Чомић: Ово чиме се сада бавим је политика Демократске странке

299

Ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić izjavila je da je “ovo čime se sada bavi politika Demokratske stranke”, kao i da nema garancija da se nešto u autoritarnosti režima promenilo “ali očigledno ima želje, jer da je nema ne bi bilo ni ministarstrva”.

“Ovo ministarstvo bi imalo istu jedinstvenu politiku i isti vrednosni okvir u bilo kojoj vladi, sa bilo kojom vlašću i bilo kojoj opozicijom. Vrednosti za koje su se založili i predsednica Vlade i predsednik Srbije, i stvaranjem ovog ministarstva, zaslužuju dobrobit sumnje da ćemo ovu godinu završiti sa mnogo boljim ocenama u političkim kriterijumima i da ćemo konačno razumeti da se ne može bez dijaloga koliko god naše društvo u celini bilo nesklono dijalogu”, rekla je Čomić za novi broj nedeljnika NIN.POVEZANE VESTI

Na pitanje šta je društveni dijalog kao ; resor, ona je rekla da je to “napor da se utemelji prostor u koji će ulaziti ljudi koji se ne podnose da bi razgovarali o temama koje su od interesa za društvo”.

“Srbija nije navikla na dijalog, kao ga je ikada i imala, a bez dijaloga kao ; osnovnog alata demokratije nema napretka. Mi imamo monologe, jednih koji viču sve je super, drugih koji viču ništa ne valja, a u duboki oprostor izmedju upadaju građani koji ne čuju da iko priča o stvarnim problemima koje bi trebalo rešavati”, rekla je Čomić.

Ona je navela i da je neophodnost ministarstva za koje je odlučeno da se formira u Vladi Srbije “bila tema da se o njoj razmišlja”.

“I onda odlučujete gledajući u proceni svoje odluke i odgovornost i spremnost da snosite posledice odluke. Ali, ako verujete da će ishodi biti dobri po Srbiju, onda ste spremni da snosite tu odgovornost”, rekla je Čomić.

Извор: N1