Дардан Гаши: Тражићемо формирање суда за ратне злочине Србије на Косову

657

Потпредседник владе и министар за дијаспору у косовској влади Дардан Гаши изјавио је данас да ће преговарачки тим који је изгласала Скупштина Косова тражити формирање посебног суда за ратне злочине, које је на Косову наводно починила Србија.

„Одлучни смо да тражимо правду за ратне злочине“, рекао је Гаши за Кохависион, додајући да ће приштинска преговарачка делегација настојати да буде формиран међународни суд за Србију, који ће се бавити злочинима, пренео је РТС.

Гаши, иначе члан новоформираног приштинског преговарачког тима, пренео је да је састанак са Федериком Могерини у Бриселу 8. јануара био добар и суштински, и да су на њему отворене теме које уопште нису постављане у техничким разговорима.

Теме које је делегација покренула, а које нису биле покренуте раније, су ратни злочини и питање несталих особа, додао је Гаши.

„Више не постоји технички дијалог, то је политички дијалог који се мора окончати политичким договором. Мора се завршити узајамним признавањем. Србија има информације о томе ко је починио злочине, а сада ће државна делегација ући у дубље теме“, рекао је Гаши.

„Теме ратних злочина и несталих особа су кључне за нас“, поновио је Гаши.

(Фонет)

 

http://www.nspm.rs/hronika/dardan-gasi-trazicemo-formiranje-suda-za-ratne-zlocine-srbije-na-kosovu.html