Александар Вучић умањује број Срба на Косову и Метохији

157

Председник Србије Александар Вучић поручио из Турске да се Албанци на Косову спремају на неки 17. март, када би протерали и оних 95.000 преосталих Срба.

Иначе у режимским медијима у Србији, као и у Албанији и на КиМ, непрестано се наводи већи број косовских Албанаца и на тај начин се покушава оправдати српској јавности да реинтеграција Косова и Метохије није могућа. Такође сада видимо да председник Србије умањује и број српског становништва на 

Упитан хоће ли уопште бити наставка дијалога на највишем нивоу у Бриселу, будући да приштинска страна каже да неће, Вучић одговара да се дешава оно о чему говори много времена и на шта је упозоравао и ЕУ и међународне званичнике.

“А то је да Албанци не мисле да Срби треба да имају било шта на Косову. Мисле да ће они који су им дозволили да направе државу, само да стисну дугме и Србија ће само признати тзв. независно Косово”, казао је Вучић и упозорио:

“Они ће произвести неки нови 17. март, да протерају тих 95.000 Срба који су остали и завршили су посао”, казао је председник Србије, који се налази у Истанбулу, где га очекује састанак с турским председником.

Спутњик

Коментар Уредништва сајта Покрета за одбрану Косова и Метохије:

У режимским медијима у Србији, као и у Албанији и на КиМ, непрестано се наводи већи број косовских Албанаца и на тај начин се покушава оправдати српској јавности да реинтеграција Косова и Метохије није могућа. Такође сада видимо да председник Србије умањује и број српског становништва на Косову и Метохији. 

Подсећамо и да је Александар Вучић  више пута грађанима обећавао да он неће дозволити неку нову Олују.

Извор: Покрет за одбрану Косова и Метохије