Авдулах Хоти: Захваљујем америчком председнику Доналду Трампу на постизању Вашингтонског споразума – кораку ка постизању коначног споразума

164

Косовски премијер Авдулах Хоти изјавио је да је косовска влада “имала врло конструктиван приступ” дијалогу са Београдом и да је у том процесу блиско сарађивала са ЕУ.

Авдулах Хоти је рекао да су јасни принципи дијалога омогућили напредак у том процесу.

“Четвртог септембра у Белој кући потписали смо економски споразум. Реакције су често биле оштре, али са правом је описано као историјски договор. Захваљујем америчком председнику Доналду Трампу на постизању овог споразума, што је корак ка постизању коначног споразума”, рекао је Хоти у косовској скупштини извештавајући о 100 дана рада његове владе.

Навео је да је Косово 4. септембра добило признање од Израела, и да су у Приштини одлучни да успешно заврше процес интеграције у ЕУ, НАТО и УН.

“На овом путу, посебни односи са Сједињеним Државама остаће нам од суштинске важности. Косово већ годинама није у бољој позицији у спољној политици, захваљујући својим међународним пријатељима”, рекао је Хоти.

Извор: НСПМ