Јужне вести дошле до мејлова који стижу на адресе више локалних медија у Србији: “Ђилас, Хитлер, Сергеј – три теме које треба да нам заузму простор у информативи”

720

Оно што гледаоци различитих телевизија које имају исти садржај у информативним емисијама већ дуго претпостављају – да одређене личности таргетирају и истоветно извештавају по нечијем налогу – први пут је и званично потврђено. Јужне вести дошле су до мејлова који стижу на адресе више локалних медија у Србији.

Различити медији, али исти власник. Из мејлова послатих свим телевизијама које су у власништву Радоице Милосављевића, које су Јужне вести добиле из једног, а аутентичност потврдиле из више извора, под називом “УРГЕНТНО!”, уредништво тих телевизија обавештава се да без обзира на друге садржаје, у наредна три дана у ударним терминима буду само три теме, пишу Јужне вести.

“Ђилас, Хитлер, Сергеј – то су три теме које треба да нам заузму простор у информативи”, пише у упутству за локалне ТВ станице.

Извор Јужних вести тврди, а редакцији су прослеђени и бројни други мејлови са упутствима, да ово није први пут, али да су раније та упутства била другачија – преносити церемоније на којима се појављује председник Србије Александар Вучић и директно преносити његове конференције за новинаре и сва обраћања јавности.

Међутим, извор Јужних вести објашњава да се тек сада и локални медији активно укључују у “обрачун са неистомишљеницима и политичким противницима власти”.

Новинарка Тамара Скроза каже да није изненађена, јер је и до сада било јасно да координисаност медијских хајки није случајна.

“Ова наредба само је доказ да се иза свих тих прогона крије један ‘мастермајнд’, један ‘диригент’ који пажљиво управља деловима тог система – брине се чиме ће почињати вести, каквим ће сликама бити ‘покриване’ и шта им је најважнија порука”, каже Скроза.

Сами мејлови којима Јужне вести располажу као налогодавца не идентификују ни власт ни странку на власти – СНС, а уредници локалних телевизија које смо контактирали званично о овој теми не желе да говоре, нити да одговоре на питање ко је човек који је потписан као пошиљалац.

(Јужне вести)

 

http://www.nspm.rs/hronika/juzne-vesti-dosle-do-mejlova-koji-stizu-na-adrese-vise-lokalnih-medija-u-srbiji-djilas-hitler-sergej-tri-teme-koje-treba-da-nam-zauzmu-prostor-u-informativi.html