“Вечерње новости”: Сведок Специјалног суда у Хагу пронађен мртав, тело нађено у планинама изнад Приштине

366

Ударна вест у медијима на албанском језику данас је вест о убиству Фадиља Суљевића, бившег полицајца на Косову, који је пронађен мртав у брдима изнад Бадовачког језера.

Албански медији, најпре “Газета експрес” објавили су да се Суљевић налази на списку сведока Специјалног тужилаштва у Хагу.

Како су сазнале “Новости” Суљевић је родом из Медвеђе, а за њим је својевремо расписала потерницу и српска полиција.

Наводно, он је командовао затвором код Матичана, где је било око 300 заточених Срба.

Његово тело пронађено је нешто после 14 часова на путу до Бадовачког језера, у близини Грачанице, а о овом догађају се огласио и портпарол тзв. косовске полиције Бајрам Краснићи.

– Данас, 15.01.2021, нешто после 14:00, полиција је обавештена о случају који се догодио на путу који води до језера Бадовц, са сумњо, да особа нема знакове живота. Полиција је одмах изашла на лице места, контактирала чланове породице те особе и позвала државног тужиоца и тимове хитне медицинске помоћи – рекао је Краснићи, а пренела “Газета експрес”.

Суљевић је бивши припадник тзв. косовске полиције, који је примљен у редове полиције након 1999. године.

Сведок специјалног суда у Хагу пронађен мртав, тело нађено у планинама изнад Приштине

Бивши полицајац на Косову Фадиљ Суљевић пронађен је данас мртав у брдима изнад језера Бадовац, а како наводи Газета Експрес, он се налази на списку сведока Специјалног тужилаштва у Хагу.

О овом случају се огласио и главни тужилац Основног тужилаштва Приштине, Кујтим Муниши.

– Тужилац је изашао на лице места да види шта се догодило. Полиција је на месту догађаја. Пронађен је мртав негде у планинама – рекао је Муниши за Калксо.цом.

Суљевић је бивши припадник тзв. косовске полиције, који је примљен у редове полиције након 1999. године, пише Косово онлајн.

За сада нема више информација о томе да ли је Суљевић сведок у некој од оптужница против бивших команданата ОВК који су ухапшени и налазе се у Хагу.

(Вечерње новости)

НСПМ