НП Отаџбина: Вучићеву „Српску листу“ у Берлин одвео „премијер“ Харадинај

412

Десет дана после бруталног пребијања Срба у Зубином Потоку, а Вучићева издајничка „Српска листа“ и даље обавља и важне „државне послове“ за  Харадинаја и Тачија

Сви прорежимски медији у Србији објавили су посету Вучићеве „Српске листе“ Берлину. Међутим, оно најважније су прећутали. Та посета је у оквиру владе самопроглашене републике Косово на челу са њеним председником Рамушем Харадинајем.

Одлазак ове сепаратистичке владе у Немачку има за циљ да од Ангеле Меркел добију подршку за добијање визне либерализације. Вучићева „Српска листа“ која је коалициони партнер у сепаратистичкој влади и чијом подршком она опстаје треба у томе да им помогне.

Ни десет дана није прошло од бруталног пребијања Срба у Зубином Потоку а Вучићева издајничка „Српска листа“  не да није напустила сепаратистичке институције него обавља и важне „државне послове“ за Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа све Србе да су у сепаратистичкој творевини званој Република Косово и Хашим Тачи и Рамуш Харадинај изабрани гласовима „Српске листе“.

Вучићеву „Српску листу“ из скупштине и владе Косова не може да избаци ни хапшење директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића кога су као последњу џукелу водили кроз Приштину. Вучићева „Српска листа“ постојано опстаје у влади самопроглашене републике Косово и када сепаратисти формирају војску Косова. Чак и повећање такси од 100% на које Вучић свакодневно цвили као „Дамљанов зеленко“ не може да натера „Српску листу“ да изађе из скупштине и владе Косова. Ни брутално пребијање Срба у општини Зубин Поток није довољан разлог да они напусте сепаратистичке институције. Можда би једино бацање атомске бомбе на Србе са Косова и Метохије присилило „Српску листу“ да не борави више у тим институцијама, мада, ни то није сигурно.

Извор: НСПМ

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да за свој рад у овим институцијама примају плате и дневнице од сепаратиста. То су заслужили тиме јер учествују у власти као коалициони партнери Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја. Без њихове подршке та власт би се урушила.

Главни разлог зашто су они у овим сепаратистичким институцијама је страх Александра Вучића да ће у случају њиховог напуштања он изгубити подршку Европске уније. Без те подршке његов диктаторски режим не може да опстане. Зато је он спреман на свакаква понижења од стране сепаратиста. Та понижења он правда тиме да је човек мира и стабилности на Балкану и зато нема никакве реакције Београда на агресивне кораке Приштине. Једина реакција су стална подизања борбене готовости Војске Србије, која већ изазивају подсмехе код сепаратиста у Приштини.

Десетог јуна у Савету безбедности УН одржаће се седница због бруталног пребијања Срба. Са онима који су наредили пребијање Срба на северу КиМ Вучићева „Српска листа“ сеири и башкари се по Берлину обављајући „важне државне послове“ за самопроглашену републику Косово. И ово говори колико је Вучићева национална политика према јужној српској покрајини штетна, бесмислена, неодговорна, неозбиљна и шизофрена. Уосталом, као и сам аутор те политике.

Косовска Митровица, 6. 6. 2019.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

 

Стање ствари