где су сви медији у служби приказивања православља као нечег негативног, исто онако како то Холивуд режира. Зашто то не виде Срби? Довољно је само сетити се два њихова  „врло успела филма“,  „Меркале“ и „Рачак“, као и резултата њиховог приказивања.

Надам се да сте на Велики петак офарбали ускршња јаја црвеном бојом, и нисте подлегли још једној превари. Мора да знате да црвена боја симболизује Спаситељеву невино проливену крв на Голготи, то је боја васкрсења. Васкрсења нема без страдања и смрти. Не заборавите да је то боја хришћана и цркве. Не дозволите им да манипулацијама кроз историју одређених покрета и појединаца присвоје и компромитују Христову невину крв. Запамтите да је то боја страдања за веру, боја Спаситеља нашег. Њихова жеља јесте да компромитују све што нам је свето.  Дошло је време за отрежњење грађана наше страдалне Србије.

Исус је разапет умро на Голготи, брду изван Јерусалима. Пред смрт рекао је:

„Оче опрости им, не знају шта раде“.

Они тада а ови сада не знају шта раде. Они би дали све да врате време не би ли спасили своје душе. Ови сада ће једног дана давати све да се спасу. Тада ће бити касно и за оне и за ове. Ми данас, требамо да послушамо сина Божјег јер нас хришћанство томе и учи. То значи да не требамо да гледамо лажне филмове где нам додељују лажне улоге и још да им аплаудирамо за то.  Давно је Петар Петровић Његош рекао:

„Вук на овцу своје право има ко тирјанин на слаба човјека, ал тирјанству стати ногом за врат, довести га познању права, то је људска дужност најсветија.“

Треба јасно ставити до знања да је готово са лажима, да дух православних народа васкрсава, да се у њему буде његови свети, враћајући му понос и веру, да се јасно види пут који је започела пробуђена Русија. Незаустављиви воз правде је спреман и не сме се каснити јер неће дуго стајати на перону. Не заборавите да се Благодетни огањ пали само у рукама православног патријарха. Зато данас мојој Србији желим да Васкрсне и поручујем јој: ВОСТАНИ СЕРБИЕ! ВОСТАНИ ЦАРИЦЕ!

 

Востани Сербие! Востани царице!
И дај чедом твојим видет твоје лице.
Обрати серца их и очеса насе,
И дај њима чути слатке твоје гласе.

Востани Сербие!
Давно си заспала,
У мраку лежа ла
Сада се пробуди
И Сербље возбуди!

Ти воздигни твоју царску главу горе,
Да те опет позна и земља и море.
Покажи Европи твоје красно лице,
Светло и весело, како вид Данице.

Востани Сербие!
Давно си заспала,
У мраку лежала
Сада се пробуди
И Сербље возбуди!

Босна Сестра твоја на тебе гледа
и не жели теби никакова вреда.
Ко тебе не навиди, не боји се Бога
Oд којег теби иде помоћ многа.

Востани Сербие!
Давно си заспала,
У мраку лежала
Сада се пробуди
И Сербље возбуди!

Херцегова земља и Чернаја Гора
Далеке државе и острови мора –
сви теби помоћ небесну желе,
Све добре душе теби се веселе.

Востани Сербие!
Давно си заспала,
У мраку лежала
Сада се пробуди
И Сербље возбуди!

 

     Дубоко верујем и осећам да ће моја Србија васкрснути. Због потомства нашег желим да то што пре и видим. Зато молим народ мој да данас на васкрс погледа ка небу и сети се прошлости, да погледа око себе и сагледа садашњост и на крају да погледом завири у срце своје и види какву будућност жели. А онда, да из сна ВОСТАНЕ СЕРБИА НАША.