Виола фон Крамон: Вучић и Ђукановић су се годинама подржавали – политички и пословно

253
Виола фон Крамон (Фото: Х. Јелинек)

Бизнис везе између Вучића и Ђукановића су постојане, наводи у писаној изјави за Данасов портал Виола фон Крамон Таубадел, посланица Зелених и известитељка за Косово у Европском парламенту.

Наша саговорница тако коментарише тврдње које је председник Србије Александар Вучић изрекао на њен рачун у најновијем обраћању јавности.

Ово је оркестрирана кампања, јер неки људи тешко трпе свој политички пораз и не могу да реагују као часни противници и реагују импулсивно. Када слушам те бајке, помислио сам да одговорим Фон Крамон питањем: Када сам икада имао партнерство са Ђукановићем (Мило Ђукановић, црногорски председник, прим. нов.), поручио је Вучић.

Повод за Вучићеву реакцију била је недавна изјава ове европосланице за Н1 да “Ђукановић и Вучић покушавају да дестабилизују Црну Гору”.

Фон Крамон за Данас додаје: “Они (Вучић и Ђукановић, прим. нов.) су се узајамно подржавали финансијски и политички, што је резултирало заједничким пријатељствима са контроверзним људима са Блиског истока, као што је Дахлан (Мохамед Дахлан, прим. нов.)”.

Уједињени Арапски Емирати „оперишу“ у обе државе преко исте „везе“. Стога, недавне „пукотине“ у клептократском односу Вучића и Ђукановића не могу да избришу године узајамног подржавања и уносних бизниса, тврди ова европосланица, иначе известитељка из сенке своје посланичке групе за Србију у ЕП.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 8. 9. 2021)