Ишла на погреб, а сада њој спремамо сахрану

618

МОЈА супруга Станика Глигоријевић (52) је пошла да се опрости од стрица у село Мртвица код Владичиног Хана. Али, уместо да стигне на погреб, данас ми њој спремамо сахрану.

Овако, за “Новости”, говори Велимир Глигоријевић (53) из књажевачког села Дебелица, чија је супруга настрадала у стравичној саобраћајној несрећи. У ауто у коме се она налазила закуцало се службено возило којим је управљао возач Зорана Бабића, директора “Коридора Србије”. Трагедија се десила на наплатној рампи код Дољевца.

– Моја супруга је са рођеном сестром Миром Алексић и зетом Срђаном Алексићем, који је возио “опел астру”, пошла на сахрану стрица у село Мртвица – једва прича Велимир. – Како ми је рекао зет, у тренутку док је на наплатној рампи плаћао карту, у њега се свом силином отпозади закуцало службено возило “Коридора Србије”.

Овај човек кроз сузе каже да је његова супруга, са којом има два сина, Милутина (20) и Александра (18), од задобијених повреда преминула на лицу места.

– Седела је на задњем седишту и због тога је и настрадала – наставља Велимир. – Њена сестра Мира, која је била на сувозачевом месту, задобила је тешке телесне повреде и, како сам чуо, у нишкој болници се налази на апаратима за одржавање живота. Срђан је пуштен кући, али се једва креће и прича.

Велимир каже да му је Срђан испричао како сматра да се службено возило “Коридора Србије” кретало брзином већом од 120 километара на час.

Станика Глигоријевић

– Срђан тврди да је у ретровизору видео како се возило великом брзином приближава ка њима, а онда је зачуо прасак. Све се одиграло у делићу секунде – брише сузе Глигоријевић.

Овај човек живи од пољопривреде, каже да једва крпи крај са крајем, па је тешком муком успео да прикупи новац за сахрану.

– Поред синова, са мном живи и мајка Драгица (72) – каже Велимир. – Станика ми је била велика помоћ и брачни друг, а изгубио сам је због једног бахатог возача.

У кући Глигоријевића припремају се за сахрану. Чекају, каже Велимир, да се заврши обдукција и да преузму Станикино тело из Ниша.

НАДАМ СЕ ДА ИМА ПРАВДЕ

МНОГИ ме терају да поднесем тужбу због овога што се десило. Али, ја прво немам пара да водим такав процес, а и знам да ми то не би вратило супругу. Остаје ми само нада да правде има и да ће онај који је убио моју супругу, јер, тврдим, то није била саобраћајна несрећа него убиство, макар одговарати по закону – каже Велимир.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/хроника.405.html:775037-Ишла-на-погреб-а-сада-њој-спремамо-сахрану