Вучић користи полицију за обрачун са конкурентским криминалним клановима!

806

Председник Србије Александар Вучић је након седнице Националног савета за безбедност саопштио да је намера државе да победи најтеже облике криминала и корупције. Најављује борбу на пет нивоа и драконске казне за починиоце кривичних дела, укључујући и доживотну казну затвора.

Александар Вучић је рекао да ће бити уведен институт доживотне казне затвора за оне који су починили најтежа кривична дела – вишеструка убиства, убиства деце.

„Нисам нарочито заинтересован за примедбе бораца за људска права пошто су нам сва људска права уништена дрогом, убиствима“, напоменуо је Вучић на конференцији за медије након седнице Националног савета за безбедност критикујући благу казнену политику у Србији.

Минималне и максималне казне за сва кривична дела која обухватају насилничко понашање, од насиља у породици до убиства, биће повећане за 35 до 50 одсто.

Казна за силовање биће од 5 до 15 година, без могућности ублажавања казне и нико неће моћи да добије мање од пет година, најавио је председник.

За насиље у породици минимална казна ће бити годину дана затвора, каже Вучић.

За месец дана променићемо све у Србији, рекао је председник и поручио да ће борба против криминала трајати годинама.

„Прегазићемо их“, наглашава Вучић.

Рекао да је јучерашња акција полиције и тужилаштва показала намеру државе не само да се суочи са најопаснијим видовима криминала у Србији већ и да тај криминал, као и најтеже облике корупције, победи.

„Честитам нашим државним органима, посебно полицији, нарочито на чињеници што су се после много времена, неки од главних шефова нарко-бизниса у региону, а не само у Србији, нашли на Интерполовим потерницама, а неки иза решетака“, рекао је Вучић

Танјуг,НСПМ

 

https://www.srbijadanas.net/vucic-koristi-policiju-za-obracun-sa-konkurentskim-kriminalnim-klanovima/