Жонглер-жица

307

Помпезни почетак предизборне кампање, „фактор& co.“ почеше у сремској вароши чувеној по институту за преваспитавање (бечки поклон још ) што њихови политички противници видеше као поруку небеску, да ће ипак једном доћи време за владавину права.

Традиција жестине предизборних скупова прати политичку историју страначког живота Срба, било да су у земљи Србији или у Аустро-Угарској, која је одржавала привид владавине права о чему нарочито наглашено казују поједини припадници странке ујвидечког музичара или „прашка“ београдског, као баштиници те традиције, ал`уз каубојски бенџо!

Обимне кише ко апликативни супорт у предизборној кампањи, маркетиншки смеју да се користе ал` помињање улоге руског хуманитарног центра не сме, појела маца толико потребне машине, а од ЕУ тапшање само и леп осмех, за  фактора & co.!

Брижни поглед mutti ANGELE и строги Скота, укрстиће се над жонглером који вози предизборни велеслалом, а не брзинску трку.

За све је ипак крив тај Владимир Владимирович, и његово родољубље које тако заразно делује на неваспитани православни народ српски, који упорно сања своју државу и неће срећу у ЕУ и НАТО коју му нуде разни диливери саветници, што му упорно навлаче геноцидну кошуљицу, а зна се која се кошуља силом навлачи!

Фактор се толико трудио, чак је летос у Поточаре муџахединској мечки (не Божани!) под шапу ишао а Срби ништа, очиту за жртву не маре, ал`одмах радосно поздравише оно Волођино ЊЕТ у далеком Њујорку, као светло на крају тунела, у који их „хуманисти“ гурнуше пре четврт века.

Колико се потроши мастила и папира отада, да се докаже Србима да су геноцидни варвари што починише макар „локални геноцид“ (радни израз овисника НЕД долара).

Фактор сада на предизборној жици мора храбро да обилази све постојеће истине о томе, да  задовољи некако пропозиције строгог намесника Скота, и ко зна још ког случајног посетиоца (скота) у време предизборно.

Толико се уложило у „меко“ насилно преваспитавање, што пара, што бомби, што инструктора, што пљачкашких инвеститора, и сада то препустити неваспитаним Србима да они сами одлуче, готова штета!

Уосталом, ако прича о демократији није успела и није демократија за православне примитивце,  немају они  политичку културу да појме све финесе конзумације демократских промена.

Фактора & co. тек чека просветитељска мисија, значајнија и од оне проунијатске шепавог Вука, па ако је он уз помоћ Беча успео, та како неће дугоноги хитри фактор уз помоћ бечкога лепога …..  (дефинисано јасно  у српском језику, ал недефинисано у еуропским реформама)!

Само ситница та, да народ српски гласа и фактора & co. изгласа, па циркус може и да крене из почетка јер добро упућени кажу да млинови Господњи споро ал` темељито мељу, а Срби су то.

Млели их отомански окупатори, просејавали бечки реформатори, превејавали острвски саветници и они опет изникоше, и то из Волођиног државотворног капута који се неким еуропејцима већ шињелом причињава, а зна се колико Срби воле тај драги ес-ем-бе (боја славне српске војске, забрањене за употребу одлуком факторовог тече Бридлава) капут.

За све је ипак крив тај Волођа, баш је морао  на годишњицу измишљеног „геноцида“ да каже одлучно ЊЕТ  и поквари брижно планирану егзекуциону пресуду Републици Српској, отеловљену у лику Радована, светског злочинца како тврде „хуманисти“ из ЕУ и НАТО.

Толики напор судијских експерата (стручњака за обијање трафике и крађу јарића, доказано), толике варијације са пермутацијама освешћених инсајдера, брижно припреманих да успеју измуцати сведочење са којим се и они слажу, толика припрема кампање срцепаратељних „статисткиња савести“ са НЕД апанажом (кад је бал нек је на води, али америчкој!) и све пада пред једним Волођиним ЊЕТ, у тамо далеком Њујорку где ни не знају да се на брдовитом Балкану избори одржавају, док Србе на КиМ брижно чува НАТО шетњом између два турнуса обуке за „добре дечке“ AL NUSRE и пратећих косовских вокала, кад буде било потребе!

Када васпитна пресуда Радовану стигне, ко видљива подршка напорима фактора & co.,  противници ће потегнуће одмах тај Волођин ЊЕТ као доказ владавине међународног права над силом и неистином, и фактор у вожњи нове препреке мора обилазити а Срби не маре, чак се ни не оглашавају, кладионице им зврје празне, кафански кулоари непоуздани, а тек бирачи …. ?!

Фактор вози по жици, оптерећење расте, тест издржљивости урађен још у припремама, а корпа оптерећена пристиглим проблемима (што нерешивим, што нерешеним)  све тежа, тек  следи вожња узбрдо, док Срби пијуцкају пивце за живце, већ одлучили, ћуте и мераче!

 

 

Предизборне напомене:

Фактор – еунијатски назив за чиниоца

& co.   –   диливери саветници

Институт за преваспитавање  –  робијашница

UJVIDEK –  мађарско име за НОВИ САД

Музичар  М –  вишедеценијски „истраживач“ војвођанских новаца

„Прашак“  – изабрани теренски радник  каубојских  намесника

mutti    –     назив од миља на немачком, за мајку

Скот     –    види речник Српског језика Вука Стефановића Караџића

Намесник  – наредбодавац  колаборантима „меке“ окупационе управе

„Добри дечки“  AL NUSRE –  кољачи ID у Сирији

„Пратећи косовски вокали“ – терористичка формација као будућа пешадија НАТО, под командом ратног злочинца Агима Чеку-а