Вучићу, нећемо да ти будемо огледни кунићи за вакцине!

391
https://www.geopolitica.ru/sr/651-voska-srbie-na-paradi-u-moskvi-9-maa.html

Председник Србије Александар Вучић је у обраћању на конференцији за новинаре јуче, између осталог рекао, да ће два милиона грађана бити вакцинисано, међу којима и припадници Војске Србије.

Устав Рерпублике Србије јасно предвиђа у члану 25. да „нико не може бити подвргнут медицинским или научним огледима без свог слободно датог пристанка“. С обзиром да је Корона као вирус још недовољно позната, поставља се питање да ли ће припадници Војске Србије бити огледни кунићи.

ФОТО: ВС.РС

Зато Синдикат запослених у Министарству одбране и Војсци Србије „Слога“ пита надлежне у војсци ,а пре свега начелника Генералштаба какава ће бити судбина запослених у Војсци Србије ако се уведе обавезна вакцинација? Да ли ће и на који начин бити војска третирана? Да ли то значи да ће војна полиција приводити припаднике Војске Србије на вакцинацију? Да ли ће они који откажу послушност сносити последице кажњавања, па и губитка посла?

Синдикат тражи одговоре од начелника Генералштаба Војске Србије Милана Мојсиловића , којима би запослени у Војсци Србије били унапред информисани шта их чека. Одговори на ова питања су у интересу припадника Војске Србије и свих грађана , јер од војске зависи безбедност целе државе и народа.

СИНДИКАТ ЗАПОСЛЕНИХ У МО И ВС

Србин.инфо