Говедарица на рапорту код Амера?

885

ПРЕДСЕДНИК Српске демократске странке (СДС) Вукота Говедарица требало би да се сутра састане са представницима америчке администрације како би, како сазнају “Новости”, добио јасне инструкције за своје даље политичко деловање.

– Представници америчке администрације незадовољни су Говедарицом и његовим досадашњим начином вођења политике СДС. Разочарани су чињеницом да није остварио одговарајуће резултате на изборима за председника РС, јер га је управо америчка администрација пројектовала као особу која ће спроводити “НАТО реформаторску политику” у РС и БиХ – тврди наш извор из дипломатских кругова.

Он наводи да ће, с циљем да удворички однос са дипломатско-конзуларним представницима САД у БиХ буде разоткривен од стране полицијско-обавештајних служби РС, Говедарица након састанка одржати конференцију за медије.

– На састанку би требало да добије јасне инструкције у погледу даљих праваца вођења политике СДС. Потом ће одржати конференцију за медије, како би на тај начин привидно демистификовао свој однос са америчком администрацијом – тврди добро упућени извор “Новости”.

Од октобарских избора ситуација у СДС се не смирује, а Говедарици се озбиљно љуља столица председника странке. Изгубио је поверење великог броја страначких колега, а поред лошег изборног резултата на свим нивоима, спочитава му се урушавање странке и губитак кадрова, који је почео много пре избора, да би се и у постизборном периоду наставио. Од тада је одржано више седница СДС и све гласније се прича о одржавању унутарстраначких избора, на којима би требало бити изабрани ново руководство и председник странке.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/република_српска.652.html:784958-Говедарица-на-рапорту-код-Амера