Волођин гамбит

396

Као пратећу појаву стратешких одлука, Владимир Владимирович видно користи изненађење.

Хомогеност, умешност и функционалност државних структура министарстава силе моћне Русије уз бриљантни филигрански учинак МИП, доминира данас светском сценом. Непробојност те патриотске структуре, видљиво руши све холивудске митове о моћи злочиначке ЦИА коју су ипак дорадили нацистички стручњаци, а Холивудске филмаџије дигле на пиједестал свемогућег али само на филмском платну, јер живот пише романе, а романи пишу филмски сценарио.

Скоро три деценије, преспавали су каубојски злочинци сном пијаних легионара који господаре светом после рушења Берлинског зида, и дозвољеног распада Варшавског пакта у ком су нарасле супротности осамостаљених вишевековно поробљених Словена католика, пробиле брану визуре идеолошке заједнице предвођене Совјетима, уморне од чекања бољег сутра.

Жеља звана Сибир била је на длану и опијени тим сном, пропустили су толико жељени тренутак, превидевши притом да народ који има своју историју, државност, традицију, самосвест засновану на духовним вредностима православним, неће и не може да се поведе у самоуништење!

Ослобођена идеолошких окова, снага исконског руског блеснула је свом силином, изнедривши нове ствараоце, државотворце са визијом улоге своје Отаџбине у глобалним релацијама.

Зато, сувереност и одговорност уважавања другог као основ поштовања ОУН, за приоритет свога делања има ново руско руководство.

Изненађење, што се неко дрзнуо да без питања „господара света“ ушета на позив суверене државе у помоћ, у тренутку када руски авиони слећу у Сирију, није имало граница.

Ухваћени, као дете са прстима у пекмезу, господари светских енергената запрепашћено су гледали како руска авијација господари небом Сирије, разарајући зло претенциозно названо ИД, што га управо они и створише, зарад својих саможивих планова!

Вештина, прецизност и ефикасност, красе руску ескадрилу која је бранила и одбранила ОУН као једину могућу алтернативу миру светском, јер без разговора и договора нема ни мира ни просперитета, али разговора са уважавањем сваке државе и сваког народа понаособ.

Пробуђени из лоповског сна, суочени са ватром која гута њихово крадоломно богатство туђе нафте, провриштали су идеолози неоосманског сна, потежући све могуће аргументе за сатанизацију Владимира Владимировича, као архетипског руског цара који увек на крају њихових несташних „дечијих“ игара, уђе у парк и испраши им тур, јер су превршили меру.

Ругајући се руском човеку да је пијанац, простак, православни примитивац, декадентни европски самозадовољни „препотентни иберменши“, показаше сву своју импотентност!

Европа, као каубојска слушкиња коју употребљавају и злоупотребљавају (по жељи и потреби) заборавља све своје захвалности баћушкама које су увек прискакале у толико потребну помоћ, никада не злоупотребивши своју видљиву премоћ.

Матрица створене „демократске критике“ зла васколиког иза гвоздене завесе, како то изговори пијани Винстон у својој немоћи да оствари паклени план острвског гамбита након пораза фашизма који су сами изнедрили, и данас функционише.

Сва њена машинерија стављена је у погон, да анализира, прогнозира и надасве сатанизује одлуку руске државе да као стална чланица Савета безбедности ОУН практично примени улогу помагача, у оправданој борби суверене државе Сирије са злом ИД створеним зарад њеног уништења, како би се група шпекуланата докопала туђег националног богатства- енергената нафте и гаса!

Трогодишњи рат, разарања свега што је вековна рука људска створила, стотине хиљада мртвих, правдани су наводном жељом за демократским променама и одласком извиканог „диктатора“ из земље пребогате нафтом и гасом, толико да није за сиријске народе који су у миру живели!

Неоосмански сањари, нису читали старе записе о бунама окупираног али непокореног народа Сирије, нису читали ни запис да је страшни мубешир (маршал) Омер паша Латас после крвавог гушења устанка, истицао непокорену одлучност Сиријаца да изборе слободу.

Зато ће османска власт, после Првог балканског рата у регион Алепа населити избегле крволочни Шиптаре као доказане слуге османлија, да добију повластице и одрешене руке јер имају искуство са православним Србима и њиховим бунама, које су као башибозук слободно кињили.

Није Латас џаба био државни џелат, чувен по суровости и ефикасности, одржавајући у животу труло царство док су први геолози истраживали богатство Сирије, трошећи паре банкара и скицирајући будуће трасе енергетских путева, у пројекту званом „Drang nach Osten“!

Дуго су ти скиценблокови купили прашину, док се не покрену пројекат „арапског пролећа“ са намером да се свакако у крваво лето закавкаско претвори.

И опет, творци паклених планова нису читали ни старе руске државне записе ни песме Љермонтова, да науче откад сеже државна пажња оних што као будни чувари своју земљу чувају!

Стара пословица — боље спречити, него лечити — и позив суверене државе, да код ње лече и да код себе спрече, учини оправданим разлогом, радну посету руске армије у Сирији.

Поштовање суверенитета и искрена сарадња са савезницима, окруњена заједничким центром за размену свих сазнања, потпуно су оголили вишедеценијску окрутност агресија за интерес енергетских предатора које спроводи НАТО, без пристанка држава, народа и влада!

Злураде прогнозе жељеног авганистанског и вијетнамског сценарија, покушај емотивне реакције на злочин обарања авиона у легалној мисији, лажне оптужбе за мигрантску кризу која плави ЕУ, све је то пало у воду пред новим изненађењем, одласком дела руске авијације која је испунила хуману мисију.

Громогласно спекулисање са наводним вероломством и претећим сломом мисије пада у воду пред истином, омогућени су преговори за које је пристанак дала влада Сирије јер су без могућности уцена и унапред договорених сценарија неискрених посредника ,тако добро видљивих на примеру бивше Југославије.

Преговори су враћени под окриље ОУН, што видљиво показује поштовање међународног права а расписани парламентарни избори у Сирији без могућности разних „мајдана“, показаће значај одлуке избора сувереног народа, који сам о својој судбини и одлучује.

Снага преговора које води ОУН, показаће да је прошло време селективне снаге која је коришћена да „води“ ОУН, у нечасно наметање изнуђених решења.

Владимир Владимирович, није крио гордост сазнања да је управо руска армија омогућила тај квалитетни повратак снаге преговора у оквире стварне моћи ОУН, уручујући ордење заслужним појединцима који су беспрекорно вешто и смело извршили наредбу свог врховног команданта, јер без војске нема државе, а војске нема без народа свесног шта брани.

Како се брани али и помаже у одбрани савезницима, управо су показали сви који су имали ту част да у ГРЕГОРИЈАНСКОЈ дворани Великог кремаљског дворца приме заслужена одличја, из руку врховног команданта.

Као изасланици своје Отаџбине, у мисији мира, они су поломили зубе бесне немани назване претенциозно ИД, знајући да тако бране и прву стопу земље своје и народ свој!

Чика BŽEŽINSKI залуд проучава „велику шаховску таблу“, у својој мржњи потпуно је превидео, његови далеки претци „шљахтићи“ (ниже племство) нису ни пасуљем мице играли, док су руски државници шах као обавезни наставни предмет умећа комбиновања и предвиђања савладали, те је руски гамбит био и остао она непозната и непредвидива одлука.

Аналитичарима из Ленглија, само је преостало да успешну мировну мисију руске војске у Сирији означе именом „Волођин гамбит“, уз напомену обавезне додатне литературе многохваљеној књизу чика Збигњева!

Па, има ко воли да чита СФ, али има и ко мајсторски игра шах!