ПАТРИОТЕ ПОРУЧИЛЕ ВУЧИЋУ Сиђи с власти да те ми не скидамо због велеиздаје

856

 

Завршен патриотски скуп “Зауставимо велеиздају, Косово је Србија”, на којем се окупило око 5.000, углавном младих, родољуба.

Више од 5 000 људи је учестовало у шетњи од Теразија до Председништва Србије. Окупљенима су носили пароле „Осам векова за један мандат“, „Бриселски споразум је велеиздаја“, „Косово је срце Србије“, „Устав је обавезна лектира- прочитај“, СНС усташе Косово сте издали“…

Председник Политичког савета ДСС-а Милош Ковић казао је да је окупљених више него што је очекивано и да су они већински део Србије који не жели да преда Косово.

„Ово је борба за одбрану државе коју су нам узели“, рекао је он и додао да се над Србијом први пут надвила опасност да српска рука потпише предају Косова.

„Ако је он (Александар Вучић) спреман да преузме жиг издаје, ми нисмо“, поручио је Ковић и додао да Вучић и његови пријатељи желе да „осакате Србију и створе Велику Албанију“.

Он је рекао да се Вучић бори за демаркацију Србије са Србијом, те да је актуелна власт „велеиздајнички режим“.

„Ако си погазио заклетну и Устав ове државе, онда си ти издајник. У односу на то што се спремаш да урадиш (Вук) Бранковић ће бити морална громада“, рекао је он и додао „ако ти је тешко, треба да се склониш, ако радиш за неког другог онда ћемо те ми склонити“.

Додао је да су косовски завет и Свети Сава јачи од НАТО пакта и Европске уније, а присутнима се јавио поздравом „догодине у Призрену“.

Посланик Српске радикалне странке Бождар Делић је рекао да му је драго што већину људи на скупу чине млади и да су они и 1999. знали где су границе Србије на Косову.

„Тражим од власти, узмите се у памет. Имате Устав и у њему границе. Имате и Резолуцију 1244 на шта вас је скоро подсетио и (Владимир) Путин“, рекао је Делић.

Он је додао да Скупштина Србије у последње три године није покренула и ставила на расправу питање Косова и Метохије.

„Они у Бриселу раде по својој вољи, а никада да кажу шта су урадили и да поднесу извештај Скупштини“, рекао је Делић.

На скупу су говорили и некадашњи председник општине Штрпце Звонко Михајловић и представник организације „Црвена линија Студентски проглас за КиМ“.

Због шетња биле су блокиране централне београдске улице. Током шетње су непрекидно пристизали људи и прикључивали се догађају, за српски Космет демонстрирали су углавном млади људи, што демантује устаљену фоскулу режима да младе Србе не интересују Косово и Метохија.

Патриотски скуп је почео химном Боже правде да би се након тога окупљенима, којих је око пет хиљада, обратио председник ДСС Милош Јовановић. Он је истакао да ће Косово увек бити српско те да Српкиње увек рађају Обилиће а не потурице. Након његовог обраћања шетња је кренула у правцу Председништва Србије.

Како се новинар Србин.инфо могао уверити, међу присутним налазе се људи не само из Београда него и из више градова Србије. Многи од њих су исказали жељу да се ови скупови као и скупови одржавају сваке недеље не само у Београду већ и у другим градовима Србије.

Иако је било обећано од стране власти у Београду монтажне кућице испред споменика Николе Пашића нису склоњене те је бина за скуп „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија“ морала да буде померена од споменика ка Дому синдиката.

Људи су веома разочарани што владајући режим покушава да на све начине опструише овај скуп. Сви који су разговарали са новинарем Србин.инфо су сложни да никаква појава или препрека од стране СНС власти неће моћи да заустави бунт народа због издаје Косова од стране државне власти Србије предвођене Александром Вучићем.

Овај скуп има за циљ да јасно упозори и садашње, али и будуће власти Србије, да никакво одрицање од јужне српске покрајине (зарад евро-атланских интеграција и нејасних обећања), не долази обзир.

Демократска странка Србије, Покретачи Апела за одбрану КиМ, Државотворни покрет Србије, Групе за просперитет Србије, Студентски проглас за Косово и Метохију, Српски национални форум Грачаница- Косовска Митровица, Српска вертикала, организују скуп у Београду.
у, Косово је Србија!