Мирослав Алексић: Да ли су Хркаловић и Кокеза били на Светском првенству у Русији са члановима клана Беливук

358

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић говорио је данас о “повезаности полиције са кланом Вељка Беливука”.

„Поставићу данас одређена питања пуковнику, министру полиције Александру Вулину, али и тужиоцу који је подигао оптужницу против клана Вељка Беливука Младену Ненадићу и надам се да ће овог пута одговорити грађанима Србије. Дакле, апсолутна чињеница јесте да је полиција вољом актуелног режима криминализована, јер готово да нема ниједног великог случаја, а да ту нису умешани одређени полицијски службеници“, рекао је Алексић и као пример набројао Јовањицу, аферу Беливук…

„Дакле држава контролише, сарађује и поспешује мафију и криминал у Србији потпуно свесно и нема никакве дилеме да глава криминала данас седи у врху власти, јер да је другачије данас би институције и службе обављале свој посао и одговарали би сви они који су злоупотребили положај“, рекао је Алексић и додао:

„Данас имамо на делу поново милитаризацију полиције. 2018. године Небојша Стефановић је усвојио правилник о систематизацији, којом је омогућено да министар има статус овлашћеног лица. То Стефановић није искористио, али Вулин јесте.  То значи да он може да легитимише свакога од нас, да може да тражи податке из било које истраге. Александар Вулин који је служио војску док је био министар, сад је полицајац и милитаризује полицију. Волео бих да чујем и став ЕУ по том питању“.

„Пуковнику са Јовањице и Младену Ненадићу бих поставио следеће питање. Имали су сви прилику да чују сведочење оца покојног инспектора Дејана Јовић, где је рекао да је по његовом повратку са Светског првенства из Русије кренуо прогон инспектора Јовића, зато што је тамо схватио везу државе и криминалног клана Вељка Беливука. И ми смо видели фотографије председниковог сина Данила Вучића са тог светског првенства са Ацом Рошавим и другим припадницима клана, али нисмо добили информације ко је од полицијских службеника још био у Русији. Дакле, ја постављам питање да ли је Дијана Хркаловић била на Светском првенству, да ли је Славиша Кокеза такође био и који су још полицијски службеници, високо рангирани, били ту у друштву припадника клана Вељка Беливука“, рекао је Алексић.

Треба испитати, тврди Алексић, везе неколико полицијских службеника са кланом Вељка Беливука.

„Ненад Вучковић Вучко као активни припадник Жандармерије који се доводио у везу са Дијаном Хркаловић и Салетом Мутавим, на пример“, рекао је Алексић.

Други полицијски службеник, којег би према Алексићевим речима, требало испитати јесте Дарко Грабеж, за којег на званичном сајту стоји да је потпредседник Фудбалског савеза Србије, а затим и шефа службе за криминалистичко обавештајне послове Небојшу Недељковић у Краљеву.

„Њега треба питати да ли је службено сачекивао Вељка Беливука у Краљеву, виђао се са њим у спортском центру Карађорђе… Да ли је о томе обавестио своје надређене, да ли је то било у склопу његових службених активности или се приватно дружио са Вељом Невољом“, каже Алексић.

(Нова.рс)

НСПМ