Вучићу, Москва све зна!

338

Реаговање премијера Србије Вучића на новинарско питање о победи Доналда Трампа било је комично. Након упакованог увода о добрим односима са САД и појашњења да се Србија за разлику од других није хтела мешати у америчке изборе, Вучић је нагласио да је реакција у Немачкој на победу Трампа била тешка. Вучић није могао сакрити тугу при помисли на ожалошћену Меркелову која је дала безброј изјава у вези избора Трампа. Десет дана након тога Вучић је објашњавао да није подржао Хилари и да је спољна политика Србије увек одговорна и промишљена. Потрудио се да оправда што је био један од говорника на конференцији Клинтон фондације и појаснио да његов излазак на бину не значи да је подржао Хилари на изборима. Чудно је да се Вучић толико правда кад Трампов тим зна све о његовој подршци Клинтоновој. Можда једино нису схватили да је он у ствари подржавао ставове Меркелове, а не Хилари. Како год, Трампов тим је још у предизборној кампањи саставио листу од 20 политичара из ЕУ које након Трампове победе намеравају потопити и отерати са политичке сцене. Меркелова је на првом месту.

Од победе на изборима Вучић је у неколико изјава глорификовао Немачку и хвалио Меркелову, коју поштује и због које ће прихватити сваки захтев Немачке према Србији. Тај став поткрепљује подацима о немачким улагањима у Србију, инвестицијама, фабрикама у којима је запослено више хиљада радника. Никад није рекао да је основни интерес Немачке Косово, које вреди две до три милијарде долара. Немачки индустријалци заједно са људима из бивше Клинтонове администрације намеравају да приватизују сву имовину Србије на Косову. На рачун Србије Немачка намерава да купи социјални мир на Косову и умири Албанце који још не схватају да неће бити радници већ робови. Током Бриселских преговора и уцена којима је Србија гурнута низбрдо, Београд је прихватао и испуњавао све, а Приштина до сада није испунила нити једну обавезу која јој није ишла у прилог. Вучић је често у познатим позама и мимиком због бољег драмског ефекта говорио да српски синови неће гинути за Косово, нити у било којим ратовима, да је пут Србије у ЕУ, да ће Србија истрајати у неутралности. Гандијевску опредељеност Вучић вежба пред огледалом, што је чинио и Тадић у својству председника, јер су Британци само преусмерили своје стручњаке за паблик релејшен Вучићу.

Грађани Србије падају у све већу хипнозу и тону у све тежи сан, а да би у њему и остали Вучић је предузео турнеју по Србији, убеђујући полуснене да се нико неће играти са државом, да нико није јачи од државе, да не могу ни криминалне ни тајкунске снаге да зауставе пут Србије у будућност. Будућност Србије је извесна и светла јер је он ту, он који је Србију довео на 47. место према Дуинг бизнис листи Светске банке за улагања и привредни раст. Вучић истиче и да Србија од ММФ-а прима само похвале, да БДП расте и да ће Србија бити међу водећим земљама у ЕУ, а не само у окружењу. Неће да каже да се бројке о БДП могу добити различитим методама и на основу различитих варијабли, и да се на различите начине интерпретирају. Јер, у Србији расте број незапослених, отказе добијају и високообразовани. Откази пљуште, нико не сме државу ни да тужи, правосуђе не функционише, непотизам цвета, сукоб интереса постао је уобичајена појава. Владавина закона не постоји. Безбедносни систем је урушен, а то се види чим се отворе новине.

Само ради имиџа у народу, и уз дозволу Немачке и НАТО, Вучић је остварио минималну војну сарадњу са Русијом. Сам Дачић је рекао да је Војска Србије имала 80 вежби са НАТО, а са Русијом само две. Вучић у ствари крије да је Србија на корак од пуноправног чланства у НАТО. Након јавно изречене критике Лазанског да је несмотрено не искористити понуду Русије да се Србија наоружа, Вучић се уплашио да се српски народ не пробуди и не схвати шта он то у ствари ради, па је најавио пут у Москву средином децембра, не би ли народ умирио и одвукао пажњу с Косова и Срба који на Косову живе под опсадом као да их ИСИЛ напада.

Доктрина Волфович у разарању држава подразумева уништење културе и идентитета. С обзиром да је Русија настала у Кијевској области, требало је НАТО-изовати „руско Косово“ како би Руси остали без цркава, без задужбина, без својих корена. То Вучић интезивно ради са Косовом. Он не разуме да је прочитана његова комбинаторика са Бриселом, са Приштином, са Подгорицом.

Вучић је помогао Милу Ђукановићу који је Русији приписао чин тероризма, што је несмотрен и опасан потез. Представио је себе, који је губио тло под ногама јер је пуштен низ воду  – Запад му је након избора наменио затвор (Италија) – као браниоца Црне Горе од Руса. Ђукановић се представио, како је сам рекао, као незаобилазан партнер НАТО и ЕУ. Нагло је повукао изјаву да се повлачи из политике, а сада се у њу враћа као председник Црне Горе. Вучића је убедио да постоји криминогена група која је покушала да изведе терористички акт у Црној Гори. Једном се објави да су терористи имали оружје у Црној Гори, други пут да су оружје уништили. Наводно планирани терористички напад на институције Црне Горе је операција која се може мерити са неуспелим пучем у Турској, у којем су учествовале озбиљне службе, водећи интелектуалци, генерали, делови војске и полиције, специјалне јединице – и нису успели. Група од 20 људи не би могла да преузме власт нити да киднапује Ђукановића јер је то потпуно нереално без помоћи опозиције, делова полиције и војске. То не би могла да изведе ни озбиљна организација, а не Синђелић чијим лажима су насели Дикић и двојица Руса које је Синђелић повео из Донбаса да им покаже море и Црну Гору, и да им плати летовање. На крају, од 20 терориста у притвору их оста пар, а првооптужени су Дикић и два Руса. На волшебан начин Синђелић добија статус заштићеног сведока. А све то да би Вилсон Дејмон, потпреседник Атланског савета САД, изјавио да су подаци из истраге о покушају тероризма на изборни дан у Црној Гори узнемирујући, при чему је послао поруку да Русија мора да схвати да је игра у Црној Гори завршена. Узалуд, Москва све зна.

слика http://www.in4s.net/djukanovic-razumijem-vucica-mi-smo-isti/