Адмирал Џејмс Фого: Сарадња Србије и НАТО је у успону

407

Командант Команде здружених снага НАТО-а у Напуљу адмирал Џејмс Фого оценио је за портал European Western Balkans (ЕWБ) да је сарадња између Србије и НАТО у успону, али да од Србије зависи колико развијену и дубоку сарадњу са НАТО-ом жели.

“Било би одлично када би Србија желела да постане члан НАТО-а. Тренутно сте партнер и ваша земља је веома задовољна тиме. Нама и то одговара. Као партнери, имате избор са а ла царте менија са стварима које укључују обуке, прилике, вежбе, размене, студијске посете, 1.600 ствари које можете да радите са НАТО-ом”, рекао је Фого за ЕWБ.

Додао је да НАТО подстичу Србију да ради више и да развија однос како би био јачи.

Говорећи о стању на Косову, он је навео да је једна од тема разговора који је имао са Војском Србије била да ли има било каквих планова за повлачење Кфора и да је одговор био да то зависи од услова.

“Како односи и стабилност постају бољи, државне институције постану више демократске и више способне да се брину о себи, онда ће једног дана НАТО размотрити смањење свог присуства. Али што се тиче данашње ситуације, ми остајемо овде”, поручио је Фого.

(European Western Balkans-Н1)

http://www.nspm.rs/hronika/komandant-zajednicke-komande-nato-admiral-dzejms-fogo-saradnja-srbije-i-nato-je-u-usponu-bilo-bi-odlicno-kada-bi-srbija-zelela-da-postane-clan-alijanse.html