ВЕНЦИ НА СПОМЕНИК МИЛИЦИ РАКИЋ: Децa жртве безумног злочина

266

ЦВЕЋЕ и венци положени су и у Ташмајданском парку на спомен-обележје девојчици Милици Ракић и деци страдалој у НАТО агресији. Венац на споменик, заједно са представницима Града Београда и другим, многобројним организацијама, положио је данас и Милорад Вучелић, главни и одговорни уредник “Вечерњих новости”.

У НАТО агресији страдало је 79 деце, а спомен-обележје са ликом Милице Ракић откривено је 24. марта 2000, као донација нашег листа и читалаца.

Цвеће су положили и представници Клуба генерала и адмирала, Српских домаћина и Београдског форума за свет равноправних, Војних пензионера Србије, руске амбасаде и Министарства одбране. Почаст су одали и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и заменик градоначелника Београда Горан Весић.

– Ако постоји чин који одсликава безумност рата и тежину злочина који је НАТО починио према народу Србије, односно СРЈ, у агресији 1999, онда је то убиство мале Милице Ракић и остале деце током тог безумног чина пре 20 година – рекао је Горан Весић.

Навео је да је у НАТО агресији страдало око 2.500 људи, повређено око 6.000, а материјална штета нанета нашој земљи се процењује на између 30 и 100 милијарди америчких долара.

– Ми смо ту данас да водимо политику која ће обезбедити да се нашој земљи више никада не деси да буде на мети било кога, да имамо довољно снажне и војску и полицију – рекао је Весић.

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:784923-ВЕНЦИ-НА-СПОМЕНИК-МИЛИЦИ-РАКИЋ-Децa-жртве-безумног-злочина