ХАРАДИНАЈ ДОНЕО ОДЛУКУ: Разрешио сам дужности министра Ненада Рикала

846

Рамуш Харадинај саопштио је данас на свом налогу на Фејсбуку да је разрешио дужности министра пољопривреде, шумарства и руралног развоја Ненада Рикала.

“Данас сам донео одлуку и разрешио дужности министра пољопривреде, шумарства и руралног развоја, Ненада Рикала”, навео је Харадинај који је у посту на фејсбуку објавио и фотографију те одлуке.

Он је додао да ће се “сарадња са представницима свих заједница и представницима српске заједнице несметано наставити”.

“У политичком процесу који је предамном поштоваћу сваку и свачију посвећеност. Рикало је био поштовани министар у влади Републике Косово”, навео је Харадинај.

РТК2 на српском језику раније је пренела да је извор близак Социјалдемократској партији Косова рекао да се данас очекује разрешење дужности министра Рикала, како би посланичка група ове странке гласала за буџет за 2019. годину.

Косовска скупштина треба данас да расправља о буџету, као и о Статуту Трепче.
СРПСКА ЛИСТА: НЕ ПРИСТАЈЕМО НА ГАЖЕЊЕ ПРАВА СРБА

После обавештења које је премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај саопштио на свом налогу на Фејсбуку да је разрешио дужности Ненада Рикала министра пољопривреде, шумарства и руралног развоја, који је званично смењен у суботу ујутру, на поменуту смену реаговала је Српска листа. Наиме, уз саопштење да је донео одлуку о смени односно разрешењу са дужности  министра пољопривреде, шумарства и руралног развоја, Ненада Рикала, Харадинај је  додао да ће се “сарадња са представницима свих заједница и представницима српске заједнице несметано наставити” али и да је „ Рикало био поштовани министар у влади Републике Косово”.

Истовремено, Српска листа је саопштила да је  Рикало смењен јер њени чланови не пристају на политику гажења права Срба и њихових интереса.
 – Управо зато смо у оставци од марта 2018. године и никада и ни по коју цену нећемо пристати да будемо нечији фолклор и декорација. Влада у Приштини нема легитимитет без учешћа легитимних представника српског народа-наводи се у саопштењу Српске листе и додаје да је  ова листа  своју снагу црпи из подршке српског народа, и да их Приштина неће сломити.
– Данашња одлука чини нас још јачим и одлучнијим да се боримо за свој народ – закључује се у саопштењу Српске листе.
http://www.novosti.rs/вести/насловна/политика.393.html:775064-ХАРАДИНАЈ-ДОНЕО-ОДЛУКУ-Разрешио-сам-дужности-министра-Ненада-Рикала-Реакција-Српске-листе