ВУЧИЋ, ВЛАДИКА НИКОЛАЈ И АЋИФ ЕФЕНДИЈА

248

Рушење бетонске плоче која је представљала постоље за споменик светом владики Николају Велимировићу у Шимановцима, уз присуство 30-так специјалаца, још једна је демонстрација бахатости Вучићеве власти према верујућим Србима и још један доказ сатанистичке суштине њеног деловања према православном хришћанству, о чему је овај аутор већ писао за ФСК(1). Након силовања Србије геј-парадом срама, рутуалног угошћавања европских трилатералаца у Ноћи вештица, иницијативе за избацивање веронауке из школа, безумног потапања Ваљевске Грачанице, иначе задужбине Владике Николаја, дошао је на ред и његов недовршени споменик чија је градња отпочета на иницијативу мештана српске националности у сремском селу Шимановци.

Читава операција изведена је, наизглед, по реду и закону, а то нам је објаснила председница општине Пећинци, којој село Шимановци припада, Дубравка Ковачевић Суботички. Дабоме, кадар СНС-а. Она се, поштенo попут свога Вође, након што су медији сходно спин-инструктажи коју су имали, објавили вест о рушењу споменика Владици Николају, огласила да појасни да није било споменика већ само бетонске плоче (као да се споменик може побости у земљу, попуит репе).

“Оно што јесте уклоњено – нагласила је она – то је бетонска плоча, а уклоњена је по налогу општинског комуналног инпектора који је, вршећи редовну контролу јавних површина пред сеоску славу, уочио бетонску плочу изливену на тек уређеној јавној површини у центру села”. И још је, опет пратећи демагошку филозофију свог шефа додала: „Став локалне самоуправе је јасан: закон се мора поштовати и мора се стати на пут дивљој градњи”.

И ко овоме нешто да приговори. Посебно кад се узме у обзир пријава против НН лица за дивљу градњу. Па, чик нека се неко побуни и тражи објашњење зашто је све то урађено на дан сеоске славе (Преображење), или зашто су у село за ту прилику упали специјалци под маскама, а џипови запосели раскрснице као да се изводи анти-терористичка операција?! Одмах ће од НН постати сумњиво лице, а органи ће наравно радити свој посао.

Лукаво замишљено. Лепо одрађено. Неће га, док је Вучића, Срби у мешовитим срединама да србују и славе такве владике. То иритира друге вере, нервира масоне и ужасава језуите у његовој влади. И Расим Љајић би на то могао гледати попреко. А како пост-петооктобарска влада без Расима? Не бива… 

И зато разумем то што се дешавало у Шимановцима. И председницу општине која се нашла у сендвичу између одговорног комуналног инспектора и култа Вође који не чита Владику Николаја, већ Вебера. Разумем и да се закон мора поштовати шта год то код Вучића значило, и како год накарадно на крају испадало.

Али, не разумем шта се дешава у Новом Пазару? Где је тамо комунални инспектор, шта је са државом и законима који се морају поштовати? Тамо су, да се подсетимо, почетком августа 2012. без поштовања прописаних процедура и добијања одговарајућих дозвола Есад Џуџевић, тада председник Бошњачког савета у техничком саставу, и Мухедин Фијуљанин, тадашњи државни секретар у министарству просвете, поставили спомен плочу Аћифу Хаџимехметовићу, познатијем као Аћиф-Ефендија, осуђеном ратном злочинцу и муслиманском фашисти, носиоцу Хитлеровог ордена (Гвоздени крст другог реда). Уприличеној “свечаности” присуствовао је и тадашњи министар у Влади Србије, Сулејман Угљанин, што је овом догађају дало додатну тежину. Иако се није појавио лично, Расим Љајић, је на отварање послао своје емисаре Мирсада Јусуфовића и Хивза Шкријеља као службене представнике странке.

Било је то време владе Ивице Дачића у којој је Вучић, тада свемоћни ППВ (први потпредседник владе) ведрио и облачио. Сазвао је ванредну седницу владе и пошто се добро извикао да Влада неће дозволити рехабилитацију доказаних ратних злочинаца и Хитлерових сарадника, дат је налог, преко ресорног Министарства за локалну самоуправу, да се плоча стрељаном фашисти уклони у року од 30 дана. Уз то, Дачић је поручио да је локалној самоуправи боље да споменик уклони сама него да то учини држава.

То је баш развеселило Есада Џуџевића па им је обојици, кроз иронични смешак, поручио да плочу нико у Новом Пазару неће уклонити, „а држава ако мисли да може нека је уклони“! (2)

Није могла. Након првих 30 дана рок је још два пута продужаван за толико, али ништа се није десило. Нигде полиције, нигде машина као јуче у Шимановцима или ономад на Северу Космета! И дан данашњи Аћиф ефендија смеши нам се са зида своје куће у центру Новог Пазара, у улици „28. новембра бб“. И руга се српској држави, Вучићу, Вама и мени, Владики Николају… 

И чека. Чека да му заврше меморијални центар „Хаџет“ који се ради по идејном решењу сарајевског архитекте Фарука Хаџића а финансира га истоимена фондација, чека рехабилитацију пред Вишим судом у Новом Пазару (3), чека Зукорлићеве студенте у новом походу на Хаџет(4), чека формирање прекограничне регије „Санџак“ и најављени долазак Александра Вучића…

И дочекаће! То је Србија данас. То су Вучићеве одлуке и закони. То смо ми, грађани другог реда у сопственој држави.

И ЗАТО, ПРАШТАЈ, ПРЕСВЕТЛИ ВЛАДИКО НИКОЛАЈУ …!

 

 

 

Одреднице:

 

  • http://www.koreni.rs/acif-efendija-i-pohod-na-hadzet-nemoc-srpske-drzave/
  • – Исто
  • – „Поход на Хаџет“ – манифестација у којој бошњачка омладина, обучена у униформе злогласне фашистичке „Ханџар-дивизије“ маршира на место стрељања Аћиф-ефендије, у организацији „Универзитета“ Муамера Зукорлића, сада члана Вучићеве владе!

Драган Милашиновић, рођен 27.03.1961. године у Подујеву, Космет-Србија. Дипомирани економиста. Био финансијско-комерцијални руководилац највећих привредних система у Србији (Шар, Фероникл, Комграп, Нибенс-Група, Партизански пут, Предузеће за путеве Београд итд). Практично искуство у процесима приватизације и као део тима Продавца (Комграп) и као део тима Купца (Нибенс-групација). Учествовао у стручним тимовима за писање разних макро и микро економских програма, инвестиционих пројеката и бизнис планова за конкретна предузећа. Вишегодишњи аналитички рад на тему глобалистички процеси, политика, економија и привреда, као и вишегодишње уредничко искуство на уређивању аналитичког антти-глобалистичког портала „ЦЕОПОМ-Истина“.