ХАРАДИНАЈЕВ БРАТ: Не журимо да постигнемо коначни споразум са Београдом

862

ПРИШТИНА – Даут Харадинај, посланик Алијансе за будућност Косова и брат премијера Рамуша, изјавио је да је председник тзв. Косова Хашим Тачи обавезан да поштује Устав и сачува косовске границе, пише Коха.

“Ако је неко угрожен, не треба да штети Косову. Без обзира на то ко је та особа, у било ком својству”, рекао је Харадинај за КТВ.

Поводом недавног вербалног спора између албанског премијера Едија Раме и Рамуша Харадинаја о корекцији граница, Даут Харадинај каже да Рама треба да помогне Косову али и да се усредсреди на проблеме у Албанији.

Даут Харадинај каже и да Приштина не жури да постигне коначни споразум са Београдом, што, додаје, није случај са Србијом. “Косово не треба да жури зато што признање од Србије није ургентна ствар док за Србију то јесте”, рекао је он.

Он је одбацио наводе о везама његовог брата и Милана Радојчића из Српске листе, рекавши да се Тачи састајао са Радојчићем више пута.

“Оптужити некога да је шверцовао са Радојчићем не пристаје председнику”, рекао је Даут Харадинај.

 

http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:794710-ХАРАДИНАЈЕВ-БРАТ-ПОРУЧИО-Тачи-да-делује-у-складу-са-уставом-тзв-Косова-Не-журимо-да-постигнемо-коначни-споразум-са-Београдом